"Αντίο Άνδρο" Με ομαλότητα η επιστροφή των ταξιδιωτών

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου (227-28/8) κορυφώθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο η επιστροφή των ταξιδιωτών του φετινού καλοκαιριού στο κλεινόν άστυ από το νησί μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παραχώρησε η Λιμενική Αρχή Άνδρου, η επιβατική κίνηση προς τη Ραφήνα ήταν η ακόλουθη:

                                        Επιβάτες         Ι.Χ.

Σάββατο 27/08/2022             2.218         614

Κυριακή 28/08/2022              3.861      1.042

ΣΥΝΟΛΟ                               6.079      1.656

"Αντίο Άνδρο" Με ομαλότητα η επιστροφή των ταξιδιωτών

Ας σημειωθεί ότι και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (20-21/8) η ακτοπλοϊκή κίνηση κυμάνθηκε επίσης σε υψηλά επίπεδα επιστροφών.

                                            Επιβάτες     Ι.Χ.

Σάββατο 20/08/2022            2.668          671

Κυριακή 21/08/2022             3.858       1.030

ΣΥΝΟΛΟ                              6.526       1.701

"Αντίο Άνδρο" Με ομαλότητα η επιστροφή των ταξιδιωτών

Ο Λιμενάρχης Άνδρου Πλωτάρχης Λ.Σ. Θεόδωρος Κραψίτης, μας ενημέρωσε ότι “οι επιστροφές του κόσμου προς τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν με πλήρη ομαλότητα και χωρίς προβλήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, επιβεβαιώνοντας την υψηλή επισκεψιμότητα της Άνδρου και το φετινό καλοκαίρι καθώς τα επιβατηγά πλοία της γραμμής ταξίδευαν πλήρη από κόσμο, στο πρωτόκολλό τους”.

"Αντίο Άνδρο" Με ομαλότητα η επιστροφή των ταξιδιωτών

Πάντως, και το φετινό καλοκαίρι η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο λιμάνι του Γαυρίου ήταν και πάλι υποδειγματική.  Εντός και γύρω από το λιμάνι η κίνηση του κόσμου και των Ι.Χ. ήταν απολύτως διαχειρίσιμη, με το Λιμενικό και την Αστυνομία να συνεργάζονται άψογα στη λειτουργία του λιμανιού. Πλήρης ευταξία στο χώρο του λιμανιού, τάχιστη αποεπιβίβαση επιβατών και οχημάτων, πλοία στην προγραμματισμένη τακτική ώρα τους και σχεδόν καθόλου ταλαιπωρία για τον κόσμο. Η Αστυνομία σε συνεννόηση με το Λιμενικό έλεγχε τακτικά το στενό δρόμο της περιφερειακής οδού προς το λιμάνι, και τα αποτελέσματα εξαιρετικά.

Αξίζει να σημειωθεί ο επαγγελματισμός με τον οποίο ο Λιμενάρχης Άνδρου, διαχειρίστηκε το ζήτημα της  κυκλοφοριακής κίνησης του λιμανιού του Γαυρίου, τα χρόνια της παρουσίας στο νησί. Οι αναφορές του Λιμεναρχείου προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου και η συνεννόηση με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, εκτόνωσαν τα προβλήματα της κυκλοφοριακής συμφόρησης και τις ελλιπείς υποδομές και το φετινό καλοκαίρι. Τα δρομολόγια των πλοίων διαμορφώθηκαν σε ικανές χρονικές αποστάσεις το ένα με το άλλο και παρά την μεγάλη κίνηση-ρεκόρ για την Άνδρο, το φετινό καλοκαίρι κύλησε και πάλι χωρίς καμία εικόνα του παρελθόντος που πολλοί Ανδριώτες ζούσαμε τα προηγούμενα χρόνια τέτοιες μέρες στο Γαύριο.

Από τη μεριά του ο Λιμενάρχης τονίζει τον ζήλο και τον επαγγελματισμό των στελεχών του Λιμεναρχείου και κυρίως των συναδέλφων του στο Λιμενικό Τμήμα του Γαυρίου, οι οποίοι όλο το καλοκαίρι και κάτω από δύσκολες συνθήκες, εφάρμοσαν αλλά και εφαρμόζουν σε απόλυτο βαθμό τα προβλεπόμενα θερινά έκτακτα μέτρα αστυνόμευσης και τάξης.  

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.