Δεν υπάρχει τίποτε δυσκολότερο από το να κυβερνήσεις τους Έλληνες. Και αυτό, γιατί, όλοι νομίζουν ότι είναι ικανοί για όλα“. Τάδε έφη Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Με την ελπίδα να μην ισχύει το παρόν για την μικρή κοινωνία του νησιού μας παρουσιάζουμε τις συνεντεύξεις που παραχώρησαν στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΑΝΔΡΙΑΚΗ οι δύο μονομάχοι για τον δημαρχιακό θώκο του νησιού κ.κ. Θεοδόσης Σουσούδης και Δημήτρης Λοτσάρης. Ένας πρώην δήμαρχος, ένας απερχόμενος δήμαρχος. Πλαισιώνονται από ικανά στελέχη, οι περισσότεροι με εμπειρία στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Καλή επιτυχία για την Άνδρο που μας ενώνει!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ: Όποιος βάζει το εγώ πάνω από το νησί δεν έχει θέση στην παράταξή μας

Είστε άνθρωπος της αγοράς. Με ενεργή επιχείρηση, οικογενειάρχης και προϋπηρεσία στα κοινά. Πως τα συνδυάζετε όλα, καθώς απαιτούν χρόνο και ενέργεια;

Δεν ήταν και δεν είναι κάτι εύκολο. Σ αυτήν την πορεία υπάρχει η αγάπη μου για το νησί που μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω. Υπάρχουν οι συνεργάτες μου, οι εργαζόμενοι στον δήμο, όλοι έδωσαν και δίνουν το καλύτερο για Άνδρο. Απ’ την άλλη η οικογένεια μου που με στηρίζει σε όλες τις αποφάσεις μου, αφού γνώμονας είναι πάντα το καλό της Άνδρου. Το τρίπτυχο αγάπη για την Άνδρο, συνεργάτες-εργαζόμενοι του Δήμου  και οικογένεια είναι αυτό που με έφερε ως εδώ και μου δίνει την δύναμη να συνεχίσω.  Τους ευχαριστώ από καρδιάς, χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω.

Μετά το Επαρχείο της Άνδρου πως διαχειριστήκατε  τα πράγματα ως Δήμαρχος του νησιού και μάλιστα στην περίοδο της πανδημίας του covid-19;

Η περίοδος του covid -19 ήταν μια μοναδική και ιδιαίτερη περίοδος. Τέτοια γεγονότα συμβαίνουν κάθε 100 χρόνια. Ειδικά στην αρχή χρειάστηκε να ενημερωθούμε, να μάθουμε, να εκπαιδευτούμε εμείς ο Δήμος ως φορέας και μαζί και όλη η κοινωνία. Υπήρξε άριστη συνεργασία με τις δομές υγείας και όλα πήγαν καλά μέσα στα πλαίσια των πολύ ειδικών συνθηκών που δημιούργησε ο covid -19.  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ωριμάσαμε έργα, δράσεις και μελέτες που σταδιακά παίρνουν «σάρκα και οστά» και παρουσιάζονται στους πολίτες.

Τι κάνατε για την Άνδρο όσον αφορά τα βασικά θέματα της καθημερινότητας του πολίτη: Ύδρευση/αποχέτευση, καθαριότητα/σκουπίδια ηλεκτροφωτισμοί, οδικό δίκτυο, ασφάλεια όσον αφορά στις δομές υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, μεταφορές, λιμενικές εγκαταστάσεις. Το σχόλιό σας 

Την τετραετία που μόλις τελειώνει έγιναν παρεμβάσεις σε όλους τους βασικούς τομείς, σε όλες τις βασικές υποδομές. Ενδεικτικά αναφέρω: Σύνδεση των Λειβαδίων και της Μεσαριάς με τον βιολογικό της Χώρας, ωρίμανση της μελέτης των βιολογικών Μπατσίου και Γαυρίου, τηλεμετρία σε όλο το νησί, δίκτυο ύδρευσης Κ. Αγ. Πέτρου, δημοπράτηση από τον ΦΟΣΔΑ του ΧΥΤΥ, σταδιακή αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με σώματα χαμηλής κατανάλωσης ( led) ασφαλτοστρώσεις σε Φελλό, Α. Γαύριο, δημοπράτηση ασφαλτικών προς Ατένι, Πήδημα της Γριάς, Χάρακα, Ζόργκο, κεντρική οδό Χώρας, συνδρομή στην παραλαβή των λιμανιών Χώρας και Κορθίου, ακτομηχανική μελέτη στο Λιμάνι Μπατσιού, δημοπράτηση 2,8 εκατ ευρώ για την ασφάλεια και την βελτίωση των οδών σε όλο το νησί. Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις παρεμβάσεις που έγιναν και έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα.

