Μια εκλογική αναμέτρηση που μετρά πλέον λίγες ώρες από την λήξη της. Αγώνες, συγκεντρώσεις, πικρίες, χαρές, λόγια, λόγια, λόγια, σε λίγο θα είναι παρελθόν.

"Η Άνδρος..... σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι."

Ο νέος δήμαρχος (παλιοί και οι 2) θα εκλεγεί, η Άνδρος θα εξακολουθεί να έχει τα θέματα της, η μέρα θα ξημερώνει πάντα από την ανατολή, οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κανονικότητα μετά από μια φρενήρη περίοδο, που μας κέρασε χαμόγελα, ανησυχίες, αλλά κυρίως ΧΑΡΑ. Την χαρά της προσμονής και της δημιουργίας.

"Η Άνδρος..... σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι."

Πρωτόγνωρες εμπειρίες για αρκετούς, συνηθισμένοι στα εκλογικά κάποιοι άλλοι. Σημασία έχει η διαδρομή. Σημασία έχει το ταξίδι. Η ενασχόληση με τα κοινά δεν μπορεί παρά να μας κάνει καλύτερους. Ο άνθρωπος είναι φύσει πολιτικόν ζώον κατά τον Αριστοτέλη και η φύση του ανθρώπου είναι τέτοια, ώστε μόνο σε μια πόλη να μπορεί αυτός να επιτύχει την ολοκλήρωσή του. Σύμφωνα με τον  αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο: άνθρωπος που ζει εκτός πολιτικής κοινωνίας είναι είτε θηρίο είτε θεός. Τώρα το κατά πόσο η πόλη αποτελεί πράγματι φυσικό ή τεχνητό κατασκεύασμα, δεν είναι της παρούσης. Σημασία έχει το ταξίδι.

Αυτό το ταξίδι της χαράς αποτυπώθηκε στα πρόσωπα, στην έκφραση και στα χαμόγελα υποψηφίων και φίλων και από τους δύο δημοτικούς συνδυασμούς. Οι φωτογραφίες που τράβηξε ο ζωγράφος Μιχάλης Τζανουλίνος και εκείνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μάρτυρες αυτής της χαράς. Η επιλογή των φωτογραφιών είναι τυχαία. Σημασία έχει το ταξίδι. 

“Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.

……………………………

Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

…………………………….

Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.

Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.

Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.

Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει·
και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.

Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.

Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.

Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.