Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Livada Farm άνοιξε τις πύλες της στο κοινό για μια ξενάγηση στο κτήμα και στον τρόπο καλλιέργειας που εφαρμόζεται στο κτήμα Λιβάδα. 

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι νέοι που ασχολούνται με τον  πρωτογενή τομέα και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Ο Αλέξανδρος Κωστής και ο Πέτρος Αντωνιάδης μαζί με τις οικογένειες τους και φίλους, καλλιεργούν με τους όρους της αεικαλλιέργειας (περμακουλτούρας) το κτήμα Καΐρη κάτω από τον Άγιο Νικόλαο, στη θέση Λιβάδα της Μεσαριάς. Προμηθεύουν με τα προϊόντα τους μαγαζιά εστίασης, μανάβικα και ιδιώτες. Η ενασχόληση με τη γη είναι σκληρή δουλειά, απαιτεί πολύ κόπο, θέλει τρόπο και γνώσεις γύρω από τα είδη καλλιέργειας, ταυτόχρονα είναι μια εργασία που προσφέρει ψυχική ισορροπία, είναι μια “αληθινή” δουλειά μέσα στο πλήθος των εργασιών του ψηφιακού μας κόσμου που “φυλακίζουν” τον άνθρωπο σε εικονικές πραγματικότητες. 

Andros Livadia_121942

🌾 Η Περμακουλτούρα είναι μια αειφόρος και δημιουργική πρακτική που συνδυάζει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα με την αυτάρκεια και την κοινωνική συνοχή. Βασίζεται σε αρχές όπως η ανακύκλωση, η φυσική αγροκαλλιέργεια και η κοινότητα, προωθώντας μια ισορροπημένη σχέση με το περιβάλλον και τους ανθρώπους. permaculturemag.gr

Livada Farm_121406

Livada Farm_121811Τα κυπαρίσσια, οι φρουροί του κτήματος.

Livada Farm_121400

Το καλάθι της Λιβάδας με τα προϊόντα, μελιτζάνες, ντομάτες, παντζάρια ολόγλυκα, νόστιμες πιπεριές, λαχανίδα (kale) πικάντικη ρόκα, μαϊντανός ολόφρεσκος και μυρωδάτος κ.ά… όλα τα προϊόντα με τα αρώματα τους και φουλ γεύση! Το σνακ μπαρ είχε σπιτικά εδέσματα, αραβική πίτα με λαχανκά και πέστο, κολοκυθόπιτα, ρακί AnDrop, λεμονάδα “Ευ Άνδρος”, μπύρες και νερά σε χάρτινες συσκευασίες. 

Livada Farm_121352

Οι καυτές γάστρες του Κίμωνα Ζαφειρόπουλου 
Το Λιβαδίσιο μπριάμ ψήθηκε σε μεγάλα ταψιά – γάστρες που ήταν τοποθετημένα πάνω σε καυτές πέτρες με αναμένα καρβουνα ανάμεσά τους. Τα καπάκια του κάθε ταψιού ήταν γεμάτα κάρβουνα, τα λαχανικά σιγοψήθηκαν με αυτή την αργή τελετουργική διαδικασία. Ο Κίμωνας, ένας νέος μάγειρας που ζει στα Ρέματα, επιμελήθηκε όλο αυτή την εντυπωσιακή “πρωτόγονη” παρασκευή φαγητού, θυμίζοντας πως η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα.

Livada Farm_121145

Andros Livada_121817

Τραπέζια και αυτοσχέδιοι πάγκοι. Απλότητα κάτω από τα δένδρα, μια πρόταση για ένα διαφορετικό τρόπο ζωής έστω και για ένα μόνο μεσημέρι μιας Κυριακής του Σεπτεμβρίου. Ραντεβού, με το καλό του χρόνου τον Σεπτεμβριο του 2024. Αλέξανδρε, Πέτρο καλές σοδειές!

Livada Farm

www.facebook.com/Livadafarm

Στείλτε email στο livadafarm@gmail.com για να γραφτείτε στη λίστα 

www.instagram.com/livada_farm

 

✒️ Άννα Μ. Βούλγαρη 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.