Στην Άνδρο διεξήχθη το 3ο Συμπόσιο του “Πατριωτικού Συνδέσμου του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας“, το Σάββατο 18.9.2021, στο οποίο αρχηγός είναι ο Ανδριώτης δικηγόρος και πρ. Έπαρχος του νησιού Γιάννης Μαλταμπές αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πόσο δεμένος είναι ο ίδιος με τον τόπο καταγωγής του και από κάθε μετερίζι τον τιμά και τον στηρίζει.

Στην Άνδρο το 3ο Συμπόσιο του Πατριωτικού Συνδέσμου του Γιάννη Μαλταμπέ

Το δελτίο τύπου των εργασιών του Συμποσίου

“Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος για 3η συνεχή χρονιά διοργάνωσε το Συμπόσιο “Ο Πατριωτισμός του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας” με θέμα “Αιγαίου Τροφή”, που πραγματοποιήθηκε στο  Ξενοδοχείο Περράκης στο Κυπρί της Άνδρου στις 18 Σεπτεμβρίου 2021, στις 10.30 π.μ.

Στην Άνδρο το 3ο Συμπόσιο του Πατριωτικού Συνδέσμου του Γιάννη Μαλταμπέ

Ομιλητές και συμμετέχοντες προέρχονταν από τις συναγωνιστικές πατριωτικές πολιτικές ομάδες, Χριστιανική Δημοκρατία, Δημοκρατική Αναγέννηση, Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα, Εθνικό Μέτωπο, Δημοκρατική Συνέργεια και Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας.

Πρόεδρος του Συμποσίου ο κ. Μανώλης Μηλιαράκης, επίτιμος Πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος ο κ. Φώτιος Πλατανίδης από την Δημοκρατική Αναγέννηση.

Στην Άνδρο το 3ο Συμπόσιο του Πατριωτικού Συνδέσμου του Γιάννη Μαλταμπέ

Ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου, ως οικοδεσπότης κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Συμποσίου, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των πατριωτικών κινημάτων που συμμετείχαν και επισημαίνοντας ότι το Συμπόσιο “Ο Πατριωτισμός του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας” που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, είναι θεσμός. «Φέτος με πολύ χαρά βλέπουμε ότι η συμμετοχή έχει αυξηθεί όπως και τα μηνύματα στήριξης και ενθάρρυνσης της πρωτοβουλίας τόσο από εκπρόσωπους πατριωτικών κινημάτων που δεν είχαν τη δυνατότητα να μετακινηθούν όσο και από επιφανείς Ανδριώτες». Ο  κ. Μαλταμπές αναφέρθηκε στην  ιστορία του Ελληνικού Αρχιπελάγους, που όχι μόνο άντεξε, αλλά επέβαλε τον πολιτισμό του σε όλο τον κόσμο. ΑΡΧΩ+ΠΕΛΑΓΟΣ. Αυτό που κάνει το Ελληνικό Αρχιπέλαγος μοναδικό στον κόσμο είναι η συνεχής επί 30 αιώνες παρουσία πληθυσμού με την ίδια γλώσσα και τον ίδιο βασικό πυρήνα αναφορικά με την καταγωγή του πληθυσμού.

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος του Συμποσίου κ. Μηλιαράκης ανέλυσε τον τίτλο «Αιγαίου Τροφή», αναφερόμενος στην διάσταση της τροφής του νου, της καρδιάς, και της ψυχής.  Στόχος μας είναι, όπως είπε, να τεθεί ένας προβληματισμός, «Πρέπει να αλλάξουμε πορεία. Συνεπώς με τον τίτλο «Αιγαίου Τροφή» θα δούμε τι μας δίνει το Αιγαίο για το νου, την καρδιά και την ψυχή μας».

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί εκπροσώπων των πατριωτικών κομμάτων που συμμετείχαν στο Συμπόσιο. Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, από την Δημοκρατική Συνέργεια,  ο Εμμανουήλ Κώνστας από το Εθνικό Μέτωπο, ενώ μηνύματα έστειλαν ο  Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος από το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΔΗ.ΠΑ.Κ και ο Δημήτρης Μπακάλης από το Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας ΕΛΚΙΣ.

