Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων διοργάνωσε, με πρωτοβουλία της, έκθεση τουρισμού στο ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 7 Μαΐου 2010. Παρά τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν την εβδομάδα εκείνη στην Αθήνα με τα συλλαλητήρια και το θάνατο τριών συνανθρώπων μας η έκθεση σημείωσε και πάλι υψηλή επισκεψιμότητα αφού από το περίπτερο της Άνδρου διανεμήθηκαν πάνω από 6.000 έντυπα των ενοικιαζομένων δωματίων της Άνδρου και των επαγγελματιών του νησιού.

Η Νομαρχία Κυκλάδων, άνοιξε τις πόρτες της στους επιβάτες του ΜΕΤΡΟ, καλώντας τους να συμμετέχουν σ΄ ένα πλούσιο παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που δυστυχώς λόγω των δυσάρεστων γεγονότων ακυρώθηκε.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν το βράδυ των εγκαινίων παρουσία του Γ.Γ. Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Πουσσαίου, συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού και ερμηνεύτρια του έργου το ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ τη Μαρία Σουλτάτου και βράβευση για την προσφορά τους στη νησιώτικη μουσική παράδοση των σημαντικών κυριών για τις Κυκλάδες, της κ. Ειρήνης Χάλκου (Χαλκορήνη), ποιήτριας και της κ. Ειρήνης Κονιτοπούλου- Λεγάκη.

Επίσης την Τρίτη το βράδυ οι περαστικοί από το ΜΕΤΡΟ είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με χορευτικά συγκροτήματα από τα διάφορα νησιά των Κυκλάδων.

Το περίπτερο της Άνδρου όπως είθισται τα τελευταία χρόνια προσέφερε ανδριώτικα παραδοσιακά γλυκά, ρακί και νερό Σάριζα σε όσους το επισκέπτονταν. Μάλιστα τα ανδριώτικα αμυγδαλωτά διαφημίστηκαν στο ολοσέλιδο αφιέρωμα της Εφημερίδας «Τα Νέα» την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 με ειδική αναφορά στη μοναδική γεύση τους.

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του φετινού περιπτέρου της Άνδρου ήταν ο συλλογικός χαρακτήρας του. Η προσωπική συμμετοχή των εκπροσώπων των επαγγελματικών Συλλόγων της Άνδρου έκανε τη διαφορά ως προς την σωστή πληροφόρηση των επισκεπτών και συγκεκριμένα η αναφορά γίνεται για το Δημήτρη Ξανθό Πρόεδρο και την Κούλα Κακλαμάνη από το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Χώρας Άνδρου, την κ. Νάσια Γιαννίση – Θεολόγου του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος «ΑΙΟΛΟΣ»,  την κ. Μαριλένα Τρουλινού manager του Ξενοδοχείου Micra Anglia, τους υπαλλήλοους του Επαρχείου Άνδρου Μαργαρίτα Στεφανή, Γιώργο Φιλιππίδη, Βαγγέλη Χριστουλάκη και Δημοσθένη Βαρούδη.

Επίσης το περίπτερο της Άνδρου τίμησαν με την παρουσία  τους οι βουλευτές Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας και Γιώργος Παπαμανώλης, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Βρούτσης Ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπάιλας, ο Δήμαρχος Κορθίου κ. Ιωάννης Γλυνός, η Νομαρχιακή Σύμβουλος κ. Μαρία Χαλά, η Νομαρχιακή Σύμβουλος κ. Μαρία Λοτσάρη ο πρώην Γ.Γ. Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο πρώην Έπαρχος Άνδρου κ. Λουκάς Καραδήμος ο Πρόεδρος Ενοικιαζομένων Δωματίων Δήμου Υδρούσας κ. Στέλιος Πολυκράτης, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανδρίων Πειραιώς κ. Βασιλική Λινού, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Αποικιανών κ. Αυγουστής Μπάλκας ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Υδρούσας κ. Κωνσταντίνος Πετρίσης,, ο πρώην Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Άρνης κ. Ι. Χαλάς, ο επιχειρηματίας κ. Λεονάρδος Πέτσας με τη σύζυγό του, η κ. Περεντίδου ιδιοκτήτρια του καταστήματος «Πετράδι» στη Χώρα καθώς και πλήθος ανδριωτών που μένουν και εργάζονται στην Αθήνα.

Ο Έπαρχος Άνδρου, Ιωάννης Μαλταμπές ευχαριστεί θερμά όλους όσοι υποστήριξαν με την παρουσία και συμμετοχή τους το περίπτερο της Άνδρου και συγκεκριμένα τους ακόλουθους επαγγελματίες και συλλόγους για την προσφορά παραδοσιακών προϊόντων σήμα κατατεθέν για την Άνδρο.

Συγκεκριμένα τα ζαχαροπλαστεία Ανθός Γαυρίου, Φυρίος, Ζαϊρης, Φουρνάκι Κόρθι, Κρίνος, Τσομετσόγλου, Λυγίζος, Λάσκαρης, το Φούρνο του Κώστα Γαρύφαλλου στη Χώρα, τον Συνεταιρισμό Γυναικών Δήμου Υδρούσας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσσαριάς, το Σύλλογο Γυναικών Άνδρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιόπολης για το ρακί, το τυροκομείο του Αντωνίου Κολίτσα για το τυρί και τον κ. Βουτσινά για την προσφορά νερών και σόδας από το εργοστάσιο της ΣΑΡΙΖΑΣ που δρόσισε τους περαστικούς από το ΜΕΤΡΟ.

Το 2ο Συνέδριο Τουρισμού της Άνδρου με θέμα «ο Τουρισμός εν μέσω οικονομικής κρίσης» διοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων – Επαρχείο Άνδρου την Τρίτη 1 Ιουνίου 2010 και ώρα 6.30 στο Ξενοδοχείο Andros Holiday στο Γαύριο. Το Συνέδριο τελείται υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης – Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ) και θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του Πρόεδρου του ΕΟΤ κ. Νικόλα Κανελλόπουλο που θα αναπτύξει το θέμα: «O EOT ως μοχλός ανάπτυξης στην προσπάθεια για έξοδο από την  οικονομική κρίση»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.