Λευτέρης Μπάλλας: Ανοικτή επιστολή προς τους δημότες Άνδρου

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες

Το 2006 οι συνεργάτες μου και εγώ αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε το Δήμο Άνδρου. Η έκθεσή μας αυτή σίγουρα εμπεριείχε ρίσκο και συνάμα την πρόκληση να ξεπεράσουμε το σκόπελο της καθεστωτικής αντίληψης, του Δήμου τρόπαιο, της ανευθυνότητας, των προνομίων.

Υποσχεθήκαμε απλά λόγια και καίριες αποφάσεις. Το 2010 συνεχίσαμε την ίδια προσπάθεια, πάλι με απλά λόγια και καίριες αποφάσεις. Η ψήφος και η εμπιστοσύνη σας με οδήγησαν  στο Αντιδημαρχείο του ενιαίου Δήμου του νησιού. Τότε άρχισε ο «Γολγοθάς». Τα προβλήματα πολλά, μεταξύ αυτών, τα χρονίζοντα θέματα του χθες, η κατάρρευση της χωματερής τον δεύτερο μήνα της θητείας, η ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς του πεζόδρομου της αγοράς από την ανεξέλεγκτη είσοδο επί χρόνια αυτοκινήτων και δικύκλων και ο ενιαίος Δήμος του νησιού στα πρώτα του καλλικρατικά βήματα. Ώρα αποφάσεων και ευθύνης για μένα. Δεν έφυγα από τις ευθύνες μου αλλά πάλεψα με τα προβλήματα, βρήκα λύσεις που κάποιες υποτιμήθηκαν και δεν εφαρμόστηκαν γιατί συγχρόνως είχα να αντιμετωπίσω την κρατούσα αντίληψη του παντογνώστη, τις εμμονές του παρελθόντος, τον αποκλεισμό μου από την λήψη κεντρικών αποφάσεων, την μεθοδευμένη απομόνωσή μου στο Αντιδημαρχείο, τη σύγκρουση με επιλογές εξυπηρέτησης αποκλειστικά και μόνο προσωπικών συμφερόντων και τους σχεδιασμούς άλλων για το μέλλον. Αυτές οι νοοτροπίες με οδήγησαν στην αποχώρηση από τη Διοίκηση του Δήμου, την επιστροφή στη δουλειά μου και την επί διετία εκούσια απομάκρυνσή μου από τα κοινά του Δήμου. Με απλά λόγια και καίριες αποφάσεις: αφού δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τη Διοίκηση Γλυνού σταματάμε. Έτσι απλά. Χωρίς πολιτικά συμφέροντα, χωρίς υστεροβουλία, επιζητώντας τη σιωπή.

Αγαπημένοι μου φίλοι,

Τα άλυτα προβλήματα της καθημερινότητας, οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, τα ναι χωρίς αντίκρισμα, η ανακύκλωση του παλιού και φθαρμένου, η διαδοχή με μεσαιωνικό δακτυλίδι θέτουν τον καθένα μας προ των ευθυνών του. Η σιωπή πλέον δεν είναι επιλογή. Η αδράνεια και η αναμονή ως χρυσή εφεδρεία δεν βοηθάει το κοινό συμφέρον. Με απλά λόγια! Επιβάλλεται να είμαστε παρόντες και ενωμένοι όλοι όσοι πονάμε τον τόπο μας στην προσπάθεια να τον πάμε μπροστά. Με καίριες αποφάσεις! Θα είμαι στη μάχη αυτή για να υπηρετήσω τις προσδοκίες, τα όνειρα και τις επιδιώξεις του καθένα από εσάς, χωρίς φιλοδοξίες αλλά με σοβαρότητα, εντιμότητα, ευθύτητα, αποφασιστικότητα, αγωνιστικότητα και μεθοδικότητα. Θα συνεργαστώ και θα βοηθήσω, με την υποψηφιότητά μου, την προσπάθεια του υποψήφιου Δημάρχου ‘Ανδρου Θεοδόση Σουσούδη με απόφαση που βαρύνει και δεσμεύει αποκλειστικά εμένα, στην οποία οδηγήθηκα με γνώμονα την ανάγκη αλλαγής της αυτοδιοικητικής αντίληψης και νοοτροπίας που ευθύνεται για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το νησί μας, μία εικόνα που δεν συνάδει με τις δυνατότητες και την ιστορία του. Με πιο απλά λόγια! Στο αύριο θα φθάσουμε χωρίς πολιτικούς υπολογισμούς, ξεπερνώντας όσα μας χωρίζουν με τον Θεοδόση και μένοντας σε όσα μας ενώνουν. Τις κοινές αγωνίες μας για το μέλλον του τόπου. Φίλες και φίλοι, Γνωρίζετε ότι σε κάθε πολιτικό μου εγχείρημα, τα συνοδά στοιχεία είναι οι αγνές προθέσεις, το όραμα και η προοπτική, στοιχεία που ουδέποτε  απεμπόλησα. Ζητώ τη στήριξή σας και στις εκλογές του Μαΐου του 2014 για την ανάδειξή μου σε Δημοτικό Σύμβουλο με μία μόνο υπόσχεση. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις σας. Μαζί θα πετύχουμε ό,τι μοιάζει αδύνατο: Να αλλάξουμε την ‘Ανδρο.

