Κυριάκος Θωμάς: Το διακύβευμα των εκλογών

Αγαπητοί συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Έμειναν ελάχιστες ημέρες ως τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ωστόσο το ερώτημα που κυριαρχεί αφορά στο διακύβευμα αυτών των εκλογών.

Τι ζητάμε για τον τόπο μας και από ποια διοίκηση το ζητάμε.

Ποιο το στοίχημα της επόμενης μέρας για τη δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτωβρίου;

Σίγουρα, είναι πολλά αυτά που μπορούν να τεθούν ως προτεραιότητες ικανές να καθορίσουν την εκλογική μάχη και να αποτελέσουν το σχέδιο δράσης για την επόμενη ημέρα.

Η καθημερινότητα, το όραμα, η ανάπτυξη, είναι σημαντικά ζητήματα  και κανένα απ’ αυτά δεν υστερεί των άλλων. 

Με τι αξίζει να ασχοληθούμε; Μα προφανώς με όλα.

Επομένως χρειάζονται γνώσεις, ιδέες και λύσεις και μια πολιτική χροιά που θα δημιουργήσει πολίτες με γνώση και συνείδηση του ρόλου τους.

Η δημοτική αρχή λοιπόν θα πρέπει να ισορροπήσει  ανάμεσα στο τώρα και το αύριο, να λύσει προβλήματα και να χαράξει ένα οδικό χάρτη για το μέλλον.

Πολλές οι ανάγκες της καθημερινότητας, μεγάλη η πρόκληση της προοπτικής.

Στον προεκλογικό αγώνα ακούγονται πολλά, συνήθως οι υποσχέσεις των υποψηφίων δημιουργούν ευχάριστους συνειρμούς. 

Όταν όμως αυτοί  βρεθούν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, τα πράγματα αλλάζουν, κυριαρχεί ο «ρεαλισμός» και η «σκληρή καθημερινότητα».

Έτσι, το ερώτημα που πρέπει πρώτα να απαντήσουμε με ειλικρίνεια είναι:

«Τι δήμο θέλουμε, αν υπάρχει υλοποιήσιμο σχέδιο με όραμα, αν η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα κάθε δημοτικής παράταξης  αποδεικνύεται από τη μέχρι τώρα πορεία της».

Τι χρειάζεται;

Μια ώριμη δημοτική αρχή με γνωστικούς και ικανούς ανθρώπους αποφασισμένους  

–  να ενεργοποιήσουν τους πολίτες,  να συγκρουστούν με κατεστημένες λύσεις και απόψεις και να μην υποχωρήσουν σε λογικές μιας ελεγχόμενης, χαμηλών προσδοκιών αντίληψη για την αυτοδιοικητική  λειτουργία.

– να ακούσουν την κοινωνία

– να υιοθετήσουν ένα μοντέλο ανάπτυξης αξιοποιώντας τον φυσικό και ανθρώπινο πλούτο του νησιού

Καθ΄ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναδείχθηκε  ένα καθοριστικό και καίριο έλλειμμα στο λόγο, στη στρατηγική και τις στοχεύσεις της παράταξης του Θ Σουσούδη.  Πορεύτηκε χωρίς κεντρικούς στόχους και  χωρίς κοινωνικές συμμαχίες.

Το ξεχείλισμα του παραγοντισμού, οι προσωπικές επιδιώξεις & σκοπιμότητες, οι υποθηκευμένες/εξαρτημένες υποψηφιότητες δεν μπορούν να καλύψουν το κενό που χάσκει έτοιμο να καταπιεί σχεδόν τα πάντα…..

Απ την άλλη η παράταξη του Δ Λοτσάρη έκανε πλήρη και σαφή απολογισμό των πεπραγμένων της τετραετίας που τελειώνει και ζητά την πολιτική εντολή να συνεχίσει τα έργα που έχει ήδη ξεκινήσει και ταυτόχρονα να χαράξει το όραμα της επόμενης ημέρας.

Χωρίς καμία στήριξη από την αντιπολίτευση η οποία καταγγέλλει τα πάντα και χωρίς πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο  η διοίκηση Δ Λοτσάρη κατάφερε να υλοποιήσει και να προγραμματίσει ένα  μοναδικό αριθμό έργων και δράσεων.

Έχει γίνει σαφές σε όλους ότι η ομάδα Δ Λοτσάρη μπορεί να συνδέσει το χτες με το σήμερα και να σχεδιάσει το αύριο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο φτάνει η ώρα που ο πολίτης καλείται να επιλέξει την διοίκηση των επομένων 5 ετών.

Χρειάζεται ο πολίτης να μην έχει “κοντή” μνήμη και να θυμάται.  Να θυμάται την πραγματική εικόνα όμως, των πολιτικών  και όχι αυτήν που προσπαθούν να του … πλασάρουν οι αντίπαλοί του, διότι τότε συνήθως καταλήγει να πιστεύει σε παραμύθια με δράκους. Πηγές και τρόποι ελέγχου, στην εποχή του internet  υπάρχουν. Αρκεί ο αναζητών να έχει τη σωφροσύνη να τους επιλέξει σωστά.

Οι πολίτες του νησιού μας είναι έτοιμοι να δώσουν την πολιτική εντολή στον Δημήτρη Λοτσάρη για την επόμενη 5ετία.

Κοινωνία και Δήμος  να δουλέψουμε όλοι «Μαζί για την Άνδρο»!!

Κυριάκος Θωμάς

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η Άνδρος σύμφωνα με τον εργοδότη σου , θα μας πεις κάτι

  2. Μαύρο και Δαγκωτό στον υβριστη ,σε σένα και σε όλους τους υποψηφίους υποστηρικτές σας.

  3. Το πρόβλημα της Άνδρου είναι η νοοτροπία των Ανδριωτών, εεεε; Δεν σας αφήσαμε ανενόχλητους να παρτάρετε; Αποκαλύφθηκαν οι σκοτεινοί μηχανισμοί που χρησιμοποιήσατε στις εκλογές του 19; Δεν παρακολουθήσαμε μουγκοί τις απευθείας αναθέσεις, τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης που χρησιμοποιήσατε για την διαχείριση κατά το δοκούν τεράστιων ποσών δημοσίου χρήματος; Δεν σας αφήσαμε να προβάλετε, να απειλείται και να παρενοχλείτε με μηνύματα και τηλεφωνήματα όποιους πολίτες είχαν αντίθετη γνώμη; τι κρίμα, που δεν σας αφήσαμε να μας φιμώσετε κύριε Θωμά και λοιποί. Τι κρίμα, για σας, που πάνω στην έπαρση της εξουσίας χάσατε κάθε μέτρο κι αποκαλύφθηκαν οι χαρακτήρες σας και η τακτική σας.

  4. Την Αχαριστία , την Αλαζονεία και τον Κυνισμό θα τον πληρώσετε .
    Ούτε ένας ψήφος στον υβριστη και τους υποψήφιους που κατεβαίνουν μαζί του.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.