Δημήτρης Λοτσάρης: “Η Άνδρος που κερδίζει και μας κάνει περήφανους. Πρώτο βραβείο για τα παιδιά του Γυμνασίου-Λυκείου Κορθίου.” Ο κ. Δημήτρης Λοτσάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δ. Λοτσάρης για τη διάκριση των μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου Κορθίου
Από την συνέντευξη των μαθητών στην Μ. Φωτοπούλου στον ASTERAS 92 FM

“Στο νησί μας δεν κινούνται όλα στη λογική της αντιπαράθεσης , της τοξικότητας και των συγκρούσεων που θέλουν κάποιοι να επιβάλλουν.
Υπάρχει και μια άλλη Άνδρος, η Άνδρος που διακρίνεται και μας κάνει όλους περήφανους.
Τα παιδιά του Γυμνασίου-Λυκείου Κορθίου κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό που οργάνωσε η Κυπριακή Δημοκρατία για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και την κατοχή της Κύπρου.

Τα παιδιά κατέθεσαν την ευαισθησία τους, δημιουργώντας μια ταινία μικρού μήκους με την ονομασία ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ που εκφράζει τη συλλογική ιστορική μνήμη.
Γιατί το “Δεν Ξεχνώ” δεν είναι σύνθημα, πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη. Και αυτή η μικρού μήκους ταινία των μαθητών από το Κόρθι είναι απόδειξη ότι δεν ξεχνάμε την ιστορία μας, δεν ξεχνάμε ότι η ένα μεγάλο μέρος της Κύπρου παραμένει υπό κατοχή εδώ και 50 χρόνια.
Θέλω να συγχαρώ ολόθερμα και μέσα από την ψυχή μου τα παιδιά του Γυμνασίου-Λυκείου Κορθίου, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, όλους όσους βοήθησαν.
Παράλληλα προτείνω, αμέσως μετά την επιστροφή των παιδιών από την Κύπρο, να τιμήσουμε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά να αναλάβει ο Δήμος την προώθηση και προβολή αυτής της ταινίας μικρού μήκους των
μαθητών του Γυμνασίου-Λυκείου Κορθίου, που το περιεχόμενο και η εμβέλεια της αγγίζει όλο τον Ελληνισμό.

Αξίζει να βγει μπροστά η Άνδρος που κερδίζει διακρίσεις, που δημιουργεί και μας κάνει όλους περήφανους.’’

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.