19/01/23  Δημοτικό Συμβούλιο ‘Ανδρου

Χτες για άλλη μια φορά, η κύριοι Λοτσάρης Μπάλας και Γιαννίσης μας απέδειξαν πως όταν «τολμάμε» να έχουμε άλλη άποψη από τη δική τους θα πρέπει να περιμένουμε απρεπή συμπεριφορά, ειρωνείες, ύβρεις και τέλος ακόμα και παραπομπή μας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, ζήτησα από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να μου δώσει το λόγο και να μου επιτρέψει να μιλήσω.

Ξεκίνησα αναφέροντας  τη χλευαστική ανάρτηση στο fb του προέδρου κ. Μπάλα  για εμάς τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης σχετικά με απόφαση που πήρε η αποκεντρωμένη διοίκηση. Θεώρησα τουλάχιστον απρεπές και άκομψο εκ μέρους του, έχοντας μια  τόσο σημαντική θέση στο δημοτικό συμβούλιο, ως πρόεδρος αφ ενός μεν να μας είχε  ενημερώσει με έγγραφό του και αφ ετέρου να μην μας χλευάζει με ανάρτησή του ( δήκιν ενημέρωσης;) η οποία έγινε τρεις ημέρες από πριν το συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος μας αποκάλεσε άσχετους, ενώ ο ίδιος λίγο πριν χλεύαζε τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι το οποίο κατάλαβε ότι δεν τον τιμά, αντιθέτως δεν δείχνει την ευγένεια, τη συναδελφικότητα, την εμπειρία και τις γνώσεις όπως κόπτεται ότι διαθέτει και κατέβασε την ανάρτηση του, την οποία ωστόσο είχα φροντίσει να φωτογραφίσω αφού ήταν στον τοίχο του επί τρεις ημέρες.

Η θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου πρέπει είναι «υπερκομματική» με τη σωστή συμπεριφορά του, οφείλει να κάνει προσπάθεια να ενώνει ώστε να ψηφίζονται θέματα που αφορούν το κοινό συμφέρον του τόπο μας, να  δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους να μιλούν στο δημοτικό συμβούλιο και σαφώς να μην δίνει εντολή να κλείνουν τα μικρόφωνα σε όσους κατά το δοκούν επιθυμεί.

Επίσης οφείλει βέβαια να δείχνει περισσότερη σοβαρότητα όταν χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως αρμόζει στην επαγγελματική του ιδιότητα καθώς και στη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο.

Το δεύτερο θέμα ήταν η ενημέρωσή μου προς το σώμα για το έγγραφο που έλαβα από την αποκεντρωμένη διοίκηση, με το οποίο μου ανακοινώνεται η παραπομπή μου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 234 για τις τρεις απουσίες που είχα κάνει σε δημοτικά συμβούλια στις 24/12/21, στις 28/12/21 και στην 1/1/22, δηλαδή παραμονή Χριστουγέννων το ένα και ανήμερα την Πρωτοχρονιά το άλλο τον περσινό χρόνο.

Είμαι εγκαλούμενη και το «παράπτωμά» μου θα επιβληθεί από α) από έναν πρόεδρο Εφετών του Διοικητικού Εφετείου ως πρόεδρο, β) δύο δικαστές με το βαθμό του Εφέτη  γ) δύο δικαστές με το βαθμό του Εφέτη που υπηρετούν στο Εφετείο στο οποίο υπάγεται η έδρα της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας ΟΤΑ, δ) έναν Προϊστάμενο Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών και ε) τρεις αιρετούς εκπροσώπους της οικείας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μπάλας με παρέπεμψε τότε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την απουσία μου γιατί είχα διαπράξει ««πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης του καθήκοντος» και η Αποκεντρωμένη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για το αν θα πρέπει να μου επιβληθεί ποινή ή όχι. Είχα αποστείλει βέβαια προηγουμένως όπως μου είχε ζητηθεί  απολογητικό υπόμνημα όπου κατά τη γνώμη μου δικαιολογεί απόλυτα τις απουσίες μου εκείνες τις ημέρες, καθώς σπάνια απουσίαζα και ως σύμβουλος της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης  όλα αυτά τα χρόνια και έχω αποδείξει το πόσο αγαπώ και νοιάζομαι για το νησί μας με πολλούς τρόπους.

Τέλος ανέλαβε ο κ. Δήμαρχος απευθυνόμενος σε εμένα, να δικαιολογήσει την παραπομπή μου στο πειθαρχικό συμβούλιο λέγοντάς μου ότι « δεν αξιωθήκατε να πατήσετε ένα κουμπί και να μπείτε στο συμβούλιο;» υπ΄όψιν ότι ποτέ στα χρονικά της Άνδρου δεν έχει παραπεμφθεί δημοτικός σύμβουλος στο πειθαρχικό συμβούλιο επειδή απουσίαζε, έστω και τρεις συνεχείς συνεδριάσεις.

Μετά με αποκάλεσε «πολιτικά άσχετη» προφανώς και αυτό ανήκει στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που επικαλούνται και που ζητά μόνον από εμάς τους συμβούλους της αντιπολίτευσης και σε εκείνο το σημείο αποχώρησα από την τηλεδιάσκεψη καληνυχτίζοντας γιατί αρκετά είχαμε όλοι ανεχτεί σε αυτό το συμβούλιο, πέραν των δυνάμεών μας της αντοχής μας και της αξιοπρέπειάς μας.

Πριν την αποχώρησή μου, είχα ζητήσει να απαντήσω σε ψευδές σχόλιο που είχε κάνει ο αντιδήμαρχος κύριος Γιαννίσης στο προηγούμενο συμβούλιο που δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω καθώς η σύνδεση μέσω internet ήταν πολλή κακή και θεώρησα υποχρέωσή μου να το θέσω ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου και ΟΧΙ  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Όταν ξεκίνησα και στο σημείο που διάβασα το σχόλιο του κυρίου Γιαννίση προς τον κύριο Σουσούδη «….δεν μπορείτε να πείτε κάτι από στήθους αλλά πρέπει να έχετε κείμενο….», θεωρώντας ο κ. Γιαννίσης το κυριότερο προσόν και αναγνώριση του ικανού πολιτικού τη ρητορική του δεινότητα, τότε ο κύριος Μπάλας υπερασπιζόμενος τον κύριο Γιαννίση μου αφαίρεσε το λόγο. Απάντησα ότι και ο Χίτλερ ήταν δεινός ρήτορας, δεν τον λες όμως και ικανό και χρηστό πολιτικό. Εκεί ο κύριος Γιαννίσης φώναξε ότι τον αποκάλεσα Χίτλερ, γιατί ίσως αυτό μόνο μπόρεσε να καταλάβει.

Δυστυχώς ο πρόεδρος τελικά δεν ήθελε να μιλήσω έτσι μου έκλεισε το μικρόφωνο και δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω την απάντηση ενημέρωσή μου προς το κύριο Γιαννίση σχετικά με την ανάμιξή μου, την ενασχόλησή μου και τη βοήθεια που είχα προσφέρει για τη διοργάνωση κυρίως του πρώτου διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου.  Του  ανέφερα  όμως ότι τις απαντήσεις μου οφείλω να τις δίνω στα δημοτικά συμβούλια και όχι στο fb.

Εφόσον όμως δεν μου επετράπη να την διαβάσω στο δημοτικό συμβούλιο θα την παραθέτω αναγκαστικά κάποια στιγμή στο fb.

Αθηνά Τσατσομοίρου

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.