Σπύρος Τσαούσης: Πόσο χαμηλά αντέχουμε να πέσουμε;

Συνειδητά έχω επιλέξει καθ’ όλη τη διάρκεια της δημοτικής θητείας, να μη σχολιάζω ποτέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνεχίζω να πιστεύω ότι η αυτονόητη ευθύνη μας ως αιρετοί και ο ελάχιστος παρονομαστής, είναι ο σεβασμός της αξιοπρέπειας των συμπολιτών μας και η προστασία του δημόσιου διαλόγου.

Δυστυχώς, με ένα Δελτίο Τύπου – μνημείο πολιτικής σπίλωσης και προσβολής της προσωπικότητάς μας, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή του κ. Λοτσάρη μας ενημερώνει ότι υπέβαλλε μήνυση για τη φωτιά στο δεματοποιητή, υπονοώντας ότι ευθύνη φέρουν υποστηρικτές και υποψήφιοι της παράταξης του Θ. Σουσούδη.

Το Μάιο του 2019 ο κ. Λοτσάρης στο προεκλογικό ντιμπέιτ, δήλωνε:

«Είναι δέσμευση ότι στον πρώτο χρόνο της δικής μας Διοίκησης θα μεταφέρουμε τον δεματοποιητή. Θα τον μεταφέρουμε στα πλαίσια ενός μεσοπρόθεσμου προγράμματος διαχείρισης απορριμμάτων. Αυτό να ξέρετε είναι μια σοβαρή λύση.» Δεν αποδείχθηκε απλά ανακόλουθος των δεσμεύσεών του, αλλά ας δούμε τι συνέβη μέχρι σήμερα:

  • Νοέμβριος 2021: Παίρνουν φωτιά τα σκουπίδια στη Σταυροπέδα αλλά μετά από επτά μήνες καθυστέρηση, τον Ιούνιο του 2022, η Διοίκηση Λοτσάρη αναθέτει σε ιδιωτικά μηχανήματα έργου την επιχωμάτωση της φωτιάς, αφού είχε ήδη καεί μεγάλος όγκος σκουπιδιών.

https://www.androsfilm.gr/2022/06/06/andros-new-horizons-urgent-decision-of-7-months-delay/

  • 23 Δεκεμβρίου 2022: O Θ. Σουσούδης ζητά ενημέρωση από τη Διοίκηση για τα σκουπίδια που συνεχίζουν να καίγονται δίπλα στον δεματοποιητή και επισημαίνει τον κίνδυνο καταστροφής του.

https://www.androsfilm.gr/2022/12/29/andros-new-horizons-mr-mayor-we-do-not-play-with-the-health-of-the-residents-of-andros/

  • 4 Ιανουαρίου 2023: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών για την ανεξέλεγκτη καύση των σκουπιδιών και τις τοξίνες που εισπνέουν. Στις 7 Ιανουαρίου 2023, ο κ. Λοτσάρης «δεσμεύεται να υπάρξει η απαιτούμενη μέριμνα για την αποφυγή τυχόν νέας πυρκαγιάς». Δεσμεύονται μάλιστα για «ορισμό συνάντησης του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Τηνιακού με πολίτες στο χώρο του δεματοποιητή για να επιβεβαιώσουν τη λειτουργία του».

https://www.androsfilm.gr/2023/01/10/the-landfill-fire-playground-meeting-and-committee-announcement/

 

  • 30 Μαΐου 2023: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου επιβάλλει Διοικητικές Κυρώσεις στο Δήμο Άνδρου για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας (238.164 ευρώ) και αναφέρει ότι η Διοίκηση Λοτσάρη «δεν προσκόμισε τα στοιχεία που ζητήθηκαν, δεν υπήρξε συμμόρφωση και το συνολικό επίπεδο συμμόρφωσης στον έλεγχο της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κρίθηκε χαμηλό»! Δηλαδή για παράβαση καθήκοντος της Διοίκησης όλοι οι δημότες επιβαρύνονται με πρόστιμα. Αξίζει να διαβαστεί:

https://diavgeia.gov.gr/search?query=ada:%229%CE%9B1%CE%92%CE%9F%CE%A11%CE%99-19%CE%9A%22&page=0

  • 16 Αυγούστου 2023: Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εκδίδει Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης στον Δήμο Άνδρου, για την πλημμελή διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων (148.500 ευρώ), μετά από επαναλαμβανόμενες αυτοψίες που διενεργήθηκαν στις 11/6/2020, 15/7/2021 και 1/12/2021. Επισημαίνεται εκ νέου η μη συμμόρφωση του Δήμου. Αξίζει να διαβαστεί:

https://www.pnai.gov.gr/wp-content/uploads/2023/09/1253.pdf

  • 22 Αυγούστου 2023: Η Δημοτική Αρχή μέσω αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού, αποφασίζει να μηδενίσει το ποσό Υπηρεσιών δεματοποίησης από 14,800 ευρώ. Γιατί αλήθεια έκριναν ότι δεν χρειάζεται αυτή η υπηρεσία;

