Νερό υπάρχει!

Ο Δήμος Άνδρου απαντάει με δελτίο τύπου -προεκλογικό μανιφέστο (;) – στους κατοίκους του Αλαδινού και της Μεσαριάς που έμειναν οι μεν χωρίς νερό τρεις μέρες, οι δε από 29 Ιουλίου μέχρι σήμερα ζουν με νυχτερινές διακοπές στην υδροδότηση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05.10.2022

Προβλήματα που υπήρξαν στην υδροδότηση Αλαδινού αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαριάς αποκαταστάθηκαν.

Σχετικά με την περιοχή του Αλαδινού υπήρχε πρόβλημα σε τμήμα του αγωγού όπου ο συνεργάτης του Δήμου το αποκατέστησε.

Στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαριάς οι αιτίες των προβλημάτων στην υδροδότηση αφορούν:

Στο γεγονός ότι οι βροχοπτώσεις τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα λίγες και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχει βρέξει φέτος έχουν ως αποτέλεσμα να έχει κατέβει ιδιαίτερα ο υδροφόρος ορίζοντας. Πρακτικά σημαίνει να έχουν οι γεωτρήσεις πολύ λίγο νερό πλέον.

-Το νερό, όπως περιγράφεται ανωτέρω, δεν επαρκεί για τις ανάγκες της περιοχής,δεδομένου ότι μπορεί να τελείωσε η τουριστική περίοδος , όμως είναι τόσο λίγο που δεν επαρκεί. Παράλληλα, επειδή δεν έχει βρέξει ακόμα, μέρος των συμπολιτών μας ποτίζει καθημερινά από αυτό το νερό με αποτέλεσμα το ήδη λίγο νερό προς ύδρευση να γίνεται ακόμα λιγότερο.

-Βρέθηκε μεγάλος αριθμός υδρομετρητών να μην λειτουργούν με αποτέλεσμακάποιοι συμπολίτες μας να κάνουν υπερκατανάλωση, αφού οι χαλασμένοιυδρομετρητές τους επέτρεπαν την κατανάλωση χωρίς την ανάλογη πληρωμή των τελών προς τον Δήμο.

Αυτό που άμεσα μπορεί να γίνει και γίνεται:

Μεταφορά νερού με τις υδροφόρες του Δήμου σε όσες δεξαμενές είναι αυτό εφικτό λόγω της ύπαρξης δρόμων κτλ.

-Συνεχής αναζήτηση για βλάβες και διαρροές στο κεντρικό δίκτυο.

-Ο Δήμος παρήγγειλε ήδη 150 υδρομετρητές, ώστε να αντικαταστήσει όλους όσους δεν λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή.

Συνίσταται σε όλους τους συμπολίτες μας να κάνουν την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση, ώστε το νερό να επαρκεί για τις ανάγκες όλων.

Για την περιοχή Αλαδινού, ήδη έχει ανατεθεί η αντικατάσταση του μεταλλικού αγωγού (μέρος του δικτύου), ώστε να  αποφεύγεται η φραγή του.  

Ξεκινάει άμεσα μελέτη για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης και την εξεύρεση και εκμετάλλευση νέων σημείων υδροδότησης.

Ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την αδειοδότηση διάνοιξης νέας γεώτρησης στην περιοχή Βακονίου.

Κατανοούμε πλήρως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με την ελλιπή υδροδότηση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαριάς.

Με συμμάχους όλους τους κατοίκους της περιοχής θα συνεχίσουμε την προσπάθεια αντιμετώπισής του.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια έχοντας «δίπλα μας» όλους τους συμπολίτες μας που βλέπουν θέματα, τα οποία για δεκαετίες δεν είχαν αγγίξει οι προηγούμενες διοικήσεις -δρόμοι, αποχέτευση, ύδρευση-να ανοίγονται από την διοίκησή μας, που δεν φοβάται να έρθει αντιμέτωπη και να διαχειριστεί όλα όσα οι προηγούμενοι έκρυβαν κάτω από το χαλί.

Δυστυχώς, λυπούμαστε για τους γνωστούς αγνώστους πολίτες του «διαδικτυακού καναπέ» που προσπαθούν να δώσουν πολιτικό ρόλο στον εαυτό τους και να κάνουν αντιπολίτευση εκμεταλλευόμενοι ένα υπαρκτό πρόβλημα.

Δεν θα τους ακολουθήσουμε!!

Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε κοντά στους πολίτες και μαζί με τους πολίτες για τη διαχείριση των προβλημάτων.

Εσείς «οι αγανακτισμένοι» συνεχίστε να ζείτε στον αστερισμό των επομένων εκλογών.

Οι πολίτες γνωρίζουν.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.