Aegean Arts Circle

21- 28 .6.2011

«Ενα απ’ τα τέσσερα στην Ευρώπη για έμπνευση και εναλλακτικό τουρισμό».

 Wall Street Journal τεύχος 2006

Οι συμμετέχοντες που έρχονται από την Αμερική, το Μεξικό, την Ευρώπη, τον Καναδά και ασφαλώς την Ελλάδα έρχονται και ξαναέρχονται να συμμετάσχουν  για τρίτη και τέταρτη φορά ενώ παράλληλα επισκέπτονται την Άνδρο για διακοπές. Γίνονται δε, οι καλύτεροι πρεσβευτές της Άνδρου σε διεθνές επίπεδο.. Σκεφθείτε ότι πέρσι ήρθε και μια συγγραφέας από Μπανκγλαντες ( ΒANGLADESH). Όνειρο μου φέτος είναι να δημιουργήσω δυο υποτροφίες για νέους και άξιους συγγραφείς για να έρθουν και από άλλες χώρες στην Άνδρο να συμμετέχουν στα εργαστήρια συγγραφής που γίνονται στα αγγλικά». Με πάθος και λατρεία για τα «workshops» μιλάει η δημιουργός τους Αμαλία Μέλη και συνεχίζει: «Εύχομαι να βρω ανταπόκριση στους Ανδριώτες για αυτό το σκοπό. Του χρόνου θα κλείσω δέκα χρόνια που παλεύω μόνη μου να στήσω ένα άξιο πολιτιστικό γεγονός που προωθεί δυο πράγματα που αγαπώ—-την Άνδρο και την λογοτεχνία»

Φέτος οι εισηγητές είναι: Ο συγγραφέας Νίκος Παπανδρέου – εισηγητής  για τέταρτη χρονιά και  η  Natalie Bakopoulos από το University of Michigan, η ποιήτρια Adrianne Kalfopoulou από το New York University & HAU University και η Αμαλία Μέλη www.aegeanartscircle.com amalia@aegeanartscircle.com

Συμμετέχοντες στο παρελθόν ήταν καθηγητές πανεπιστημίων, παραγωγοί τηλεοπτικών καναλιών (CNN, Discovery Channel), δικηγόροι, αντιπρόσωποι μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων για την προώθηση της τέχνης (Hearst Foundation), συγγραφείς, κλπ. Εισηγητές υπήρξαν καθηγητές καλών τεχνών και δημιουργικής γραφής από Αμερικανικά Πανεπιστήμια όπως Princeton University, University of Pennsylvania, Harvard, και άλλα. Συγγραφείς όπως η Dorothy Allison, ο Stratis Haviaras, η Connie May Fowler, η Kitsi Watterson.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.