Κ. Δ. Λουκρέζης: Για μια νέα αρχή

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εσάς, που αγκαλιάσατε με όμορφες ευχές την απόφαση μου, να είμαι για πρώτη φορά υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με το συνδυασμό Άνδρος – Ανοικτοί Ορίζοντες, το Συνδυασμό που απαρτίζεται από εξαιρετικά Στελέχη και φιλοδοξεί να ανοίξει μια νέα σελίδα για το νησί μας.

 Στη καριέρα μου πάντα πίστευα στην Ομάδα και πιστέψτε με τίποτα δεν θα είχα καταφέρει χωρίς τους άξιους Συνεργάτες μου, όπου κι αν δούλεψα.

Γι αυτό θα μου επιτρέψετε να πω επίσης ένα Μεγάλο Ευχαριστώ σε δεκάδες Συνεργάτες/Συναδέλφους (παρότι δεν ψηφίζουν στο νησί, ούτε σκέφτονται να μεταδημοτεύσουν), για τα συγκινητικά τους λόγια στο άκουσμα της ενασχόλησης μου με τα κοινά, που μαζί τους ταξίδεψα 40 χρόνια στο Τραπεζικό Τομέα.

Ας πάμε όμως λίγο και στα προεκλογικά.

Ακούω διάφορα….

Για υποψήφιους μόνιμους ή μη κατοίκους, για κριτικές που ασκήθηκαν στο παρελθόν, για πολιτικές (ή μάλλον κομματικές) ταυτότητες του καθένα, για μετεγγραφές υποψηφίων (ακόμα και απλών ψηφοφόρων) μεταξύ των συνδυασμών, για χρίσματα από κομματικά επιτελεία κ.ο.κ.

Αλήθεια με αυτά τα επιχειρήματα θα χτίσουμε την επόμενη μέρα του νησιού???

Ξανά με διαχωρισμούς και τοξικότητα απέναντι στους Δημότες??

Με αντιδεοντολογικές πρακτικές διορισμών, αναθέσεων έργων, πιέσεις και εκβιασμούς συνειδήσεων??

Ε όχι. Φτάνει πια!!!

Προσωπικά θέλω να εκθέσω τις απόψεις μου και ας μην είναι σε κάποιους αρεστές.

✓ Δεν χωράνε κομματικά χρίσματα και πολιτικές αντιπαραθέσεις σε μικρούς Δήμους όπως ο δικός μας, μιας και εμείς γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας.

✓ Η Δημοτική Αρχή οφείλει να ενώνει τους Δημότες και να μην εμπλέκεται σε κομματικές σκοπιμότητες και προσδοκίες αντιπαροχής.

✓ Αλίμονο αν στις κοινωνίες, και ιδίως στις μικρές όπως η δική μας,,  έπαιζε το κύριο ρόλο η πολιτική ταυτότητα του κάθε υποψήφιου κι όχι η αξιοσύνη , οι γνώσεις, οι εμπειρίες του, για το καλό του τόπου.

✓ Μακάρι να μπορούσε να υπάρξει (αλλά δεν το επιτρέπει ο Νόμος) μια ενιαία λίστα προσώπων και οι Δημότες να ψήφιζαν τους καταλληλότερους.

✓ Ας μην διαχωρίζουμε τους συντοπίτες μας σε “μόνιμους” και “μη”.

Δηλαδή δεν είναι μόνιμος κάτοικος αυτός που γεννήθηκε, μεγάλωσε, τελείωσε εδώ τα σχολεία του, έχει πάντα εδώ τα εκλογικά του δικαιώματα, ήταν εδώ πάντα γιορτές, καλοκαίρια και Σαββατοκύριακα, έχει εδώ τα περιουσιακά του στοιχεία και κυρίως αποφάσισε να μείνει εδώ και να προσφέρει στο τόπο του??

Να τον δικάσουμε γιατί έμεινε αλλού για εκπαιδευτικούς και εργασιακούς λόγους??

✓ Η έκφραση κριτικής είναι δείγμα ανεξαρτησίας της γνώμης, υγιής αντίδραση και πολιτικός πολιτισμός, όταν είναι καλοπροαίρετη και εποικοδομητική για το καλό του τόπου.

✓ Αξιοπρέπεια είναι να παλεύεις μέχρι τη τελευταία στιγμή για τις αρχές σου και τις αξίες σου και να αποχωρείς με ήσυχη τη συνείδηση σου, αν δεν συγκλίνουν πλέον τα οράματα σου με εκείνα που αρχικά πίστεψες.

Ο τόπος χρειάζεται ανθρώπους που ξεχωρίζουν για το ήθος τους, την αξιοπρέπεια τους, τη παιδεία τους, τις εμπειρίες τους και ιδίως για την ανιδιοτέλεια που έχουν αποδεδειγμένα επιδείξει σε κάθε φάση της κοινωνικής τους ζωής.

Αν θέλουμε να ανοίξουμε ένα νέο ελπιδοφόρο παράθυρο στο μέλλον της Άνδρου μας, ας αφήσουμε πίσω μας τις έριδες, τη διχόνοια, τη τοξικότητα και επιτέλους τους δήθεν ειδήμονες “καθοδηγητές” της κοινής γνώμης.

Ας πορευτούμε μέσα από αρχές αξιών, ανιδιοτέλεια, πλήρη διαφάνεια λόγων και έργων, διαρκή διάλογο με τους δημότες και τους Κοινωνικούς Φορείς, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς.

Τα προβλήματα του τόπου επιλύονται με οργανωτική επάρκεια, συντονισμό, μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα, διεκδίκηση (πόρων και υλικοτεχνικών υποδομών) αλλά κυρίως με θέληση και σύμπνοια Δήμου και Πολιτών.

“ Μια αστραπή η ζωή μας….μα προλαβαίνουμε”

   Νίκος Καζαντζάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.