Μπέττυ Κωνσταντινίδου: Ένα ποιοτικό, ανθεκτικό και αειφόρο Αιγαίο
Μπέττυ Κωνσταντινίδου Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ  ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Είστε δραστήρια και έντονα «κοινωνικοποιημένος» άνθρωπος. Μετά τον Φιλοπρόοδο Όμιλο «Το Γαύριο» πως προέκυψε η ενασχόλησή σας με την Περιφέρεια;

Η ενασχόληση μου με τα κοινά πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω, στον πολύ δραστήριο σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων, όπου απέκτησα την εμπειρία σε θέματα της αυτοδιοίκησης, μέσω των παρεμβάσεων του συλλόγου αλλά  και του συντονισμού με άλλες συλλογικότητες, στην Αυτοδιοίκηση και στα Υπουργεία , επιτυγχάνοντας πολύ καλά αποτελέσματα. Στη πορεία της  συμμετοχή μου στον Φιλοπρόοδο Όμιλο «το Γαύριο»  και κατά τη θητεία μου ως πρόεδρος, με την στήριξη των μελών του Δ.Σ., εκτός από θέματα πολιτιστικών εκδηλώσεων αναδείξαμε και προβλήματα που απασχολούν την περιοχή μας, αλλά και ευρύτερα της Άνδρου.

Θα αναφέρω τα κορυφαία κρίσιμα προβλήματα, την εγκατάσταση μονάδας σκυροδέματος στο  Γαύριο και τον  συντονισμό 18 συλλόγων της Άνδρου στην συλλογή υπογραφών και στη διοργάνωση διαδικτυακής συζήτησης με την συμμετοχή των βουλευτών των κομμάτων , για την μη εγκατάσταση μεγάλου αριθμού Ανεμογεννητριών στο νησί , χωρίς Ειδικό Χωροταξικό              

Όταν μου πρότειναν από την παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» στο Νότιο Αιγαίο να είμαι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος για την Άνδρο, την εξέλαβα ως αναγνώριση αυτών των προσπαθειών μου.

Τί σας ώθησε σε προσωπικό επίπεδο και τί σε πολιτικό; Γιατί με τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες»;

Σε προσωπικό επίπεδο μέχρι τώρα μου αρκούσε η συμμετοχή μου στο σύλλογο και μάλιστα επιδίωξα να αποσυρθώ από πρόεδρος του ΦΟΓ ώστε  να αναδειχτούν και άλλα δραστήρια άτομα που επιθυμούν να προσφέρουν στον σύλλογο και στο νησί. Όμως τα πολύ οξυμένα προβλήματα  του νησιού (η έλλειψη υποδομών, τα αυξανόμενα περιβαλλοντικά θέματα, τα προβλήματα καθημερινότητας με υποβάθμιση της ποιότητας ζωής κ.α.), με ώθησαν να δεχτώ την πρόταση, ως μια δυνατότητα να συμβάλλω στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. 

Οι  «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο» με υποψήφια Περιφερειάρχη την Χρύσα Καραγιάννη, έχουν ένα άλλο όραμα – πρόταση, από αυτό που μέχρι τώρα κυριαρχεί,  της αειφορίας, με την ανάδειξη  του  φυσικού και  πολιτισμικού πλούτου των νησιών και την ενίσχυση   ενός  παραγωγικού μοντέλου με σεβασμό στον άνθρωπο  και στο περιβάλλον.

Μια πρόταση αλλαγής, της μέχρι τώρα ασκούμενης πολιτικής, με άμεση αναθεώρηση του αναπτυξιακού – παραγωγικού μοντέλου που θα στοχεύει σε ένα ποιοτικό, ανθεκτικό και αειφόρο Αιγαίο που θα αξιοποιεί τα χαρακτηριστικά των νησιών μας προς το κοινό συμφέρον.

Αυτό το όραμα – πρόταση, με παρακίνησε να κατέλθω  ως υποψήφια της Π.Ε. Άνδρου. Θεωρώ ότι η μέχρι τώρα δράση μου και οι απόψεις που έχω εκφράσει  για τα θέματα του νησιού μας, συνηγορούν με αυτή την απόφαση.

Τι περιμένετε;

Από την επικοινωνία μας,  με  τους συνυποψήφιους του συνδυασμού, Γιάννη Κακλαμάνη και Χρύσα Παπαϊωάννου, με όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στο νησί,  έχουμε  διαπιστώσει ότι έχουν αντιληφθεί την μέχρι τώρα αδιέξοδη ασκούμενη πολιτική τόσο σε αυτοδιοικητικό όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο, σε έργα υποδομής με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία, στον τουρισμό, στην δύσκολη καθημερινότητα. Πολιτική που δεν παρέχει στα νησιά τις ίδιες  ευκαιρίες με την ηπειρωτική χώρα λόγω της γεωγραφικής θέσης, με αποτέλεσμα οι  κάτοικοι, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε μια δύσκολη καθημερινότητα ειδικά τον χειμώνα.

Επίσης η έλλειψη υποδομών ανησυχεί επιπλέον τους κατοίκους, ότι θα  υποστούν  τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, που πολύ πρόσφατα είχαμε τα αποτελέσματα της  με την αυτή την ανείπωτη καταστροφή σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Θεωρώ ότι όλα τα παραπάνω έχουν προβληματίσει τους συμπολίτες μας και τώρα έχουν την ευκαιρία να το εκφράσουν ψηφίζοντας με κριτική σκέψη.

Τι στόχους έχετε για το νησί;

Να αλλάξουμε την ασκούμενη πολιτική με άμεση αναθεώρηση του αναπτυξιακού – παραγωγικού μοντέλου που θα στοχεύει σε ένα ποιοτικό, ανθεκτικό και αειφόρο Αιγαίο που θα αξιοποιεί τα χαρακτηριστικά των νησιών προς το κοινό συμφέρον.

Συγκεκριμένα: Ποιοτικός τουρισμός, δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων με την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νησιού, προστασία   δημόσιων πόρων (νερό, δάση, παραλίες, παραδοσιακοί οικισμοί, περιοχές NATURA),διαχείριση περιβάλλοντος και μείωση φυσικών καταστροφών, υιοθέτηση ψηφιακών λειτουργιών στην παροχή δημόσιων υπηρεσιών, εκπαίδευση( επιχειρηματιών, εργαζομένων, κατοίκων), ενίσχυση της δημόσιας υγείας, διεκδίκηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη νησιωτικότητα σε ισοδύναμα (υγεία, εκπαίδευση, φορολογία κ.α.).

Διαχείριση με

  • Διαφάνεια στους πόρους
  • Στρατηγικό σχέδιο για την βέλτιστη αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων από διαφορετικές πηγές με στόχο πραγματικά την αειφορία του νησιού και της ποιότητας ζωής των κατοίκων
  • Δικαιοσύνη στην κατανομή των πόρων στα νησιά  

 ΜΦΜ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.