Γιάννης Μαλταμπές: Ημέρα απονομών

Ημέρα απονομών χθες (2/8) στην Άνδρο. Είχα την μεγάλη τύχη τα τελευταία χρόνια να παρέχω μεταξύ άλλων,  συμβουλευτική νομική σε  5 εξαίρετους Ανδριωτες που επιπλέον με εμπιστεύονται στις προτάσεις μου να δημιουργούν επενδύσεις στον τόπο μας.

Έτσι ως Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου είχα την τιμή σήμερα να τους απονειμω τα βραβεία που αποφασίσαμε ως Πατριωτικός Σύνδεσμος να τους απονεμηθούν για την προσφορά τους στην Άνδρο. Η πολιτική της Πατριωτικής Ένωσης Πρόδρομος Εμφιετζογλου στον τομέα της Ανάπτυξης της Ελλάδας έχει δοθεί σε μένα και μεταξύ των κύριων προτάσεων που έχω εισηγηθεί είναι η οργάνωση της πρωτογενούς παραγωγής σε τοπικό επίπεδο με την δημιουργία προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης εξαιρετικής ποιότητας και με βάση την περιβαλλοντική προστασία και την τοπική ταυτότητα κάθε κοινότητας. Έτσι λοιπόν και προκειμένου να έχουν έμπρακτα αποτελέσματα οι προτάσεις μου,  αποφασίσαμε ως παράταξη να “υιοθετήσουμε” την Άνδρο ως καταλληλότερο τόπο πραγματοποίησης της ενδεδειγμένης παραγωγικής διαδικασίας. Πολλώ περισσότερο που εδώ έχουμε την δυνατότητα να συνεργαστούμε με τοπικούς επενδυτές που έχουν ανοιχτούς ορίζοντες στην άσκηση τόσο των επενδύσεων τους όσο και πολλή μεγάλη αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα τους με Ελληνορθόδοξη Πατριωτική συνείδηση. Ανθρώπους που θα δουν τις επενδύσεις στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής στο νησί σε συνδυασμό με ποιοτικό τουρισμό και όλο αυτό ως πολύ βασική – θεμελιώδη θα έλεγα- δωρεά στον τόπο, στην Ελλάδα ως παράδειγμα προς μίμηση και τις επόμενες γενιές.

Οι πρώτοι άνθρωποι χρονικά που έλαβαν τον Έπαινο είναι το ζευγάρι Μάκη και Ελένης Κουρτέση για την επιλογή τους να ασχοληθούν από χρόνια κυρίως με την οινοποιία του νησιού με ήδη πολύ θετικά αποτελέσματα και με παραδοσιακή  σαπωνοποιοια επίσης ιδιαίτερα επιτυχημένη και εμβληματική τουριστικά.

Γιάννης Μαλταμπές: Ημέρα απονομών

Η επένδυση υλοποιήθηκε και θα μεγαλώσει με νέους αμπελώνες παραδοσιακές ποικιλίες και εξαγωγή κρασιών Άνδρου. Η παράδοση της Άνδρου στην οινοποιία ανάγεται στον Διόνυσο που είχε μεγάλο ναό στις Μένητες. Σε πρακτικό επίπεδο θα προωθηθεί η επένδυση και σήμερα (2/8) ήδη συμφωνήσαμε με τον ιδρυτή κ. Μάκη Κουρτέση την παραχώρηση στην επενδυτική του δύναμη ενός παραδοσιακού μου αμπελοχωραφου στην Βορη με αποκλειστικά τοπικές ποικιλίες μια μελέτη και ένταξη του στους αμπελώνες της επιχείρησης. Πρέπει οι Έλληνες να μετακινηθουμε στην νέα διαμορφωθεισα πραγματικότητα. Θέλουμε εμφιαλωμένα κρασιά Άνδρου, ονομαστά παγκοσμίως για την ποιότητα τους με σύγχρονες μεθόδους και όχι ο καθένας το αμπέλι του με τεράστιο κόπο και άνευ κέρδους. Άλλο το χόμπι, άλλο η παραγωγή που πρέπει να φέρνει εισόδημα στον τόπο. 

Γιάννης Μαλταμπές: Ημέρα απονομών

Δεύτερος χρονικά παρέλαβε τον έπαινο ο αγαπημένος Δημήτρης Παλαιοκρασσας που έχει αναλάβει ως προσφορά στον τόπο ένα δύσκολο εγχείρημα.

Να δημιουργήσει μια μεγάλη μονάδα παραγωγής ελαιολάδου. Το όνειρο αυτό το είχα από μικρός για μένα αλλά θα εργασθουμε ως δυναμικό της επένδυσης για να το επιτύχει ο Δημήτρης με την οικογένεια του.

“Θα είμαι ευτυχισμένος να πιάσω στα χέρια μου σε λίγα χρόνια στις ντελικατεσεν γωνιές των μεγάλων αγορών της Αθήνας, λάδι Άνδρου, παρθένο και χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα”. 

Γιάννης Μαλταμπές: Ημέρα απονομών
Γιάννης Μαλταμπές, Δημήτρης Στεφάνου
Γιάννης Μαλταμπές: Ημέρα απονομών
Γιάννης Μαλταμπές Γιώργος Στεφάνου

Τρίτοι παρέλαβαν τους επαίνους τους οι αδελφοί Δημήτρης και Γιώργος Στεφάνου. Η αγάπη τους για την Άνδρο παροιμιώδης. Απόλυτη. Έχουν περάσει στον τομέα των ευεργετών για την κοινωφελή τους δράση και γνωρίζω καλά πως θα την συνεχίσουν. Παράλληλα όμως τους παρακαλούμε να συνεχίσουν επενδύσεις γενικά και ειδικά στον τομέα και της πρωτογενούς παραγωγής στην Αγία Τριάδα Βουρκωτης και στην Βορη αλλά κυρίως να επενδύσουν σε πενταστερα ξενοδοχεία στην Χώρα και το Μπατσί και σε πολυτελή καταλύματα και χώρους εστίασης. 

Πρέπει να δώσουμε το στίγμα της αειφορικής ανάπτυξης  σε απάντηση στο μοντέλο που κατέστρεψε την φύση και την κοινωνία παγκόσμια και αυτό μπορεί να ξεκινήσει εδώ.  Κλείνοντας θέλω να ενημερώσω πως υπάρχουν και άλλες εξαιρετικές οικογένειες ανδριωτων για αναγνώριση επαίνου για πλήθος ευεργεσιών στο νησί αλλά προφανώς δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα για δημόσια ανακοίνωση. 

Καλό μήνα και συνεχίζουμε….

Γιάννης Μαλταμπές

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.