Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 και περί ώρα 16:47 εκδηλώθηκε φωτιά σε απόσταση 200 μέτρων από το σπίτι μου στην περιοχή Άνω Νειμποργιού. Η φωτιά προκλήθηκε από κολώνα της ΔΕΗ υψηλής τάσεως, να σημειωθεί ότι παρά τις συνεχείς πλύσεις από τα συνεργεία εναεριτών της ΔΕΗ Άνδρου το φαινόμενο πυρκαγιών στην περιοχή είναι  σχετικά συχνό!!!

Άμεσα επικοινώνησα τηλεφωνικά με τους Εθελοντές Πυροσβέστες που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή της Χώρας, με το προσωπικό του Εργοστασίου της ΔΕΗ, καθώς και Α.Τ Χώρας Άνδρου.

Κυριολεκτικά σε χρόνο ρεκόρ ( 15 λεπτά μετά το τηλεφώνημα ) κατέφθασαν πρώτοι οι εθελοντές πυροσβέστες Ιωάννης Ξανθός, Νίκος Tρυγώνης και Αντώνης Βολίκας, ενώ ταυτόχρονα έφθασε ο Νίκος Χαζάπης εθελοντής πυροσβέστης με το Νέο Πυροσβεστικό όχημα του Συλλόγου Εθελοντών, καθώς και το πυροσβεστικό όχημα του Συλλόγου Κυνηγών, υδροφόρα του Δήμου, υδροφόρο όχημα της ΔΕΗ, λίγο μετά από του Κυνηγητικού Συλλόγου το όχημα, έφθασε και το δεύτερο αυτοκίνητο του Συλλόγου εθελοντών πυροσβεστών Άνδρου με οδηγό τον Γιώργο Κατσιώτη, τους ευχαριστώ όλους θερμά.

Πρέπει επίσης να τονίσω ότι στη περιοχή έπνεε δυνατός άνεμος, που συνετέλεσε στην επέκταση της φωτιάς προς το σπίτι μου, όπου χάρις την έγκαιρη παρουσία των εθελοντών, πολλών φίλων αλλά  και πλήθος Άνδριωτών που αυθόρμητα προσήλθαν για βοήθεια, απεφεύχθησαν τα χειρότερα!!!

Σημαντική ήταν  και η συμβολή του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Άνδρου με 3 οχήματα που έφθασε από τ’ Απροβάτου μετά από 55 λεπτά της ώρας, τους ευχαριστώ όλους θερμά.

Χάρις λοιπόν, την έγκαιρη κινητοποίηση πολλών ανθρώπων – και αυτό είναι το πιο σπουδαίο- η οικογένεια μου, οι γονείς μου, και εγώ συνεχίζουμε την ζωή μας με  περισσότερη αισιοδοξία διότι για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε (με αφορμή την πυρκαγιά) ότι υπάρχει φιλότιμο, προσφορά και εθελοντισμός, προσωπικά και μέσω αυτού του σημειώματος νοιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά τους παρακάτω Εθελοντές Δασοπυροσβέστες: Nικόλαο Χαζάπη, Δημήτρη Κουτέλη, Αντώνη Βολίκα, Ιωάννη Ξανθό, Νικόλαο Τρυγώνη, Ιωάννη Κατσιώτη, Δημήτριο Λουκατάρη, Δημήτρη Χαζάπης, Κων/νο Αστρά. Επίσης ευχαριστώ θερμά το προσωπικό του Εργοστασίου της ΔΕΗ και συγκεκριμένα τους; Aντώνη Παντζόπουλο       Αντώνη Νέρη, Γιώργο Στεφάνου, Ιωάννη Βιδάλη, Γιώργο Γιαννίση, Νικόλαο Βακόνδιο, οι οποίοι ενεργοποίησαν άμεσα το σύστημα πυρασφάλειας του εργοστασίου.

Πολλές ευχαριστίες επίσης στους; Δημήτρη Καπάκη υπεύθυνο βάρδιας της ΔΕΗ Άνδρου (Βακόνι), στον Λιμενικό Θανάση Γρηγόρα, σε όλα τα άτομα του κλιμακίου  της Πυροσβεστικής Άνδρου, σε όλους τους αστυνομικούς του Α. Τ. Άνδρου, στους νεαρούς εθελοντές Ελευθέριο Μ. Στρατή, Αναστάσιο Γ. Παφίλη

Τέλος, επειδή ως Έλληνες, είμαστε επιρρεπείς στην εύκολη κριτική και ιδιαίτερα φειδωλοί στο εύγε και στο ευχαριστώ,  από πλευράς μου θέλω και- εύγε και ευχαριστώ- να απευθύνω προς όλους τους υπέροχους  Άνδριώτες, φίλους, εθελοντές και πυροσβέστες που μας βοήθησαν σε αυτή την δύσκολη στιγμή, υπάρχει λοιπόν ελπίδα. Να ‘στε όλοι καλά.

Δημήτρης Ν. Γιαννίσης

Άνδρος Ιούλιος 2011

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.