«Όπως είναι γνωστό, την αρμοδιότητα για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων την έχουν οι ΟΤΑ. Σε περίπτωση που ο Δήμος Άνδρου συντάξει μελέτη την οποία μας κοινοποιήσει, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προτίθεται με προγραμματική σύμβαση να χρηματοδοτήσει το έργο. Σε ότι αφορά τις επιπλέον απαιτούμενες αίθουσες και επειδή στο χρονικό διάστημα μέχρι την επαναλειτουργία του σχολείου δεν μπορούν να κατασκευαστούν νέες αίθουσες, η Ν.Α. Κυκλάδων είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει οποιαδήποτε λύση επιλέξει ο Δήμος (μίσθωση χώρων κ.λ.π.)».

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων έστειλε προς όλους τους ενδιαφερομένους την παραπάνω απάντηση ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου, συναντήσεις του Επάρχου κ. Ιωάννη Μαλταμπέ με το Σύλλογο και τη Διευθύντρια, ενημέρωση του Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημήτρη Μπάιλα  για τα στεγαστικά προβλήματα του σχολικού κτιρίου και εν συνεχεία έγγραφο από το 2ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομάρχη Κυκλάδων.  Το εν λόγω θέμα μάλιστα μετά από πρωτοβουλία του κ. Επάρχου και συνεννόηση με τον Νομάρχη, εισήχθη στο Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 12 Ιουλίου 2010, όπου αποφασίστηκε η αγορά ή η απαλλοτρίωση οικοπέδου για την ανέγερση ενός μεγάλου σύγχρονου Δημοτικού Σχολείου που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες της Α/θμιας Εκπαίδευσης στη Χώρα της Άνδρου.

Επίσης ύστερα από εισήγηση του Επάρχου και τη στήριξη του Νομάρχη εγκρίθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ της Μελέτης Επέκτασης Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου Π/Υ 160.000€.  Άλλωστε η μέριμνα από πλευράς Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων όσον αφορά στη συντήρηση και επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου ήταν πολύπλευρη και σταθερή κατά τη διάρκεια της τελευταίας 8ετίας. Συγκεκριμένα για την προσωρινή κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του σχολείου, αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν 3 προκατασκευασμένες αίθουσες, επιπροσθέτως πέρσι επισκευάστηκαν οι τουαλέτες ενώ κατά καιρούς με δαπάνη της ΝΑΚ αντιμετωπίστηκαν κάποια προβλήματα στεγανότητας του κτηρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.