Οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη γιορτάζουν σήμερα… και οι ευχές πέφτουν βροχή!

Kοnstantinou kai Elenis_Livadia
Η εικόνα των Ισαποστόλων στα Λειβάδια.

Στις ονομαστικές γιορτές λέμε χαριτολογώντας πως του ΑηΓιαννιού (7/1) γιορτάζει η μισή Ελλάδα, η άλλη μισή του Αγίου Γεωργίου… και σήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης γιορτάζει όλη η Ελλάδα!

Σήμερα είναι η χαρά του ζαχαροπλάστη, του ανθοπώλη,  επειδή φέτος πέφτει Σάββατο, και πολλών άλλων ειδικοτήτων…! Διότι δεν γιορτάζει μόνο το ανδρικό μεγαλοπρεπές όνομα Κωνσταντίνος, γιορτάζει και το γλυκό γυναικείο όνομα Ελένη που έρχεται από αρχαίους κόσμους, οπότε καταλαβαίνουμε τι έχει να γίνει το βράδυ και πόσα χρόνια πολλά ακούγονται αυτή τη στιγμή. Παρόλο το πλήθος των ονομάτων της σημερινής εορτής οι εκκλησίες που γιορτάζουν στην Άνδρο είναι ελάχιστες. Ας τις μετρήσουμε: Άνω Γαύριο, Χώνες, Καπαριά, Τρικόλι στ’ Αποίκια, Αγία Ελένη στ’ Υψηλού και η πιο σπουδαία από όλες ο Άγιος Κωνσταντίνος στα Λειβάδια. (αν γνωρίζετε κάποια άλλη εκκλησία γράψτε στα σχόλια) Αυτές! 

Ο Άγιος Κωνσταντίνος στο Τρικόλι είναι ένα μικρό ξωκλήσι, σαν τα χιλιάδες που υπάρχουν στα νησιά του Αιγαίου. Μικρό, καθαρό, λαμποκοπά φροντίδα και πάστρα. Σε παρόμοια ξωκλήσια η ψυχή γαληνεύει και η απλή μικρή γιορτή γίνεται πανηγύρι! Και του χρόνου!

Μην ξεχάσετε να στείλετε τις ευχές σας σε όσους γιορτάζουν, το σίγουρο είναι πως αύριο θα έχετε λησμονήσει πολλούς και πολλές αλλά δεν πειράζει ένα μήνα κρατούν οι γιορτές! 

🌐 androslivadia.blogspot.com

✒️ Άννα Μ. Βούλγαρη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.