«80 χορευτές από Ουγγαρία, Κροατία, Σλοβενία, Ισπανία και Βουλγαρία καθώς και τρία ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα Πάρου, Νάξου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Φελλού Άνδρου μάγεψαν τους θεατές που παρακολούθησαν και στους τρεις Δήμους του νησιού φολκλορικές παραστάσεις των χωρών που συμμετείχαν στη Μουσικοχορευτική Συνάντηση, στο αντάμωμα των χορών, του πολιτισμού και της παράδοσης των λαών και των Κυκλάδων.

Τα εντυπωσιακά κοστούμια και οι γρήγοροι ρυθμοί των τραγουδιών κράτησαν σε αμείωτο ενδιαφέρον το πολυπληθές κοινό και των τριών παραστάσεων των λαών και των Κυκλάδων.

Όσον αφορά στο νησιώτικο πρόγραμμα οι θεατές που παρακολούθησαν την παράσταση στο Δήμο Υδρούσας είχαν την ευκαιρία επιπλέον να απολαύσουν το Νίκο Ευβοιώτη και τη Μαρία Σκουλά που αφιλοκερδώς τραγούδησαν για το κοινό της εκδήλωσης.

 

Μεγαλοπρεπές επίσης ήταν το φινάλε στις εκδηλώσεις στο Κόρθι και στη Χώρα της Άνδρου όπου η κ. Αθηνά Καραγιάννη, υπεύθυνη για την επιμέλεια των συγκροτημάτων, κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να χορέψουν καλαματιανό ως ένδειξη ότι ακόμα και χορευτές διαφορετικών λαών μπορούν κάποιες στιγμές να συγχρονίζονται και να ακολουθούν ένα ενιαίο ρυθμό.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Έπαρχος «Το Επαρχείο Άνδρου κλείνει με τις τριήμερες χορευτικές εκδηλώσεις το θερινό πολιτιστικό του πρόγραμμα και επέλεξε αυτό το Διεθνές Μουσικοχορευτικό Ταξίδι στην παράδοση των λαών, προκειμένου να δώσει ακόμη μία φορά στους Ανδριώτες τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν χορούς από διάφορα μέρη, να γνωρίσουν τον πολιτισμό τους, τα ήθη και τα έθιμα. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων θα είναι πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια που προάγει τον πολιτισμό, το μοναδικό υγιές στοιχείο για έναν κόσμο καλύτερο και με ταυτότητα».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2009 και στους τρεις Δήμους της Άνδρου. Η Διεθνής Μουσική Συνάντηση διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων – Επαρχείο Άνδρου με τη συμμετοχή των τριών Δήμων της Άνδρου ενώ καθοριστικά συνέβαλαν στην κάλυψη των εξόδων οι κατωτέρω χορηγοί:

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟΣ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΟΥΡΑΖΕΡΗ, ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ, ΒΑΛΜΑΣ ΑΕ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΙΝΗΣ, Τα πρακτορεία ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΤΗΣ, ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΑΛΕΟΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ, Το ζαχαροπλαστείο ΑΝΘΟΣ ΓΑΥΡΙΟΥ, Το Σύλλογο Γυναικών Δήμου Υδρούσας, Τις ναυτιλιακές εταιρείες Blue Star Ferries,  Hellenic SeaWays,

Κυκλαδες Fast Ferries, Ξενοδοχείο ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.