Οι μαθητές του ΕΠΑΛ στα Ποσειδώνια 2024

Την Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση “POSIDONIA 2024” επισκέφθηκαν την Παρασκευή 07/06/2024, εκπρόσωποι μαθητές/τριες του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων του ΕΠΑ.Λ. Άνδρου.

 

Οι μαθητές μαζί με τις καθηγήτριες των Ναυτικών Μαθημάτων, Αλεξανδροπούλου Δήμητρα και Κουτσαντωνάκη Άννα βρέθηκαν στην έκθεση με αφορμή την πρόσκληση της Project Connect μέσω του προγράμματος Υιοθεσίας πλοίου που υλοποιήθηκε από την Γ ΄ τάξη του Τομέα κατά το τρέχον σχολικό έτος. Μαθητές/τριες και καθηγήτριες παρακολούθησαν το συνέδριο με θέμα “ Enhancing youth employability. Preparing the young professionals-in-the-making for their first job in shipping, (at shore or ashore).” που πραγματοποίησε η Project Connect και πλαισίωσαν ομιλητές από τον χώρο της ναυτιλίας. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εργαζομένους στον χώρο της ναυτιλίας (ναυτιλιακές εταιρείες, ναυλομεσίτες κ.α.), να θέσουν τα ερωτήματα τους και να καταθέσουν τις ιδέες και τις σκέψεις τους για το μέλλον.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ στα Ποσειδώνια 2024

Κατά την άφιξη στο περίπτερο της Project Connect οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να συμβουλευτούν τον συνεργάτη του προγράμματος Life Coach Μιχαήλ Φραγκιαδάκη σχετικά με τις δεξιότητες ζωής.

Επίσης οι μαθητές επισκέφθηκαν το περίπτερο της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA). Εκεί ενημερώθηκαν για την ένωση, τα προγράμματα που υλοποιεί και την αξία της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Οι μαθητές έκαναν και την δική τους δέσμευση για μικρές πράξεις στην καθημερινότητα μας, οι οποίες κάνουν την διαφορά στην προστασία της φύσης.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ στα Ποσειδώνια 2024

Τέλος κατά την διάρκεια του ταξιδιού από Άνδρο προς Ραφήνα οι μαθητές/τριες μαζί με τις καθηγήτριες και την Διευθύντρια του σχολείου Ουρανία Μπληζιώτου, επισκέφθηκαν την Γέφυρα του πλοίου Θεολόγος Π., όπου και ξεναγήθηκαν από τον Πλοίαρχο και το πλήρωμα.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων στο συνέδριο επιλέχθηκε συγκεκριμένος αριθμός εκπροσώπων μαθητών. Οι εκπρόσωποι των αποφοίτων μαθητών του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων ειδικότητας Πλοιάρχου Ε.Ν. και Μηχανικού Ε.Ν. επιλέχθηκαν με κριτήριο την τελική επίδοση τους κατά το τρέχον σχολικό έτος. Στους υπόλοιπους μαθητές του Τομέα δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν το συνέδριο σε απευθείας μετάδοση.

Τέτοιες δράσεις φέρνουν κοντά την επαγγελματική εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και αναβαθμίζουν την σημασία της. Δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες να έρθουν σε επαφή με τον χώρο στον οποίο έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν και δημιουργούν κίνητρα για περαιτέρω δράσεις.

Ευχαριστούμε θερμά: Την κυρία Ειρήνη Νοτιάς ιδρύτρια της Project Connect, μαζί με όλη την ομάδα της για την φιλοξενία στην έκθεση και για το ‘ταξίδι’ που προσέφεραν στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας , τα τελευταία δύο έτη μέσα από το πρόγραμμα Υιοθεσίας Πλοίου.

Την Andros Maritime Association και ιδιαίτερα την κυρία Άννα Πολέμη και τον κύριο Λεωνίδα Πολέμη για την χορήγηση της μετακίνησης των μαθητών και των καθηγητών τους από το λιμάνι της Ραφήνας προς τον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo και την επιστροφή τους.

Την ναυτιλιακή εταιρεία Fast Ferries για την χορήγηση των δωρεάν ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Τον Πλοίαρχο και το πλήρωμα του πλοίου Θεολόγος Π. για την εξυπηρέτηση και την ξενάγηση στον χώρο της Γέφυρας.

Όλους τους ομιλητές που αφιέρωσαν χρόνο στους μαθητές για να λύσουν τις απορίες τους και να ακούσουν τους προβληματισμούς τους.

Κλείνοντας την Σχολική χρονιά 2023-24, ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία στους αποφοίτους μας . Να ακολουθείτε τα όνειρα σας και να αντιμετωπίζετε τη ζωή με θάρρος και αποφασιστικότητα.

ΕΠΑ.Λ. ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.