Μειωμένη η επιβατική κίνηση σε σχέση με το 2019

Οι τελευταίοι θερινοί επισκέπτες έφυγαν από το νησί την Κυριακή που μας πέρασε 4/9 καθώς και ημερολογιακά ο Σεπτέμβριος έδωσε το σήμα του φθινοπώρου με τα πρώτα κρύα βράδια να είναι γεγονός.

Μειωμένη η επιβατική κίνηση σε σχέση με το 2019

Ο μήνας Αύγουστος του 2022 έκλεισε για την Άνδρο με σχεδόν μείωση 12% της επιβατικής κίνησης σε σχέση με το έτος αναφοράς 2019. Ενδεικτικά, σύμφωνα και με τα συγκριτικά στοιχεία που αναζητήσαμε από το Λιμεναρχείο Άνδρου:

                  Αποβιβασθέντες επιβάτες         Εκφορτωθέντα οχήματα

2019                   66.326                                       13.395

2022                   58.404                                       13.471

Η ποσοστιαία μείωση των επιβατών της ακτοπλοΐας κυμάνθηκε σε 11,94%. Εντύπωση η μικρή αλλά ευνόητη αύξηση των οχημάτων κατά 0,57%. Οι επισκέπτες λόγω της συνέχισης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, προτίμησαν να κινηθούν με δικά τους οχήματα.

Απολογιστικά για το καλοκαίρι του 2022, η Άνδρος τελικά δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο του 2019. Ενώ ο Ιούλιος κινήθηκε σε αρκετά υψηλά επίπεδα, και κοντά στους αριθμούς του 2019, ο τελευταίος μήνας μας επιφύλαξε μείωση περίπου 12%.

Κάτι η ακριβή βενζίνη, κάτι ο κορωνοϊός, κάτι ο φόβος γενικότερα τούμπαραν τα πράγματα. Και του χρόνου καλύτερα λοιπόν.

Άυγουστος 2019

Μειωμένη η επιβατική κίνηση σε σχέση με το 2019

Άυγουστος 2022

Μειωμένη η επιβατική κίνηση σε σχέση με το 2019

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπορει ο Αυγουστος να περασε, το καλοκαιρι ομως κρατει ακομη καθως αρκετοι ξενοι βρισκονται στο νησι. Επισης πολλες ειναι οι κρατησεις απο το εξωτερικο για τις επομενες εβδομαδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.