Του Κυριάκου Θωμά

Δημοτικού Συμβούλου Άνδρου

Θα ήθελα από την αρχή να ξεκαθαρίσω πως ως στέλεχος του δημοτικού συνδυασμού ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ έχουμε όλοι αποφασίσει όσοι μετέχουμε στο εν λόγω σχήμα να είμαστε εποικοδομητικοί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό σημαίνει πως θα στηρίξουμε τις θετικές πρωτοβουλίες που θα πάρει η νέα δημοτική αρχή, αλλά δεν θα χαριστούμε και θα ασκήσουμε κριτική σε όσες κινήσεις δεν εξυπηρετούν το ευρύτερο συμφέρον του νησιού μας.

Ο θεσμικός ρόλος της μείζονος αντιπολίτευσης είναι σημαντικός. Είμαστε όλοι έτοιμοι να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα στα νέα μας καθήκοντα. Θεωρώ ότι το νησί μας, ο νέος διευρυμένος Δήμος, για να πετύχει, χρειάζεται τη δημιουργία κλίματος συνεργασίας από όλες τις πλευρές. Την κύρια ευθύνη για το κλίμα αυτό την έχει η συμπολίτευση. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για πειραματισμούς και αυτοσχεδιασμούς. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλες χαμένες ευκαιρίες. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ειδικότερα αυτοί που επιδίδονται σε μετεκλογικούς  λεονταρισμούς και λογικές ρεβανσισμού . Τέτοιες πολιτικές μόνο κακό κάνουν στο νησί.

Ο κόσμος περιμένει από το νέο δήμαρχο και τα στελέχη της συμπολίτευσης έργο και αποτελέσματα. Και από την αντιπολίτευση εποικοδομητικές προτάσεις και σοβαρή κριτική. Οι πολίτες της Άνδρου θα είναι αυστηροί με όλους μας αν δε σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Οι οικονομικές συγκυρίες για το νέο Δήμο σίγουρα δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Πιστεύω όμως ότι υπάρχουν οι δυνατότητες, αλλά και κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να μπει γρήγορα το νερό στο αυλάκι και ο νέος Δήμος να λειτουργήσει ομαλά από τις πρώτες κιόλας μέρες του.

Προσωπικά αισθάνομαι την υποχρέωση να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους όσους στήριξαν το συνδυασμό μας. Ειδικότερα θα ήθελα να εκφράσω τη βαθειά μου ευγνωμοσύνη σε όλους τους Ανδριώτες, που παρά την πρωτόγνωρη προσωπική πολεμική και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δέχτηκα, με τίμησαν με την ψήφο τους ανακηρύσσοντας με πρώτο δημοτικό σύμβουλο του νησιού με σχεδόν 900 σταυρούς (894).

Ξέρουμε ότι όσοι μας ψήφισαν, και δεν είναι λίγοι, αλλά και αυτοί που δεν μας ψήφισαν, προσβλέπουν σε εμάς. Προσδοκούν μέσα σε συνθήκες βαθειάς οικονομικής κρίσης να συμβάλουμε ώστε τα έργα που έχει ανάγκη η Άνδρος και έχει δεσμευτεί προεκλογικά η δημοτική αρχή να ξεκινήσουν ή να ολοκληρωθούν. Είναι καιρός να  γίνει επιτέλους ο  ΧΥΤΑ. Να ολοκληρωθούν τα μισοτελειωμένα λιμάνια της Χώρας και του Κορθίου και να ξεκινήσει η ενταγμένη Γ’ Φάση του Λιμανιού στο Γαύριο. Να δούμε το νέο σφαγείο. Είναι καιρός να δούμε τους βιολογικούς καθαρισμούς. Ιδίως αυτός της Χώρας για τον οποίο αυτοί που εξελέγησαν διακήρυσσαν ήδη από το περασμένο καλοκαίρι πως «το έργο δημοπρατείται»… Είναι ώρα να λειτουργήσει, πάνω σε σύγχρονα πλαίσια, το Πολεοδομικό Γραφείου του νησιού.

Είμαστε εδώ εκφράζοντας αλληλεγγύη. Είμαστε εδώ στηρίζοντας τη διαφάνεια. Είμαστε εδώ συμβάλλοντας στα έργα υποδομής και ανάπτυξης. Είμαστε εδώ πολίτες του νέου Δήμου Άνδρου και θα εργαστούμε για τον τόπο μας. Είμαστε εδώ συμβάλλοντας στον ανοικτό δημόσιο διάλογο. Επιδιώκουμε οι σχέσεις μας με τους πολίτες να είναι καθαρές, ισότιμες και χωρίς εξαρτήσεις. Και είναι στο χέρι της πλειοψηφίας η διαμόρφωση κλίματος που θα επιτρέψει σε όλους να συνεργαστούμε αρμονικά και να προσφέρουμε υπηρεσίες για το καλό του νησιού μας.

Έχουμε αποφασίσει να μην κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Ο πολιτικός μας λόγος θα είναι ουσιώδης και θα απαντάμε με τεκμηριωμένες προτάσεις στα σοβαρά προβλήματα της Άνδρου. Είμαστε εδώ ως μείζονα αντιπολίτευση για να προστατέψουμε σθεναρά τα συμφέροντα του Δήμου και να συμβάλουμε αποφασιστικά στην αναβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στόχος μας η ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου. Δεν θα ανεχτούμε αδικίες σε βάρος των περιοχών που συνενώθηκαν. Δεν πρόκειται να παίξουμε στα θέματα της ανάπτυξης. Είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε αν χρειαστεί με πρόσωπα και καταστάσεις, με συμφέροντα και συμπεριφορές. Θέλουμε το νησί μας να προχωράει μπροστά. Δεν θέλουμε πισωγυρίσματα. Θέλουμε ένα σύγχρονο Δήμο που θα σέβεται τους πολίτες και το περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.