Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Άνδρο η παράσταση της Παιδικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου «Η Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων» του Λιουις Κάρολ.

Στη θεατρική παράσταση που καθήλωσε μικρούς και μεγάλους στην πλατεία Γηροκομείου και την παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάνω από 800 άτομα συνυπήρχαν τρεις Αλίκες: το σώμα, το μυαλό και η καρδιά οι οποίες προέκυπταν σύμφωνα με την ελεύθερη διασκευή του Βασίλη Μαυρογεωργίου και της Αστερόπης Λαζαρίδου μετά από την πτώση της Αλίκης στο πηγάδι. Το καθένα μέρος λοιπόν περιπλανιόταν και ζούσε τη δική του περιπέτεια έως ότου να συνειδητοποιήσει πως έχει ανάγκη τα άλλα δύο μέρη για να είναι ευτυχισμένο.

Οι ηθοποιοί ερμήνευαν ζωντανά τα τραγούδια της παράστασης με τη συνοδεία πιάνου. Αξιοσημείωτες και εντυπωσιακές ήταν οι γυμναστικές και χορευτικές  ικανότητες των ηθοποιών καθώς πολλές φορές οι τρεις Αλίκες σκαρφάλωναν σε οριζόντιες μεταλλικές δοκούς.

Ο Έπαρχος Άνδρου, Ιωάννης Μαλταμπές χαιρέτισε την εκδήλωση τονίζοντας τη σπουδαιότητα να γίνονται παιδικές παραστάσεις στα νησιά και σημείωσε ότι η Νομαρχία Κυκλάδων – το Επαρχείο της Άνδρου τα τελευταία τρία χρόνια έχει καθιερώσει στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για την Άνδρο να περιλαμβάνει και μία παιδική θεατρική παράσταση για την ψυχαγωγία των παιδιών της Άνδρου που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν συχνά ανάλογες παραστάσεις.

Τη διοργάνωση της παράστασης είχε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων – Επαρχείο Άνδρου ενώ για την πραγματοποίησή της συνέβαλαν ο Δήμος Άνδρου με την παραχώρηση της πλατείας Γηροκομείου και τη διάθεση των καθισμάτων, το ΚΤΕΛ Άνδρου που ανέλαβε δωρεάν τις μετακινήσεις των ηθοποιών και η ΒΑΛΜΑΣ ΑΕ που διέθεσε το βοηθητικό προσωπικό για τη σκηνή.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.