Η δυναμική του Θαλάσσιου Τουρισμού και η σημασία του για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, αλλά και των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, θα αποτελέσει τ ο αντικείμενο του 1ου Συνεδρίου για το Θαλάσσιο Τουρισμό που θα διοργανωθεί στις 21-22 Ιουνίου 2011 στην καινούργια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Το συνέδριο θα εξετάσει τις προοπτικές που παρουσιάζονται για τις τρεις συνιστώσες του Θαλάσσιου Τουρισμού: τη ν κρουαζιέρα, το yachting και την επιβατηγό ναυτιλία. Το Posidonia Sea Tourism Forum διοργανώνεται σε μια χρονική στιγμή που ο Θαλάσσιος Τουρισμός είναι η ταχύτερα α ναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως και δημιουργεί νέες αναπτυξιακές προοπτικές και ευκαιρίες επενδύσεων. Στόχος του συνεδρίου είναι να ενισχύσει την ανάπτυξη αυτής της μορφής τουρισμού στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς μπορεί να γίνει καταλύτης οικονομικής ανάπτυξης στις χώρες της περιοχής.

  Χαρακτηριστικός στην ομιλία του στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στους δημοσιογράφους ήταν ο Γιώργος Α. Γράτσος Πρόεδρος Ν.Ε.Ε. ο οποίος κατέληξε: «Πέρα από τα πολύ σημαντικά οφέλη που προσφέρει η ποντοπόρος ναυτιλία στην πατρίδα μας, η γενικότερη ενασχόληση με τ ην θάλασσα, αν είχε αφεθεί να λειτουργήσει σωστά, θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα ετησίως στην Εθνική οικονομία.

Ο εν δυνάμει αυτός πλούτος είναι στα χέρια μας, φθάνει να αλλάξουμε άρδην τον τρόπο σκέψης μας και το λειτουργικό σύστημα που χρεοκόπησε την χώρα μας, και ακόμα κρατάει πίσω την ανάπτυξη  της».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.