Αγαπητή Ανδριακή,

Παρακολουθήσαμε στις 6 και 7 παρελθόντος Αυγούστου 2011 το Ναυτιλιακό Συνέδριο, που οργανώθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου, με την αιγίδα του Δήμου Άνδρου. Θέλομε όμως να κάνομε τις παρακάτω παρατηρήσεις και ενστάσεις.

1. Καταρχήν τιτλοφορήθηκε λαθεμένα ως «Α΄ Ναυτιλιακό Συνέδριο Άνδρου».

Είναι πολύ γνωστό ότι στη δεκαετία που πέρασε έγιναν στον ίδιο ακριβώς χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Άνδρου αρκετά ναυτιλιακά συνέδρια.

Συγκεκριμένα το έτος 2000 οργανώθηκε η Α΄ Ναυτιλιακή Συνάντηση Άνδρου (βλέπε συνέδριο) από τον Σύλλογο των Απανταχού Αποικιανών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και εκδόθηκαν τα πρακτικά στη μνήμη των αειμνήστων διακεκριμένων τέκνων του νησιού μας ναυάρχου Λεωνίδα Μπίστη  και καθηγητή Λεωνίδα Καραπιπέρη. Στη συνέχεια το 2003 πάλι από το  Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τη Ναυτιλιακή Πρωτοβουλία Άνδρου οργανώθηκε η Β΄ Ναυτιλιακή Συνάντηση Άνδρου με το πολύ σημαντικό και εξειδικευμένο αντικείμενο της ποιότητας στη σύγχρονη ναυτιλία. Συμμετείχαν τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθηγητές ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ναυτιλιακοί παράγοντες.

Προστίθεται μάλιστα ότι προσεγγίστηκε το εξειδικευμένο αυτό θέμα ποικιλότροπα και σε υψηλό επίπεδο από πλευράς διεθνών κανονισμών, τεχνολογικών εξελίξεων ανθρώπινου δυναμικού, προστασίας περιβάλλοντος κ.ά. Τέλος στα επόμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν επιπλέον ναυτιλιακές διημερίδες στην Άνδρο από το Ναυτιλιακό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Επομένως σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε το «Συνέδριο»του παρελθόντος Αυγούστου τιτλοφορούμενο ως ναυτιλιακό να ονομασθεί «Πρώτο», τόσο για λόγους αντικειμενικότητας, όσο και από πλευράς προστασίας της σοβαρότητας του τόπου μας και των αρχών του!

2. Στο συνέδριο αυτό ορισμένοι ομιλητές ξεπέρασαν κάποια όρια και όχι μόνο δεν αναφέρθηκαν τιμητικά στους παλιούς ναυτικούς και προπαντός σε αυτούς που χάθηκαν για πάντα στην θάλασσα, αλλά είχαν το θράσος να πουν ότι η Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία είναι σήμερα μεγάλη γιατί το οφείλει στους Φιλιππινέζους ναυτικούς! Ένα  άλλο που αναφέρθηκε είναι ότι τα πληρώματα των γερμανικών  υποβρυχίων υπέφεραν τα πάνδεινα, παραμονεύοντας για να τορπιλίσουν εμπορικά πλοία και να σκοτώσουν άμαχους ναυτικούς .

Οι Ανδριώτες ναυτικοί παλιοί και νέοι, οι ναυτικοί της Ελλάδας ,όσοι έχασαν δικούς τους ανθρώπους στη θάλασσα, αλλά και όποιος άλλος διαβάσει την Ανδριακή ας τους κρίνει.

Για το Δ.Σ. του Πανανδριακού Συλλόγου Ναυτικών

Ο πρόεδρος Μπράτης  Ιωάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.