Κ. Μονογυιού - Γ. Παπάς για την ίδρυση Ακαδημίας Ε.Ν.- Σχολής Μηχανικών

Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε η Παναγία Θεοσκέπαστη χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Δωρόθεου Β’. Το διήμερο 19 και 20 Απριλίου ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης υποδέχθηκε τους υψηλούς προσκεκλημένους. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας, η Βουλευτής Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Μάρκος Καφούρος, η Έπαρχος Άνδρου κ. Άννα Βρεττού. Την λιτανεία της εικόνας συνόδεψαν, η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου, η Φιλαρμονική του ΜΟΥΣΑ, άγημα του Λόχου Εθνοφυλακής Άνδρου και του Ναυτικού Παρατηρητηρίου και πλήθος κόσμου. 

 

Δελτίο τύπου Πολιτικού Γραφείου Κατερίνας Μονογυιού

“Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού υποδέχτηκε στην Άνδρο τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Παππά.

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους, πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας, παρουσία του Προέδρου του Andros Maritime Association κ. Γεωργίου Σύμπουρα και του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη, για το ζήτημα της ίδρυσης Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού – Σχολής Μηχανικών στο νησί.

Ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Παππάς τόνισε ότι θα συμβάλλει στην κατεύθυνση της επίλυσης του κτιριακού ζητήματος της Σχολής και παράλληλα θα στηρίξει το Λιμενικό Ταμείο της Άνδρου με σκοπό την ολοκλήρωση των μελετών και των εργασιών για το λιμάνι της Χώρας. Ως λύση για το κτιριακό ζήτημα εξετάζεται το παλιό κτίριο της ΔΕΗ στο λιμάνι της Χώρας, το οποίο επισκέφτηκε ο Υφυπουργός.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η βουλευτής κ. Κατερίνα Μονογυιού προωθεί διαχρονικά το θέμα της ίδρυσης Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού – Σχολής Μηχανικών και με πρωτοβουλία δική της και του Andros Maritime Association το 2023 πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου για την προώθηση του, παρουσία του κ. Γεωργίου Σύμπουρα και του κ. Μάκη Κουρτέση.

Τέλος, η Κατερίνα Μονογυιού τίμησε την Παναγία Θεοσκέπαστη και παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις, που έλαβαν χώρα παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωρόθεου Β’”

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μια πρόταση που ως Ανδριώτης (Χωραΐτης μάλιστα) είχα καταθέσει πριν πολλά χρόνια φαίνεται να παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης . Μακάρι για να μην μένουν “τσιμεντένια σκιάχτρα” και άδεια κτίρια αντί να αξιοποιούνται.
    Βέβαια υπάρχει και το ημιερειπωμένο πρώην κλαμπ “Φάρος” και μετέπειτα “Remezzo”, και πάνω από όλα το ρημαγμένο ΞΕΝΙΑ , για το οποίο έχω εκπονήσει Προμελέτη και την έχω δημοσιοποιήσει στα πλαίσια συνολικής Ανάπλασης της περιοχής “Πλακούρες”, με το ίδιο το κτιριακό κέλυφος – ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ και9 της ΕΤΑΔ Α.Ε. – να μετατρέπεται σε σύγχρονο Ξενοδοχείο 4 αστέρων με Νέο Συνεδριακό Κέντρο (υπόσκαφο , στο παρακείμενο αδόμητο οικόπεδο), με πλατεία στο δώμα του , με βραχίονα- προβλήτα προστασίας παράλληλα με την ακτή και την δημιουργία έτσι μικρού αλλά ασφαλούς Αγκυροβολίου μικρών σκαφών , πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο έως την Αγία Θαλασσινή και πιθανά προέκταση μέχρι το Μαντράκι και την Πλατεία Αφανή Ναύτη. Για όλα αυτά οι Δήμαρχοι των 3 τελευταίων θητειών έχουν αρνηθεί την κλήση και ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου !

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.