Το όνομά της ακούστηκε πέρα από τα στενά όρια του νησιού.
Οι επισκέπτες ήξεραν για το αρνάκι στην λαδόκολλα, τα παϊδάκια και τις φρέσκες τηγανιτές πατάτες που δοκιμάζει κανείς “σε μια ταβέρνα στην Άνδρο που όλα τα προϊόντα είναι δικά τους. Το κτήμα τους είναι από κάτω, εκεί είναι τα ζωντανά τους και τα άλογά τους”.
Ο ψίθυρος μεγάλωσε η ποιότητα έφερε ακόμη περισσότερους επισκέπτες. Πολλοί που έφθαναν στην Άνδρο με το απογευματινό βαπόρι και κατευθύνονταν προς τα μέσα του νησιού (Χώρα – Κόρθι) σταματούσαν για φαγητό εκεί και μετά πήγαιναν σπίτι.
Η φήμη δημιούργησε τον “θρύλο” για την οικογενειακή επιχείρηση του Κόσση που ανοίγει το νωρίς το απόγευμα και δέχεται τους πρώτους θαμώνες.
Η ταβέρνα που άνοιξε φέτος την Δευτέρα του Πάσχα μετά από 6 μήνες lockdown έδωσε ήδη το στίγμα της:
“‘Οταν ανοίξουν οι μετακινήσεις θα γίνει της κακομοίρας” προβλέπει ο Δημήτρης Βιταλιώτης, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και οι πρώτοι πελάτες που κάθονται ήδη στα τραπέζια μετά το πρώτο τους μπάνιο στη θάλασσα δίνουν την υπόσχεση.
Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας.