Το χωριό που έχει ταλαιπωρηθεί “όσο δεν γίνεται” με το νερό και τα σκουπίδια έλυσε εν έτει 2023 το πρόβλημα της ύδρευσής του με νέα γεώτρηση του Δήμου που τέθηκε σε λειτουργία. Το αν οι γεωτρήσεις είναι μακροπρόθεσμα καλό ή κακό για το νησί είναι μια άλλη ιστορία, αλλά το να μην τρέχει νερό η βρύση είναι τουλάχιστον απαράδεκτο σε ευνομούμενα κράτη, πόλεις, χωριά.

Το δελτίο τύπου του Δήμου: Ύδρευση στον οικισμό Ζαγανιάρη.

Το πολυετές πρόβλημα ύδρευσης του Ζαγαναρίου αποτελεί πλέον παρελθόν.

Ύδρευση στο Ζαγανιάρι

Τέθηκε σε λειτουργία η νέα γεώτρηση που έδωσε νέα σημαντική ποσότητα νερού στον οικισμό.

Προηγήθηκε η χρηματοδότηση της δράσης, η εκπόνηση μελετών, η λήψη αδειών, η ανόρυξη της γεώτρησης, η ηλεκτροδότηση του σημείου, η προμήθεια και τοποθέτηση αντλητικού συγκροτήματος και η δημιουργία δικτύου για την σύνδεση με την δεξαμενή.

Ύδρευση στο Ζαγανιάρι

Είμαστε δε σε συνεχή εγρήγορση για την εξέλιξη της υδροδότησης του οικισμού.

Συνεχίζουμε με έργα πνοής και βελτίωσης της καθημερινότητας από την μια άκρη του νησιού ως την άλλη. Χωρίς τοπικισμούς και μικρότητες αντιμετωπίζουμε το νησί ενιαία και λύνουμε προβλήματα ετών. Παρουσιάζουμε έργο μετρήσιμο και χειροπιαστό σε όλους.

Συνεχίζουμε για την Άνδρο που ονειρευόμαστε και μας αξίζει.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λυπάμαι, αλλά τίποτα δεν λύθηκε. Οι διακοπές συνεχίζονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ πάνω από 12 ώρες από τις 5-6 μ.μ. μέχρι τις 7 π.μ. Επικοινωνούμε και ο ένας μας παραπέμπει στον άλλον (τεχνική υπηρεσία-πρόεδρος-αντιδήμαρχος). Μόνο για την προεκλογική φωτογράφιση λοιπόν. Κατάφωρο ψέμα το “Το πολυετές πρόβλημα ύδρευσης του Ζαγαναρίου αποτελεί πλέον παρελθόν”.

    • Μετά από σχετική έρευνα σας πληροφορώ για τα εξής: Το Ζαγανιάρι έχει δύο δεξαμενές ύδρευσης εκ των οποίων η μία είναι προς το παρόν συνδεδεμένη με την γεώτρηση. Έχει παραγγελθεί η αντλία που θα ενώνει την δεύτερη δεξαμενή αλλά απαιτείται χρόνος για την σύνδεση καθώς εμπλέκεται και η Δ.Ε.Η. στην σύνδεση κ.λπ. Κατά συνέπεια είναι ζήτημα χρόνου η σύνδεση και οι διακοπές θα συνεχίζονται για την επάρκεια του νερού στους κατοίκους που υδρεύονται από την συγκεκριμένη δεξαμενή.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.