Σπύρος Τσαούσης: Πόσο χαμηλά αντέχουμε να πέσουμε;

  • 10 Σεπτεμβρίου 2023: Η Διοίκηση Λοτσάρη αναφέρει σε Δελτίο Τύπου κάτι πραγματικά εντυπωσιακό: «Ελπίζουμε δε για το καλό όλων και κυρίως των κατοίκων των γύρω χωριών να μην δούμε τις επόμενες ημέρες «κάποια παράξενη φωτιά» γύρω από τον δεματοποιητή, στην Σταυροπέδα…..»! Αν διέθεταν τέτοιες ενδείξεις γιατί δεν ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες Αρχές ή δεν μερίμνησαν για τη φύλαξη του χώρου του δεματοποιητή;
  • 12 Σεπτεμβρίου 2023: Δυστυχώς καταστρέφεται ο δεματοποιητής και αντί η Διοίκηση να προκαλέσει άμεση ενημέρωση και συζήτηση όλων των φορέων σχετικά με την εκτίμηση της κατάστασης, το σχέδιο αντικατάστασης του δεματοποιητή, τον τεμαχισμό των ογκωδών, την ανακύκλωση, προτίμησε να εκδώσει ένα πρωτοφανές για τα πολιτικά μας ήθη Δελτίο Τύπου εναντίον της αντιπολίτευσης.

Όμως ο αήθης υπαινιγμός ότι μια δημοτική παράταξη μπορεί να φέρει ευθύνη για «δολιοφθορά» στον αξίας σχεδόν 1.000.000 ευρώ δεματοποιητή, καθώς και πρόκληση πυρκαγιάς είναι το αποκορύφωμα, μέχρι στιγμής, μιας σειράς άλλων υπαινιγμών:

  • 23 Ιουλίου 2023: Ο κ. Λοτσάρης ενημερώνει για δολιοφθορά στη δεξαμενή Απροβάτου. Ο ειδικός του σύμβουλος κ. Θωμάς, ο οποίος έχει υπηρετήσει διοικητικές θέσεις και γνωρίζει την ευθύνη εκφοράς δημόσιου λόγου, σπεύδει να επιβεβαιώσει το γεγονός, αλλά προβαίνει και σε ετυμηγορία εκλογικών κινήτρων! Χωρίς στοιχεία. Απλά κουβέντα να γίνεται.

Σπύρος Τσαούσης: Πόσο χαμηλά αντέχουμε να πέσουμε;

  • 8 Αυγούστου 2023: Tο «Εν Άνδρω» που λειτουργεί ως επικοινωνιακός βραχίονας του κ. Λοτσάρη, δημοσιεύει επιστολή για δολιοφθορά στην πεζογέφυρα Νειμποριού, την οποία υπογράφει ένας Δ.Κ. εργαζόμενος του Δήμου (στην πραγματικότητα πρόκειται για ανύπαρκτο πρόσωπο, άρα ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει και τη χρησιμότητα του άρθρου).
  • 11 Σεπτεμβρίου 2023: Μετά από νέα ενημέρωση του κ. Λοτσάρη για αναποδογυρισμένο κάδο σκουπιδιών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μπάλλας αποδίδει επίσης δημόσια, εκλογικά κίνητρα δολιοφθοράς. Πρόκειται μάλιστα για συνέχεια μιας άλλης δολιοφθοράς στο δίκτυο ύδρευσης των Λαμύρων στις 10 Σεπτεμβρίου 2023. Το μόνο σίγουρο είναι ότι «θα τιμωρηθούν όλοι αυτοί».

Σπύρος Τσαούσης: Πόσο χαμηλά αντέχουμε να πέσουμε;

Μπορούμε να υποκαθιστούμε τον Ορθό Λόγο στη δημόσια σφαίρα με «συνωμοσίες των πυρήνων της φωτιάς»;

Είναι δυνατόν θεσμικές διαδικασίες και οι Ανεξάρτητες Αρχές να αντικαθίστανται από πορίσματα του facebook;

Ας αναλάβουμε όλοι την ευθύνη που μας πρέπει στη διεξαγωγή του δημόσιου διαλόγου για το μέλλον του νησιού μας.

Είμαι βέβαιος ότι η ΟΜΑΔΑ «Άνδρος – Ανοιχτοί Ορίζοντες» θα αναλάβει την ευθύνη διοίκησης του τόπου μας με σοβαρότητα, ενότητα και συνέπεια και θα λογοδοτεί καθημερινά με σεβασμό προς όλους τους συμπολίτες μας.

Σπύρος Τσαούσης

https://www.androsorizontes.gr/parataksi/upopsifioi/spyros-tsaouses?fbclid=IwAR0aLZjTFOMExbcKngsgi29l_wR3Bx_x_hv5dsjgBTZG2cJcacpzyf0ABjI

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.