Ένας ραδιοφωνικός σταθμός του Αρχιπελάγους ο Αigaionews.gr και σχεδόν όλοι οι σύλλογοι δείχνουν να στέκονται στο πλευρό του “Asteras 92” υλοποιώντας έμπράκτως την έννοια της αλληλεγγύης.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΩΝ ΑΝΔΡΟΥ “Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ”

Προς : Δήμαρχο Άνδρου και Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Άνδρου
Θέμα : Asteras 92fm

Οφείλουμε ως πολίτες της Άνδρου και ως μέλη του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού  Συλλόγου Πέρα Χωριών Άνδρου ‘’ Ο Άγιος Παντελεήμων’’ να σταθούμε δίπλα στον μοναδικό σταθμό που εκπέμπει σε όλη την Άνδρο και κατ’ επέκταση στον κ. Μιχάλη Αστρά.
Αναφερόμαστε στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τον σταθμό ‘’Asteras FM’’, έναν σταθμό που στεκόταν πάντα με συνέπεια και υπευθυνότητα δίπλα στους επαγγελματίες της Άνδρου, στους συλλόγους της αλλά και σε όλους τους Ανδριώτες, καθώς αν δεν υπήρχε η συχνότητα του στην μπάντα των fm, αυτή θα παρέμενε βουβή ή θα εξέπεμπε Τουρκικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Όλα τα ψηφίσματα που έχουν κοινοποιηθεί μας βρίσκουν σύμφωνους.
Ελπίζουμε στην άμεση, σωστή και δίκαιη λύση του σοβαρού αυτού θέματος ώστε να μην σωπάσει ‘’ η φωνή του τόπου μας’’ στο ραδιόφωνο.

                                                                              Με εκτίμηση το Δ.Σ του Συλλόγου

 

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις που αφορούν στο ραδιόφωνο της Άνδρου Asteras92, θέλοντας να συμπαρασταθεί σε κάθε φωνή που προβάλλει την Άνδρο και τις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας του νησιού.

Πιστεύουμε πως θα βρεθεί η καλύτερη λύση ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του ο σταθμός, που μόνο θετικά έχει να προσφέρει στο νησί, την ώρα που οι τούρκικοι ραδιοφωνικοί σταθμοί παρεμβάλλουν με μεγάλη ευκολία.

Θέληση να υπάρχει. Η καλή πρόθεση θεωρείται δεδομένη. Η συνεννόηση θα είναι το επίτευγμα αλλά και το αίτημα μεγάλου μέρους της ανδριακής κοινωνίας.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΔΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ « ASTERA RADIO 92 fm”

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΔΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ όλες αυτές τις ημέρες παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ενημερώνεται από τις διάφορες ανακοινώσεις , τόσο του Δήμου Ανδρου, όσο και από αρμόδιους φορείς, για το θέμα που έχει προκύψει , όσο αφορά την μετακίνηση ακόμα και την συνέχιση λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού της Ανδρου ASTERA RADIO 92 fm .

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό…. Σ ένα νησί που τα μοναδικά ραδιοφωνικά ακούσματα είναι Τουρκικά, δεν επιτρέπεται να σταματήσει να λειτουργεί η μοναδική ενημερωτική, ψυχαγωγική, κοινωνική φωνή της Ανδρου για κανένα λόγο.

Ο Δήμαρχος , το δημοτικό συμβούλιο , οι αρμόδιοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να συμφωνήσουν και να δοθεί λύση …..

Ο Σ.Α.Π. στηρίζει και ζητά μόνιμη λύση και την απρόσκοπτη συνέχεια λειτουργίας του ASTERA RADIO 92 fm.

 

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΤΡΟΦΟΥ

ΘΕΜΑ: Ψήφισμα συμπαράστασης στον Asteras 92FM.

Προς Δήμαρχο Άνδρου κ. Λοτσάρη, Δημοτικό Συμβούλιου Δήμου Ανδρου

Κύριε Δήμαρχε , αξιότιμοι κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εδώ και καιρό παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από το κλείσιμο του ραδιοφωνικού  σταθμού της Άνδρου, Astera 92fm.

Στεκόμαστε δίπλα στην φωνή του νησιού, στον σταθμό που διαφημίζει άμισθα τις δράσεις μας, μας ενημερώνει για τα τεκταινόμενα του τόπου μας είναι η παρέα  μας όταν όλοι οι άλλοι σιωπούν.

Είμαστε σίγουροι ότι θα ακούσετε την φωνή του λαού και θα βρείτε την λύση για να μείνει η ΦΩΝΗ της Άνδρου μας στον αέρα.

 Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Άνδρος 26/09/2022

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “Το Συνετί ΨΗΦΙΣΜΑ

Το ραδιόφωνο είναι μέσο δημιουργικής έκφρασης και επικοινωνίας. Παρά την έκρηξη των νέων τεχνολογιών, ένας τοπικός ραδιοφωνικός σταθμος αποτελεί πυλώνα πολιτισμού.

Η προσφορά του ραδιοφωνικού σταθμού ΑΣΤΕΡΑΣ 92FM στην κοινωνία της Άνδρου ως μέσο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και ενημέρωσης είναι αδιαμφισβήτητη. Η συμβολή του είναι πολύτιμη μεταξύ άλλων και στην προβολή επαγγελματιών του νησιού, αλλά και πολιτιστικών δρώμενων, αφού και η δική μας καλοκαιρινή εκδήλωση στο Συνετί στηρίχθηκε επικοινωνιακά. 

Είναι σημαντικό να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει και να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του μοναδικού ραδιοφωνικού σταθμού της Άνδρου, του μοναδικού ελληνικού σταθμού που μπορεί κάποιος να ακούσει σε μεγάλο τμήμα του νησιού μας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου “ΤΟ ΣΥΝΕΤΙ” Άνδρου. 

Η ΛΑΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΝΔΡΟΥ

Η Λαϊκή Σκηνή υποστηρίζει τον ραδιοφωνικό σταθμό Αστέρα και ζητά από το δήμο Άνδρου να φροντίσει για την απρόσκοπτη και συνεχή λειτουργία του.

Ο Αστέρας είναι ο μοναδικός σταθμός της Άνδρου και πάντα υποστηρίζει τις δράσεις πολιτισμού του δικού μας σύλλογου αλλά και όλων των συλλόγων του νησιού.

Μια πιθανή έξωση από το χώρο που λειτουργεί, θα σημαίνει παύση της λειτουργίας του. Αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβεί.

Ζητάμε από το Δήμο Άνδρου να μεριμνήσει για να βρεθεί μια λύση στο θέμα στέγασης του σταθμού, ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει. Θέλουμε η Άνδρος να πηγαίνει μπροστά και όχι προς τα πίσω, φιμώνοντας μια ελεύθερη φωνή στα ερτζιανά, κλείνοντας το μοναδικό μας ραδιόφωνο.

Το ΔΣ της Λαϊκής Σκηνής.

Αigaionews.gr
Στηρίζουμε την πολυφωνία των ΜΜΕ και των ραδιοφωνικών σταθμών όπως ο ΑΣΤΕΡΑΣ 92

Η επικοινωνία των Κυκλαδιτών μέσω του Ραδιοφώνου εξακολουθεί να είναι αναγκαία  λόγω της πολυνησιωτικότητας  του Νομού μας, προσωπικά στηρίζω  την προσπάθεια του ΑΣΤΕΡΑ 92 να παραμείνει στον χώρο, ως μια φωνή δυνατή τόσο στα πολιτιστικά αθλητικά και κοινωνικά δρόμενα του νησιού της Άνδρου, όσο και των υπολοίπων νησιών μας.

Λέω όχι στις  προσπάθειες  των ανθρώπων που θέλουν να κλείσουν  την ξεχωριστή αυτή φωνή και συχνότητα, είμαι υπέρ της πολυφωνίας και του δικαιώματος για ελεύθερο λόγο και άποψη μέσα από τα ερτζιανά. Στηρίζω τις προσπαθειες  του Μιχάλη Αστρά για ανοιχτο ΑΣΤΕΡΑ στους 92

Βαγγέλης Μαραγκός  Δημοσιογράφος  FM1 101 Radio 

Ιδιοκτήτης  : Αigaionews.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΠΟΙΚΙΑΝΩΝ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Αποικιανών με έκπληξη πληροφορήθηκε από το διαδίκτυο ότι ο μοναδικός ραδιοφωνικός σταθμός του νησιού μας λειτουργούσε τόσα χρόνια σε χώρο με προβληματικό καθεστώς, καθώς επίσης ότι

Ο κ. Μ. Αστράς ως υπεύθυνος λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού Αστέρας 92fm από το 2015 υποβάλει αιτήματα προς το Δήμο Ανδρου, ώστε να νομιμοποιηθεί η χρήση του χώρου  χωρίς να έχει γίνει επίλυση του προβλήματος μέχρι σήμερα.
Για μια ακόμη φορά θριάμβευσε η παθογένεια του ελληνικού κράτους να γίνονται στο «πόδι» έργα ευρέος φάσματος, κοινωνικού χαρακτήρα, χωρίς να υπολογιστούν οι συνέπειες στους πολίτες.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχομε κάποια επίσημη δήλωση από πλευράς του Δήμου,  ώστε να γνωρίζουμε τους λόγους, για τους οποίους εξαναγκάζεται να προβεί στην έξωση του μοναδικού  ραδιοφωνικού σταθμού του νησιού μας.
Ως Πολιτιστικός Σύλλογος θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την απρόσκοπτη  λειτουργία  κάθε μέσου πληροφόρησης των δημοτών και προβολής του νησιού μας.  
Θα προτείναμε επίσης, επιπλέον  της λειτουργίας του Αστέρα 92 fm τη δημιουργία δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού, ισχυρού σήματος, που θα είχε εμβέλεια σε όλο το νησί και πέραν αυτού, ώστε να παρεμβάλλεται στους τουρκικούς ραδιοσταθμούς που επικαλύπτουν τους εγχώριους σταθμούς. 

