Μνήμη Γεωργίου Β. Στρατή

 

Με την ευκαιρία της αναγγελίας του μνημοσύνου που τελεί η οικογένειά του αξίζει να αναφερθούμε στον δάσκαλο Γιώργο Στρατή από το Βουνί με ένα σύντομο, σαφές και ανθρώπινο κείμενο γραμμένo από τα παιδιά του.

Μνήμη Γεωργίου Β. Στρατή

Στις 13/04/2024 έφυγε από κοντά μας ο Γεώργιος Β. Στρατής, ο πατέρας, ο παππούς ,ο Δάσκαλός μας.

Έφυγε ήσυχα, πλήρης ημερών αφήνοντάς μας όλα όσα αξίζει κανείς να κληροδοτεί σε όσους μένουν πίσω. Το πέρασμά του ήταν γεμάτο και δημιουργικό και αυτό καταγράφεται στα τόσα πολλά που έχουν να θυμούνται όσοι τον γνώρισαν, με όσους συνεργάστηκε.

Πρώτα εμείς η οικογένειά του θα τον κρατάμε στην ψυχή μας ανεξίτηλα. Τέτοιες ήταν και οι συμβουλές του, οι μνήμες και το αποτύπωμά του πάνω μας.

Αξέχαστος θα μείνει και στους πολλούς μαθητές του που τον είχαν Δάσκαλό τους εντός και εκτός Άνδρου. Στο Βουνί στην αρχή , στα Αλαδινού ,στα Αποίκια, στις Στενιές για πολλά χρόνια, στην Αθήνα στη συνέχεια. Άσβεστη θα μένει και η μνήμη του για τους συγχωριανούς του στο Βουνί και όχι μόνο. Τα έργα του ως πρόεδρος της πρώην Κοινότητος Παλαιοκάστρου θα είναι εκεί για να μαρτυρούν τις άοκνες προσπάθειές του για να είναι βιώσιμα τα χωριά μας , προσβάσιμα , ξεδιψασμένα, φωτεινά. Καλό σου ταξίδι. Κρατάμε παρακαταθήκη τα διδάγματά σου. 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. A beautiful human being.
    Kind, generous mature individuals.
    A credit to his family and to all of us who had the opportunity to get to know him.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.