«Η Κινητή Μονάδα ΒΑ Κυκλάδων (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) πραγματοποίησε με επιτυχία τον Απρίλιο στην Άνδρο διήμερο εκδηλώσεων για την ψυχική υγεία.

Την Τετάρτη 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό χώρο της Λέσχης Ανδρίων η θεατρική παράσταση «η κυρία Λώρα», η οποία βασίζεται στο βιβλίο «Ναι» της Μαργαρίτας Καραπάνου και αναφέρεται στα βιώματα μιας συγγραφέως που πάσχει από διπολική διαταραχή (μανιοκατάθλιψη). Μετά την παράσταση ακολούθησε σύντομη εισήγηση πάνω στη διπολική διαταραχή και το ρόλο που μπορούν να παίξουν οι επαγγελματίες υγείας από την κ. Αγάθη Λακιώτη, ψυχολόγο του κλιμακίου κινητής μονάδας Άνδρου και τον κ. Γιώργο Αδαμόπουλο, ψυχίατρο του κλιμακίου. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ του κοινού, των ηθοποιών και των ειδικών ψυχικής υγείας της κινητής μονάδας.

Την Πέμπτη 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Κινηματοθέατρο χώρας ημερίδα με τίτλο «Γυναίκα και ψυχική υγεία» με μεγάλη συμμετοχή από το κοινό της Άνδρου και εκπροσώπους από τους τοπικούς φορείς. Στα πλαίσια της ημερίδας έγιναν δύο ομιλίες. Η πρώτη ομιλία ήταν από την κ. Στέλλα Παντελίδου, ψυχολόγο, υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας ΒΑ Κυκλάδων και αφορούσε την κατάθλιψη στις γυναίκες. Η δεύτερη ομιλία με τίτλο «Σωματικές ασθένειες και ψυχική υγεία» πραγματοποιήθηκε από τον ψυχίατρο του κλιμακίου Άνδρου, κ. Γιώργο Αδαμόπουλο. Τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στο κοινό και τους ειδικούς ψυχικής υγείας του κλιμακίου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου, με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου, του Συλλόγου Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου, της Λέσχης Ανδρίων και των εταιρειών Βαλμάς Α.Ε., Mikra Anglia και Golden Star Ferries. Επίσης τις εκδηλώσεις υποστήριξαν το Κέντρο Υγείας Άνδρου, ο Σύλλογος Γυναικών Κορθίου, η Λέσχη Αναγνωστών Άνδρου, η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου και η Καΐρειος Βιβλιοθήκη.

Τέλος, οι εκδηλώσεις δεν θα μπορούσαν να έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς την ενεργή συμμετοχή στην οργάνωση του κ. Κωστή Καλαμπαλίκη, και της κ. Όλγας Καραγιάννη.»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.