Τι κάνατε για την Άνδρο όσον αφορά στη νεολαία του νησιού, την επιχειρηματικότητα, τον πρωτογενή τομέα, την τουριστική προοπτική;

Η παιδεία, ο αθλητισμός είναι για μας προτεραιότητα. Φτιάχνουμε καινούργιο σχολείο στην Χώρα. Συντηρήσαμε όλα τα σχολεία του νησιού. Φτιάξαμε βρεφονηπιακούς σταθμούς σε Χώρα και Κόρθι. Ανακατασκευάστηκε το Δημοτικό Στάδιο στην Χώρα και ολοκληρώνεται η μελέτη του κλειστού γυμναστηρίου στο Γαύριο. Ενισχύθηκαν  οι αθλητικοί φορείς. Προβάλαμε τα τοπικά προϊόντα, συντηρήσαμε το Δημοτικό Σφαγείο. Καθιερώσαμε το μοναδικό σήμα ποιότητας για τα τοπικά προϊόντα ANDROS local deli. Συμμετείχαμε σε δεκάδες εκθέσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προβάλαμε το νησί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο μετρό της Αθήνας, σε εφημερίδες και περιοδικά όλου του πλανήτη.

Κατά την διάρκεια της θητείας σας διαγράψατε Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξής σας, ανεξαρτητοποιήθηκε έτερος Σύμβουλος, ενώ αρραγής είναι η σχέση σας με τους κ.κ. Ελ. Μπάλλα και Δ. Γιαννίση οι οποίοι «κατεβαίνουν» με το ψηφοδέλτιό σας. Το σχόλιό σας.

Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι προσωπικές στρατηγικές δεν έχουν θέση στην παράταξη μας. Ξεκαθάρισα σε όλους τους τόνους ότι σημασία έχει το εμείς και όχι το εγώ. Σημασία έχει το νησί, οι κάτοικοι και οι ανάγκες τους. Όποιος βάζει το εγώ πάνω από το νησί δεν έχει θέση στην παράταξή μας στην οποία όλοι μαζί δουλεύουμε για την Άνδρο και μόνο.

Με τους Δ. Γιαννίση και Λ. Μπάλα υπήρξε άριστη συνεργασία καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας. Από την πρώτη στιγμή συμμετείχαν με όλες τους τις δυνάμεις στον κοινό μας στόχο, στην κοινή μας προσπάθεια. Πρόκειται για 2 πολύ έμπειρους αυτοδιοικητικούς που σήμερα μαζί με άλλα εξίσου ικανά στελέχη, νέα παιδιά, ανθρώπους με όραμα έχουν συγκροτήσει το ψηφοδέλτιο μας που  διεκδικεί την νίκη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την Άνδρο της «επόμενης ημέρας».

Είναι για εσάς η Άνδρος ενιαία και αδιαίρετη όσον αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της; Υποστηρίζεται ότι μεροληπτείτε και κλίνετε προς την Υδρούσα; Το σχόλιό σας.

 

