Δημήτρης Λοτσάρης: ‘’  Η Άνδρος ήταν καθαρή, ο κ.Σουσούδης αντί να χτίσει πάνω σε ότι θετικό βρήκε, διαλύει το μοντέλο καθαριότητας.’’

Ο κ.Δημήτρης Λοτσάρης, σε απάντηση της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο κ.Σουσούδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Ο κ.Σουσούδης αντί να εκδίδει ανακοινώσεις που ξεχειλίζουν τοξικότητα, οφείλει να αντιληφθεί ένα πράγμα: ότι θα κριθεί και θα συγκριθεί για ότι κάνει στο θέμα της καθαριότητας.

Και κυρίως θα κριθεί από τους πολίτες.

Παρέλαβε ένα νέο και λειτουργικό μοντέλο καθαριότητας , που βελτίωσε το επίπεδο της καθαριότητας στο νησί μας. Αντί να χτίσει πάνω σε ότι θετικό βρήκε, ξεκίνησε με απολύσεις, διαλύοντας αυτό που βρήκε.

Από εκεί και πέρα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση του είναι απολύτως ανακριβή.

Μέχρι και το Νοέμβριο , ο εργολάβος έχει εξοφληθεί από τους πόρους που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2023 , από τη δική μας δημοτική αρχή.

Από τους πόρους για το 2024 δεν έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ, είναι ανέγγιχτοι και θα τους διαχειριστεί η νέα δημοτική αρχή.

Η αρχική μελέτη είχε καθορίσει ως κατώτατο όριο για τη λειτουργία της υπηρεσίας τα 18 άτομα. Οι αυξημένες ανάγκες όμως της καθαριότητας την τουριστική περίοδο αλλά και οι νέες υποδομές κομποστ επέβαλαν την ενίσχυση με άλλους εργαζόμενους. Και όταν οι ανάγκες αυτές μειώθηκαν, μειώθηκαν και οι εργαζόμενοι.

Διασφαλίσαμε την καθαριότητα στο νησί  ενώ απομένουν και πάνω από 2,200 ημερομίσθια.

Αυτό το οποίο κάνει ο κ.Σουσούδης είναι να διαλύει μια υπηρεσία που λειτουργούσε αποδοτικά και είχε βελτιώσει το επίπεδο καθαριότητας στην Άνδρο.

Η ευθύνη ανήκει στον ίδιο, τις συνέπειες όμως θα τις υποστούν οι πολίτες και το νησί μας.

Έχω πει ότι δεν πρόκειται να κάνω μηδενιστικού χαρακτήρα αντιπολίτευση, να κάνω δηλαδή ότι μου έκαναν οι άλλοι.

Αντίθετα , μιλάω με προτάσεις.

Αυτή τη στιγμή προέχει να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα με την καθαριότητα. Και υπάρχει τρόπος.

Μπορεί να γίνει μια ανάθεση για τις τρεις δημοτικές ενότητες και στη συνέχεια να ξεκινήσει ο κ.Σουσούδης τη διαδικασία ενός νέου διαγωνισμού εφόσον υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι για το 2024.’’

Δελτίο τύπου “Μαζί για την Άνδρο” 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η μπάλα στην Εξέδρα. Για το ποιος έκανε τις προσλήψεις των συμβασιούχων στην καθαριότητα θα μας πει ο πρώην δημαρχος .

  2. Μάλλον σε άλλη Άνδρο είδατε την καθαριότητα. Η Χώρα και τα πέριξ χωριά έπηξαν στο σκουπίδι, κύριε Λοτσάρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.