Καψαμπέλης Μιχάλης: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Άνδρου με τον συνδυασμό Νέοι Ορίζοντες

Κουλουμπής Σταμάτης: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Άνδρου με τον συνδυασμό Νέοι Ορίζοντες

Αγαπητοί μου συμπατριώτες και φίλοι,

Με αίσθημα ευθύνης  και αμέριστης  αγάπης για τον τόπο μας, αποφάσισα την συμμετοχή μου  στον συνδυασμό Νέοι Ορίζοντες με επικεφαλή τον συμπατριώτη μας  Θεοδόση Σουσούδη. Πιστεύω ότι με την  στήριξη σας , η  Άνδρος έχοντας μια νέα δυναμική διοίκηση,  θα αλλάξει πορεία προς ένα καλύτερο αύριο, αντάξιο της ιστορίας της. * Ο Κουλουμπής Σταμάτης γεννήθηκε στην Άνδρο το 1965, εργάζεται ως διευθυντής του ναυτιλιακού τμήματος της εταιρείας Blue Star Ferries- Superfast Ferries και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου Πλοιάρχων ΕΝ. Είναι παντρεμένος με την Νάνσυ Παπανάγνου και  έχει δύο παιδιά. Επιχειρηματικά δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού στην Χώρα της Άνδρου.

Γεώργιος Καλογρίδης Πλοίαρχος  Ε.Ν. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου

Εκλογική Περιφέρεια Κορθίου

Αγαπητοί Ανδριώτες,

Για όσους δεν με γνωρίζετε, γεννήθηκα στο Παλαιόκαστρο και μένω μόνιμα στο Συνετί.  Είμαι Συνταξιούχος Πλοίαρχος Ε.Ν. και ταξίδεψα με τα πλοία ανδριώτικων ναυτιλιακών εταιριών. Με πολλούς από εσάς ήδη γνωριζόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια, με κάποιους έχουμε συνταξιδέψει σε ήρεμες και άγριες θάλασσες νοσταλγώντας να επιστρέψουμε στον Ιερό Βράχο, την Άνδρο, και με όλους σας με ενώνει η αγάπη για την  Άνδρο μας. Με σκοπό την προσφορά στο Νησί μας, υποστηρίζω και σε αυτό τον εκλογικό αγώνα τον Υποψήφιο Δήμαρχο Θεοδόση Σουσούδη, ένα εκλεκτό συμπολίτη μας, έναν καθαρό άνθρωπο και ικανό επιστήμονα που μπορεί και γνωρίζει πως θα οδηγήσει μπροστά τον Τόπο.  Σας καλώ, όλοι μαζί να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν και να χαράξουμε πορεία αλλαγής. Με πάθος, διάθεση και δυναμικότητα επηρεάζουμε και καθορίζουμε το μέλλον του Τόπου μας, γινόμαστε ενεργοί πολίτες και αγωνιζόμαστε  για την Ανάπτυξη και Ευημερία της  Άνδρου και Βελτίωση της Καθημερινότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.