Εδώ και μέρες, κάτοικοι στο Μπατσί είχαν εντοπίσει έναν κύκνο που έδειχνε να μην είναι καλά. Είχε απομακρυνθεί από το ταίρι του, έβγαινε συχνά στην ακτή αλλά δεν μπορούσε να τραφεί. Το κεφάλι του έμενε συνεχώς χωμένο μέσα στα φτερά του, σημάδι αδυναμίας και πόνου.
Παρά τις προσπάθειες πολλών ανθρώπων, εθελοντών, ψαράδων και κατοίκων που τον παρακολουθούσαν καθημερινά, ο κύκνος δεν μπορούσε να πλησιαστεί.
Χθες όμως, χάρη στην αποφασιστικότητα ενός ψαρά Αιγύπτιου, που από το καΐκι του κατάφερε να τον εγκλωβίσει με ένα «πεταχτάρι» δίχτυ, ο κύκνος ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια και σώθηκε.
Από το στόμα του αφαιρέθηκαν δύο αγκίστρια, από τη μύτη του τρία ακόμη, καθώς και πετονιά που είχε τυλιχτεί γύρω από τον λαιμό του.
Ο κύκνος δεν θα είχε αντέξει για πολύ ακόμη χωρίς τη βοήθεια όλων αυτών των ανθρώπων που έδειξαν ευαισθησία και πραγματική αγάπη για τα ζώα. Τους ευχαριστούμε ολόψυχα.
Δυστυχώς, μάθαμε ότι κάποιοι «ψαρεύουν» στην περιοχή πετώντας καρβέλια ψωμί γεμάτα αγκίστρια, με σκοπό να πιάσουν χήνες και πάπιες. Πρόκειται για μια απάνθρωπη και παράνομη πρακτική, που προκαλεί αφόρητο πόνο και βασανισμό στα ζώα.
Το Φιλοζωικό Σωματείο Άνδρου θα ενημερώσει άμεσα το Λιμενικό Σώμα, ώστε να διερευνηθεί το περιστατικό και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.
Ας είμαστε όλοι σε εγρήγορση. Η προστασία της άγριας ζωής του νησιού μας είναι υπόθεση όλων.
Εθελοντική Φροντίδα Αδέσποτων Άνδρου- Animal Welfare society of Andros is with Δήμος Άνδρου, Υπηρεσία Αδέσποτων ζώων .




