Το Δ.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΔΡΟΥ

Πριν από λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Άνδρου θα κάνει έξωση στον ραδιοφωνικό σταθμό  Αστέρα από το χώρο που του είχε παραχωρηθεί κάτω από τις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου. 

Θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή είναι καταστροφική για το σταθμό ο οποίος προσπαθεί με πολύ μικρά έσοδα να επιβιώσει. Είναι ο μοναδικός ραδιοφωνικός σταθμός της Άνδρου ο οποίος μας κρατάει συντροφιά με τη μουσική του και μέσα από αυτόν, με όμορφες διαφημίσεις προβάλλονται οι επιχειρήσεις του νησιού , καθώς και οι  εκδηλώσεις των Συλλόγων και των φορέων του Νησιού. 

Ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου ένας από τους πολλούς Συλλόγους με τους οποίους έχει συνεργαστεί ο Αστέρας, συμπαραστέκεται στον αγώνα που κάνει ο σταθμός και ζητά από το Δήμο Άνδρου να παραμείνει στο χώρο που είναι ,η να του παραχωρηθεί κάποιος άλλος χώρος προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΤΑ ΑΗΔΟΝΙΑ” 
 
Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος «τα Αηδόνια», ύστερα από τη δυσάρεστη ενημέρωση που έλαβε χώρα σχετικά με την πιθανή απομάκρυνση του ραδιοφωνικού σταθμού Asteras Radio 92 από το χώρο που βρίσκεται και την επακόλουθη παύση λειτουργίας του, θα ήθελε να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση σε όλους τους συντελεστές του σταθμού και κυρίως στον ιδιοκτήτη κ. Μιχάλη Αστρά.
Είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα μεριμνήσουν για την επίλυση του προβλήματος, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του αγαπημένου μας σε όλους σταθμού του νησιού μας. Ενός σταθμού που πάντα στηρίζει κάθε προσπάθεια σε οποιοδήποτε επίπεδο, ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα για όλα τα τοπικά και όχι μόνο ζητήματα, φιλοξενεί ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις αλλά και ψυχαγωγεί με τις όμορφες μουσικές επιλογές του. Τέλος, ας μη λησμονούμε ότι αποτελεί και τη μοναδική «ελληνική φωνή» σε σύγκριση με την πληθώρα τουρκόφωνων σταθμών, από τις επιλογές που έχουμε στις συχνότητες των ραδιοφώνων μας.
Το Δ.Σ.

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το διευθυντή του ραδιοφωνου ΑΣΤΕΡΑΣ 92FM Μιχάλη Αστρά τον γνωρίζω από το 1994 όταν ως αναπληρωτής καθηγητής ναυτικών μαθημάτων στο τότε Τ.Ε.Λ Άνδρου τον είχα μαθητή στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Πρόκειται για τίμιο, έντιμο, ηθικό άνθρωπο, με καλοσύνη, πραότητα και ηπιότητα. Ο άνθρωπος αυτός εκτελεί ένα σοβαρό έργο στην Άνδρο. Για οποιαδήποτε αιτία ακόμη έστω και νόμιμα αληθοφανή , έχω ισχυρή πεποίθηση ότι το σφράγισμα του ραδιοφωνικού σταθμού του θα είναι ένα μέγα λάθος.
  Υπ΄όψη ότι πάντα εκφράζω με θάρρος την άποψη μου οσάκις τη θεωρώ σωστή , χωρίς επουδενί να διεκδικώ το αλάθητο.
  Μιχάλη Αστρά σου εκφράζω την εκτίμηση μου.

  Κωνσταντίνος Στρατής
  ερασιτέχνης ψάλτης στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Μεσαριάς Άνδρου

  Κωνσταντίνος Στρατής

 2. Οι ελεύθερες φωνές πρέπει να γίνονται όλο και περισσότερες. Και μόνο η σκέψη ότι κάποιοι, ενδεχομένως, προβάλλουν δυσκολίες λειτουργίας σε ένα ελεύθερο βήμα, θα έπρεπε να μας παραπέμπει σε άλλες εποχές. Προσοχή!!!
  Μαρία Βέργου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.