Ένα απεγνωσμένο Άλλοθι

Την Πέμπτη, 19 Μαΐου, ο Δήμος Άνδρου εξέδωσε Δελτίο Τύπου, με το οποίο υποτίθεται ότι «ενημερώνει» τους κατοίκους του νησιού σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την παράνομη χωματερή

Τη Πέμπτη 19 Μαΐου, ο Δήμος Άνδρου εξέδωσε Δελτίο Τύπου, με το οποίο προσπαθεί να κρύψει την επιπολαιότητα και ολιγωρία του, κατηγορώντας και στοχοποιώντας Ανδριώτες συμπολίτες μας.

Πρόκειται για:

•    Ένα απεγνωσμένο άλλοθι, προκειμένου να κοροϊδέψει τον κόσμο η δημοτική αρχή, δεδομένης της απραξίας και αναλγησίας της γύρω από το θέμα των σκουπιδιών, τα τελευταία 12 χρόνια.

•    Ένα μνημείο παραπληροφόρησης, με το οποίο ο Δήμαρχος κ. Γλυνός και οι συνεργάτες του επιχειρούν να αποποιηθούν τις δικές τους, τεράστιες, ευθύνες για το πρόβλημα.

•    Ένα αισχρό και απαράδεκτο κείμενο,  με το οποίο οι παραπάνω «κύριοι», θέλοντας να κρύψουν την ολιγωρία τους   προσπαθούν να ενοχοποιήσουν   κάποιους, οι οποίοι ζήτησαν το δίκιο τους από τη δικαιοσύνη, κάτι που είναι απόλυτα σεβαστό και δημοκρατικό.

Η παράταξη μας «ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», που με μοναδικό σκοπό την εξεύρεση λύσης, ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΟΛΕΣ τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής (ακόμη και αυτές για τις οποίες διαφωνούσαμε) για τα σκουπίδια, δηλώνουμε τα εξής:

1)   Καταθέσαμε άμεσα, την Δευτέρα   23/5/2011, πρόταση για σύγκλειση Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό την εξεύρεση λύσης για το μείζων πρόβλημα,    όπως   έχει    διαμορφωθεί,    των   απορριμμάτων.    Στη συνάντηση αυτή θα δινόταν η ευκαιρία στους κατοίκους, που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη, να αναπτύξουν τις θέσεις τους και τις ενστάσεις τους.  Επίσης ο Δήμαρχος θα είχε την δυνατότητα να προσκομίσει όλη την αλληλογραφία και τα έγγραφα, καθώς και τις ενέργειες που είχε πραγματοποιήσει, σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος.  Σε κάθε περίπτωση  θα προσπαθούσαμε όλοι από κοινού να δώσουμε λύση, γιατί κανείς δεν θέλει τα σκουπίδια στους δρόμους, με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες για όλους μας.

2)  Αποδοκιμάζουμε   το απαράδεκτο ύφος και ήθος του συγκεκριμένου δελτίου τύπου του Δήμου, που παραπέμπει σε μεθόδους απαράδεκτες και μικροπολιτικές, σε μεθόδους άλλων καθεστώτων και σε κάθε περίπτωση είναι αντίθετο με τον πολιτισμό και την κουλτούρα των κατοίκων του νησιού μας.

3)  Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετη σε κάθε είδους πρακτική που  διχάζει το νησί. Πρώτιστο και μέγιστο καθήκον της κάθε Δημοτικής Αρχής είναι να ενώνει τους δημότες της και όχι να τους διχάζει, αλληλοκατηγορώντας τους. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει κανείς!! το δικαίωμα, να θέτει σε κίνδυνο την προσωπικότητα, την επιχειρηματικότητα και ίσως την σωματική ακεραιότητα των συνανθρώπων του, μέσα από τέτοια απαράδεκτα και κατευθυνόμενα κείμενα.

4)  Υποστηρίζουμε ότι κανείς Ανδριώτης δεν περισσεύει στη προσπάθεια μας για ανάπτυξη και ανταπόκριση στις νέες δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το νησί μας, την Άνδρο της αρχοντιάς και της ναυτοσύνης.

5)   Επί της ουσίας:

Η Δημοτική Αρχή, δυστυχώς για άλλη μια φορά, δεν έκανε δεκτό το αίτημα μας για έκτακτη σύγκλειση Συμβουλίου. Όποιος έχει στοιχειώδη νοημοσύνη καταλαβαίνει πως δεν έχουν τίποτα να πουν ή να δεσμευτούν, γιατί τίποτα σοβαρό δεν έχουν κάνει για το συγκεκριμένο θέμα τα τελευταία 12 χρόνια. Αντί λοιπόν, όλοι εμείς να ζητήσουμε συγγνώμη από τους κατοίκους για την τεράστια καταστροφή, που προκλήθηκε και προκαλείται ακόμα, παράνομα στην συγκεκριμένη περιοχή, ο Δήμαρχος με τους άμεσους συνεργάτες του στρέφουν τους κατοίκους του νησιού, τον έναν απέναντι στον άλλο, ονομάζοντας αυτή την τακτική «δυναμική λύση», (ποιες χώρες εφαρμόζουν τέτοιες τακτικές, είναι σε όλους γνωστό…)

6)  Αλήθεια:

•    Πότε ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του κάλεσαν τους κατοίκους των δυο χωριών;

•    Πότε τους ενημέρωσαν, σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου για αυτό το θέμα;

•    Πότε ζήτησαν την ανοχή και την κατανόηση τους, μέχρι να επιλυθεί το θέμα κι εκείνοι αρνήθηκαν;

•    Γιατί, λοιπόν, τους κατηγορούν (και μάλιστα, επώνυμα!), όταν δεν τους έχουν καν ενημερώσει;

•    Γιατί δεν κάθισαν σε ένα τραπέζι να συζητήσουν το πρόβλημα και να τους ενημερώσουν για τις σχετικές εξελίξεις;

Το γιατί είναι απλό. Δεν έχουν κάνει τίποτα ουσιαστικό μέχρι σήμερα και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα της εξουσίας και κοιτάζουν λύσεις με το μικρότερο «πολιτικό κόστος».

7)   Ως παράταξη, αλλά κυρίως ως κάτοικοι αυτού του τόπου, θέλουμε να βρεθεί άμεσα λύση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει τα σκουπίδια να μείνουν στους δρόμους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κινδυνέψει η υγεία μας και πολύ περισσότερο    των παιδιών μας.  Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δοκιμαστεί η τουριστική κίνηση στο νησί μας. Προτείνουμε:

•    Άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου.

•    Στο συμβούλιο αυτό ο Δήμαρχος θα αναφέρει τις ενέργειες που έχουν γίνει και θα προσκομίσει  όλη την επίσημη αλληλογραφία, γύρω από το πρόβλημα και να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα εκθέτοντας την άποψη του. Θα τοποθετηθεί επίσης όποιος άλλος το επιθυμεί, τηρώντας κόσμια διαδικασία.

•    Να    εντατικοποιήσουμε,    επιτέλους,    την    ανακύκλωση    να προχωρήσουμε   στη    μέθοδο   της   δεματοποίησης   και    της κομποστοποίησης. Να επισπευσθεί η διαδικασία χωροθέτησης του ΧΥΤΥ.

•    Η  Δημοτική   Αρχή   οφείλει   να  ζητήσει   συγγνώμη   από  τους κατοίκους που αδικαιολόγητα εξέθεσε, δημόσια, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΑΝΔΡΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.