Για μας η Άνδρος είναι μια και ενιαία. Δεν υπήρχαν διαχωρισμοί και αποκλείσεις. Βεβαίως όλα τα έργα σε όλες τις περιοχές δεν μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα για πολλούς λόγους. Άδειες,  μελέτες, χρηματοδοτήσεις και τόσα άλλα που καθορίζουν την εξέλιξη ενός έργου. Αυτήν την  έωλη, επιτρέψτε μου κριτική, μου την έχουν και μένα μεταφέρει. Δεν ισχύει. Δεν είναι πάρα ένα χωρίς στοιχεία πολιτικό αφήγημα που αναπτύσσει η άλλη δημοτική παράταξη γιατί δεν έχει έργο να επιδείξει κατά την δική της θητεία. Ας δούμε για παράδειγμα τι έγινε στην Χώρα και εάν είναι αδικημένη σε σχέση με την  Υδρούσα: Νέο Δημοτικό σχολείο, επισκευή του Επισκοπείου στην αγορά, αλλαγή του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, ασφαλτόστρωση μέσα στην πόλη, ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου, νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο 5Χ5, νέος βρεφονηπιακός σταθμός, συντήρηση και εκσυγχρονισμός του αντλιοστασίου «στην Άβυσσο», βελτίωση της καθαριότητας, συντήρηση και φωτισμός των δημοτικών κτιρίων, ψηφιοποίηση του αρχείου της Καιρείου Βιβλιοθήκης. Και όλα αυτά μόνο στην πόλη της Χώρας. Δεν θα επεκταθώ στα χωριά. Για μας η Άνδρος είναι μια. Δουλέψαμε και θα δουλέψουμε και την επόμενη των εκλογών για όλο το νησί.

Ποιοι είναι οι λόγοι που βάζετε πάλι υποψηφιότητα; Ποιο είναι το πρόγραμμά σας;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ: Όποιος βάζει το εγώ πάνω από το νησί δεν έχει θέση στην παράταξή μας
Ολοκλήρωση της μελέτης πολιτιστικού συνεδριακού κέντρου Μπατσίου

Έγιναν πολύ σημαντικές παρεμβάσεις σε όλο το νησί την τετραετία που τελειώνει σε λίγο. Πάρα πολλά έχουν προγραμματιστεί και σταδιακά θα δημοπρατούνται το επόμενο διάστημα. Είναι τόσα πολλά που δύσκολα χωράνε σ’ αυτές τις γραμμές.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ: Όποιος βάζει το εγώ πάνω από το νησί δεν έχει θέση στην παράταξή μας
Ολοκλήρωση μελέτης-εγκρίσεων κλειστού γυμναστηρίου

Ενδεικτικά αναφέρω: Η δημιουργία ειδικού γραφείου πολιτικής προστασίας, η στενή συνεργασία με τα κληροδοτήματα του Νησιού κυρίως σε θέματα υγείας, η μονάδα τεχνητού νεφρού και η ίδρυση Ναυτικής Σχολής, το κλειστό γυμναστήριο στο Γαύριο, η δημιουργία χώρων στάθμευσης σε όλο το νησί, η δημιουργία μαρίνας σε Κόρθι και Χώρα, οι Βιολογικοί σε Μπατσί και Γαύριο, το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο ν. Άνδρου, το συνεδριακό στο Μπατσί, η επέκταση του Λιμανιού στο Κόρθι, έργα ύδρευσης σε όλο το νησί, σύνδεση των χωριών με τον βιολογικό του Κορθίου είναι μόνο μερικοί από τους στόχους μας για την επόμενη περίοδο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ: Όποιος βάζει το εγώ πάνω από το νησί δεν έχει θέση στην παράταξή μας
Μονάδα κομποστοποίησης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ: Όποιος βάζει το εγώ πάνω από το νησί δεν έχει θέση στην παράταξή μας
Μετατροπή πρ δημοτικού σχολείου Γαυρίου σε πολιτιστικό κέντρο

Και πρόκειται για στόχους για τους οποίους έχουμε ήδη δουλέψει και προετοιμαστεί. Υπάρχουν μελέτες και ώριμα έργα για δημοπράτηση ή ολοκλήρωση.

Ζητώ από τους πολίτες, να εκτιμήσουν την δουλειά που έχει γίνει ως τώρα και να μας δώσουν την εντολή να συνεχίσουμε. Η Άνδρος  δεν γυρίζει πίσω. Οι Ανδριώτες δεν θα αφήσουν το νησί να  γυρίσει στην εποχή της απόλυτης απραξίας.

Μαζί θα συνεχίσουμε για να ολοκληρώσουμε ότι ξεκινήσαμε. Μαζί για την Άνδρο.

ΜΦΜ

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εσύ λες με περηφάνια ότι σε δίδαξε ο Γλυνος .Που κολλάει να επικαλείσαι τον Καραμανλή και μάλιστα μια μέρα μετά την συνέντευξη
    τουΣουσουδη .
    Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάς……….
    Είσαι Ν.. , ΣΥ……ή ξέχασε ότι είσαι ΠΑ……

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.