Ν. Βιδάλης: “Το νερό είναι πολύτιμο”. Είναι μια φράση που όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει κατά καιρούς. Τις τελευταίες μέρες, πολλές περιοχές της Άνδρου αντιμετωπίζουν πρόβλημα υδροδότησης. Έχοντας περάσει από την θέση του υπεύθυνου ύδρευσης στο Δήμο μας, γνωρίζω από πρώτο χέρι τις ανάγκες, αλλά και τις δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να συνεχιστεί η υδροδότηση με όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα.

Η σημερινή δημοτική αρχή αντί να αντιμετωπίσει με ευθύνη και σοβαρότητα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη Μεσαριά, προσπάθησε να καλύψει την ανεπάρκειά της με μία παρανομία.

Αντί να κοιτάξουν αν λειτουργεί η γεώτρηση που την αφήσαμε το 2019 με παραγωγή 100 κυβικά το 24ωρο, αντί να καθαρίσουν τις δεξαμενές και να ελέγξουν αν είναι καθαρές και ελεύθερες οι πηγές που τροφοδοτούν την δεξαμενή προβήκανε σε μια εντελώς απαράδεκτη και παράνομη κίνηση. 

Μια παρανομία που βάζει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.

Τι έκανε λοιπόν η διοίκηση; Είχαν την φαεινή και άκρως “επιστημονική” ιδέα να διοχετεύσουν στη δεξαμενή ύδρευσης νερό που είναι εκτεθειμένο. Το νερό αυτό χρησιμοποιείται κανονικά από τους αγρότες για πότισμα, ενώ κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει πως είναι κατάλληλο για να το πιει άνθρωπος. Πρόκειται για μια πράξη αχαρακτήριστη και άκρως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία. Νερό βρώμικο, νερό μέσα από το οποίο μπορεί να έχουν περάσει γάτες, ποντίκια και άλλα ζώα, δεν είναι δυνατόν να το πηγαίνουν στη δεξαμενή από την οποία πίνουμε νερό και να λένε ότι με τη χλωρίωση δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Ευτυχώς οι κάτοικοι το είδαν με τα μάτια τους και αντέδρασαν έντονα. Μετά την κατακραυγή ο Δήμαρχος το πήρε πίσω, το «μάζεψε» και  πληροφόρησε με ανακοίνωση στο φβ, ότι:
“απενεργοποιήθηκε η πρόσφατη παρέμβαση”.

Χαρακτήρισε δηλαδή αυτή την επικίνδυνη πράξη απλά, μια παρέμβαση.
Ζήτησε μάλιστα συγγνώμη για την αναστάτωση!!
Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι!!!

Η Άνδρος χρειάζεται λύσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της λειψυδρίας. Μη ψάχνουμε πατέντες τελευταίας στιγμής που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας.
Χρειάζεται να γίνει το μεγαλόπνοο σχέδιο και να κατασκευαστούν λιμενοδεξαμενές, όπως αναφέρει η μελέτη Πισσία.
Κυρίως όμως τώρα πρέπει να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη λειτουργία των γεωτρήσεων, να καθαριστούν οι δεξαμενές και να καθαριστούν επίσης οι πηγές που συμμετέχουν στην υδροδότηση.
Πρέπει άμεσα να φωνάξουν εκείνον που τοποθέτησε την γεώτρηση και να πάνε επί τόπου και να την βάλουν σε λειτουργία, παρουσία του τοπικού συμβουλίου. Έρχονται δυσκολότερες μέρες και δεν υπάρχει καιρός για πείσματα.

Χρειάζεται μια διοίκηση με σχέδιο. Μια διοίκηση με ανοιχτό μυαλό χωρίς εμπάθειες, μια διοίκηση σοβαρή που να δουλέψει προς όφελος των κατοίκων.  Η διοίκηση του κ. Λοτσάρη, απέδειξε πως δεν μπορεί και πως μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη!!!

Για το συνδυασμό

«ΑΝΔΡΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Νικόλαος Βιδάλης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Άνδρου

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΡΙΑ (ΜΟΝΟ?) ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΡΙΑ (ΜΟΝΟ?)

    Το νερό είναι πολύτιμο!
    Η υγεία μας είναι υπερπολύτιμη!
    Κι η Δημοτική Αρχή Λοτσάρη δεν υπολογίζει ούτε το ένα ούτε το άλλο.
    Το νερό που τρέχει στις βρύσες μας όπως φαίνεται είναι για άρδευση κι όχι για ύδρευση και από πάνω μας βάζουν χέρι μην τυχόν και ποτίζουμε με αυτό. Τι προτείνετε κύριοι;;; Να το πίνουμε; Σας το κερνάμε ευχαρίστως!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.