Όταν ο κ. Παυλίδης έφθασε στο γραφείο της εφημερίδας βρεθήκαμε μπροστά σε έναν απελπισμένο κι αγανακτισμένο με τις αρχές και τους πολιτικούς άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που παλεύει για την ζωή των συμπασχόντων του, έναν άνθρωπο δυνατό και θαρραλέο στο να ζητήσει το αυτονόητο για άλλα ευνομούμενα κράτη, το δικαίωμά του στην πρόνοια και την υγεία. Προσπαθεί χωρίς αποτέλεσμα χτυπώντας πόρτες κι αντιμετωπίζοντας το αιώνιο «ΘΑ». Μέχρι πότε; Τα όρια της υπομονής δοκιμάζονται. Τα όρια της ζωής τελειώνουν. Κάποιοι «παίζουν» με την νοημοσύνη μας. Κάποιοι «παίζουν» με τις ζωές συνανθρώπων μας… Αύριο μπορεί και με την δική μας ζωή.

Το Φ. Ε. Κ.

«Επιτρέπεται η ίδρυση και λειτουργία Μονάδων Χρό­νιας Αιμοκάθαρσης (Μ.Χ.Α) και εκτός Νοσοκομείων και Κλινικών από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς σε περι­οχές που λειτουργεί όμοια Μονάδα ή Νοσοκομείο ή, εφόσον πρόκειται για νησιά που εξυπηρετούνται από τακτική ακτοπλοϊκή γραμμή, Κέντρο Υγείας. Οι Μονάδες αυτές λειτουργούν με την ευθύνη ιατρού νεφρολόγου που έχει συμπληρώσει ένα τουλάχιστον έτος από τη λήψη της ειδικότητας του. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους είναι υποχρεωτική η παρουσία ιατρoύ νεφρoλόγoυ»

Η επιστολή στον Υπουργό

Προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να δείτε με κατανόηση και με την ευαισθησία που ως γνωστόν σας διακρίνει το πρόβλημα των νεφροπαθών κατοίκων της νήσου Άνδρου που αναγκάζονται να μετακινούνται συνήθως με αντίξοες καιρικές συνθήκες τρεις φορές την εβδομάδα προς τη Σύρο για να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση και άλλοι μη αντέχοντας την ταλαιπωρία μεταναστεύουν. Βέβαια γνωρίζουμε ότι το νησί δεν διαθέτει νοσοκομείο όπως απαιτεί ο νόμος για την ίδρυση Μ.Τ.Ν. διαθέτει όμως ένα υπερσύγχρονο κέντρο υγείας το οποίο διαθέτει τον απαιτούμενο χώρο για την εγκατάσταση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Σας παρακαλούμε να βρεθεί τρόπος να παρακαμφθούν τα νομικά και γραφειοκρατικά προβλήματα για την όσο δυνατό συντομότερη ίδρυση Μ.Τ.Ν. στο νησί και να ανακουφιστούν οι νεφροπαθείς του νησιού. Σας επισυνάπτουμε τα ονόματα των νεφροπαθών της Ά νδρου οι οποίοι περιμένουν από εσάς να δώσετε λύση στο πρόβλημά τους. Βέβαιοι για την κατανόηση και την ανταπόκρισή σας»

Το ιστορικό ενός Νεφροπαθούς

«Ξεκίνησα αιμοκάθαρση πριν από 2,5 χρόνια στο «Σισμανόγλειο Νοσοκομείο». Μετά με μεταφέρανε στον «Κυανό Σταυρό» όπου είμαι μέχρι σήμερα. Οι προσπάθειές μου -για να γίνει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Άνδρο, ξεκίνησαν από τη μέρα που γνωρίστηκα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών οι οποίοι με καθοδήγησαν να στείλoυμε το πρώτο γράμμα στον τότε Υπουργό Υγείας κ. Νικήτα Κακλαμάνη που έπρεπε να ψηφίσει τον νόμο να γίνει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στα νησιά (όπως) ΑΝΔΡΟΣ. Λόγια Πολλά,  Υποσχέσεις Πολλές, Αποτέλεσμα Μηδέν. Στο διάστημα αυτό φεύγει ο κ. Κακλαμάνης και μπαίνει Υπουργός Υγείας ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίoς μετά από πολλές προσπάθειες και συνεχείς πιέσεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών έχει ψηφίσει τον νόμο και έχει ολοκληρωθεί να γίνει η μονάδα στην Άνδρο, στέλνοντας γιατρό νεφρολόγο και νοσοκόμες καθώς και μηχανήματα! Το πρόβλημα για να γίνει η μονάδα στην Άνδρο είναι το κτίριο που πρέπει να χτιστεί δίπλα στο Κέντρο Υγείας της Άνδρου. Αυτό εξαρτάται. πια από τον Νομάρχη Κυκλάδων κ. Μπάϊλα και τον Επαρχο κ. Μαλταμπέ. Ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί όσο πιο σύντομα γίνεται!»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.