ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: “ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ” ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 7 ΜΗΝΩΝ…..

Η επικίνδυνη φωτιά στα σκουπίδια που ξεκίνησε στις 25 Νοέμβρη του 2021 καλά κρατεί, με συνεχείς άγνωστης αιτίας αναζοπυρώσεις και αισίως έχουμε μπει στον 7ο μήνα, με την ανοχή του δημάρχου κ. Λοτσάρη.
 
Κάηκαν πάνω από 20.000 τόνοι σκουπίδια, απόβλητα και ογκώδη.
Όλα αυτά τα εισέπνευσαν και τα εισπνέουν ακόμα οι κάτοικοι των γύρω περιοχών από το Ζαγανιάρι, Πιτροφό, Κοινότητα Μεσαριάς και Λαμύρων, μέχρι τη Χώρα, τον Κόλυμπο και την Παλαιόπολη.
Έχει γίνει ήδη μεγάλη καταστροφή στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία.
Και Ξαφνικά…….
Ο κ. Λοτσάρης θυμήθηκε να επικαλεσθεί το κατεπείγον με καθυστέρηση 7 μηνών!!!!!
Τι να πει κανείς για την οξυδέρκεια του ανθρώπου, τι να πεί για τα αντανακλαστικά του και για τον τρόπο που διοικεί το δήμο.
Η πρωτοφανής επικίνδυνη καθυστέρηση του κ. Λοτσάρη, για τον έλεγχο της φωτιάς στα σκουπίδια, αποτελεί ρεκόρ ανευθυνότητας.
Ενώ η φωτιά μπήκε τον Νοέμβριο του 2021, έφθασε ο ΙΟΥΝΙΟΣ του 2022 και πήρε απόφαση, ΜΕΤΑ από 7 μήνες, να αναθέσει σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ μηχανήματα έργου, να γίνει επιχωμάτωση στο σημείο της φωτιάς («λεφτά υπάρχουν»).
Συγχρόνως…….
Στην απευθείας ανάθεση με την (καθυστερημένη) έννοια του κατεπείγοντος, προϋπολογίζει, το ΑΠΙΘΑΝΟ ποσό των 18.600 ευρώ.
ΟΜΩΣ……..
Υπάρχουν σημαντικά ζητήματα…..
1. Γιατί άφηνε εις γνώση του, να καίγονται τα σκουπίδια 7 μήνες και να εισπνέουν όλοι οι Ανδριώτες τον δηλητηριώδη καπνό???
2. Η πράξη αυτή της ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ανάθεσης, αποδεικνύει και την ενοχή του για την καταστροφική ΑΜΕΛΕΙΑ να καίει η φωτιά 7 ολόκληρους μήνες.
3. Ποιός θα λογοδοτήσει για αυτή την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ καθυστέρηση? (ούτε ένα συγγνώμη δεν είπε δημόσια).
4. Γιατί η φωτιά έχει γίνει ουσιαστικά τρόπος διαχείρισης των σκουπιδιών και έχει εγκαταλειφθεί η δεματοποίηση???
5. Γιατί δεν προχωράει ο κ. Λοτσάρης στην έτοιμη λύση του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων και το έχει αφήσει στον «αυτόματο»? Πως είναι δυνατόν να βάζει πάνω από το δημόσιο συμφέρον την ψηφοθηρία?
Η ΑΣΚΟΠΗ ΣΠΑΤΑΛΗ των 18.600 ευρώ…….
  Για μια ακόμα φορά, ξοδεύεται πάλι με απόφασή του και με απευθείας ανάθεση, ένα μεγάλο ποσό, ενώ μπορούσε να γίνει με ίδια μέσα του Δήμου.
Το γεγονός αυτό αποτελεί τεράστιο θέμα εμπιστοσύνης για τις οικονομικές αποφάσεις του κ. Λοτσάρη, αλλά πρωτίστως και τις διοικητικές αποφάσεις που έρχονται για μια ακόμα φορά, με πρωτοφανή καθυστέρηση.
Και λέμε με ίδια μέσα, διότι ο δήμος διαθέτει 9 μηχανήματα έργου εκ των οποίων τα 4 είναι ολοκαίνουρια και έχει 3 χειριστές ικανότατους υπαλλήλους για να διαχειριστούν ένα τέτοιο γεγονός.
Ήταν λοιπόν, αυτονόητη υποχρέωση του δημάρχου να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να ελέγξει την επικίνδυνη φωτιά τον Νοέμβρη του 2021 και όχι τώρα, τον Ιούνιο του 2022.
Για μια ακόμα φορά, η κακοδιοίκηση του κ. Λοτσάρη βάζει σε δοκιμασίες τον Δήμο μας, που δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις και μια κάκιστη εικόνα για το νησί μας.
Η "Ανδρος Νέοι Ορίζοντες" για την φωτιά στην Σταυροπέδα Η "Ανδρος Νέοι Ορίζοντες" για την φωτιά στην Σταυροπέδα Η "Ανδρος Νέοι Ορίζοντες" για την φωτιά στην Σταυροπέδα
 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στην Διαύγεια του Δήμου αναφέρεται το απίστευτο ψέμα ότι η φωτιά ξέσπασε στις 31 Μαΐου, ενώ επί επτά ολόκληρους μήνες η περιοχή από Σταυροπεδα μέχρι Χώρα πνίγεται στους καπνούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.