Τον λόγο πήρε ο κ. Σοφία Μιχαλόπουλο από την «Προναία Αθηνά», η οποία αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της τροφής βασιζόμενη στην ρήση του Ιπποκράτη «η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου», και στη σημασία της διατροφής στην πρόληψη και αντιμετώπιση επιδημιών.

Ο Αλέξανδρος Αρβανιτάκης από την Δημοκρατική Αναγέννηση, παρουσίασε το θέμα του Θεόδωρου Παντούλα, Συγγραφέα- Γραμματέα της Δημοκρατικής Αναγέννησης «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΥΤΟΠΙΑ: Η ΤΡΟΦΗ ΩΣ ΤΡΟΦΟΣ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΟΣ»

Ο Ανδρέας Μακρογκίκας, Αντιπρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου, Καθηγητής μέσης εκπαίδευσης ανέπτυξε το θέμα «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ».

Τέλος την θεματική «ΑΙΓΑΙΟ: ΓΕΩΛΟΓΙΑ- ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ-ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ» του Δημήτρη Ευαγγελίδη – Συγγραφέα Αναλυτή εκφώνησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπανικολάου.

Χαιρετισμό, ιδιαίτερα συγκινημένος απεύθυνε στο Συμπόσιο ο Ανδριώτης κ. Ιωάννης Μπουλμέτης, και απήγγειλε ένα δικό του ποίημα για την Πατρίδα.

Επίσης χαιρετισμό στήριξης στις εργασίες του Συμποσίου που διεξάγονται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Άνδρο έστειλε ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης  καθώς και οι Ανδριώτες εφοπλιστές Γεώργιος & Δημήτρης Στεφάνου και Γιαννούλης Καμπάνης.

Τέλος ο Πρόεδρος του Συμποσίου περιελάμβανε στο πρόγραμμα βράβευση επιφανών Ανδρίων για την προσφορά τους στο νησί και συγκεκριμένα των κ.κ. Γεωργίου Στεφάνου, Δημήτριου Στεφάνου, Γιαννούλη Καμπάνη, Δημήτρη Παλαιοκρασσά, Γιάννη και Χαρά Τσεπέρκα, Μάκη και Ελένη Κουρτέση.

Στη λήξη των εργασιών του Συμποσίου ο κ. Μαλαμπές ευχαρίστησε το ξενοδοχείο Περράκης για την φιλοξενία και την ουσιαστική βοήθεια στην οργάνωση, την κινηματογραφική λέσχη Άνδρου και τον Βαγγέλη Λουκίσα για την βιντεοσκόπηση και προβολή, την Λασκαρώ Ζαννάκη-Μαργέτη για το κέρασμα που έφτιαξε με πρωτοβουλία της. Την Πρόεδρο του Μπατσίου, Άννα Βολίκα που μας τίμησε με την παρουσία της, τον Δήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη για την επίσημη αποδοχή από τον Δήμο Άνδρου του Συμποσίου ως πολιτικού τοπικού ενδιαφέροντος ετήσιου γεγονότος, τον παπά Δημήτρη Στεφάνου για την ευλογία του, τους ομιλητές Μιχάλη Χαραλαμπίδη, Εμμανουήλ Κώνστα, Θεόδωρο Παντούλα, Αλέξανδρο Αρβανιτάκη, Ανδρέα Μακρογκίκα, Δημήτρη Ευαγγελίδη, Γιώργο Παπανικολάου, Σοφία Μιχαλοπούλου, Αλέξανδρο Χρήστου Χρυσανθακόπουλο, Δημήτρη Μπακάλη, Φώτη Πλατανίδη και τον σεβάσμιο Μανώλη Μηλιαράκη. Επίσης τον φίλο και ομιλητή στην αναγγελθείσα πολιτική ημερίδα του προσεχούς Δεκεμβρίου Βασίλη Κατηνιώτη και τέλος τα στελέχη του Πατριωτικού Συνδέσμου που βοήθησαν πολύ για την άψογη διοργάνωση Τάσο Μηνούδη, Δημήτρη Μάτσια, Σπύρο Κουτσίδη και Μάνο Πολλάτο. Και του χρόνου”.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.