«To Ίδρυμα «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα» και ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Ιωάννης Γλυνός διοργάνωσαν δενδροφύτευση στις 25 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 στην περιοχή του Αγ. Πέτρου προς τιμήν της κ. Στέλλας Κοκόλη, η οποία κατάγεται από την Άνδρο.

Η κα Κοκόλη είναι πρόεδρος της Ένωσης Ελληνο-αμερικανών Εκπαιδευτικών και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του ΣΑΕ για την Αμερική.

Ένας αρκετά σημαντικός αριθμός αξιωματούχων βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση. Πρώτα από όλα ο Πρόεδρος του ΣΑΕ και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα» κ. Θ. Σπυρόπουλος, ο γνωστός ομογενής και φιλάνθρωπος κος Στ. Βουγιουκλάκης, ο κ. Κωνσταντίνος Ψάλτης, πλοιοκτήτης, ο οποίος κατάγεται από το νησί της Άνδρου και έχει βοηθήσει με πολλούς και διαφόρους τρόπους τη γενέτειρά του, και τέλος η κ. Μαργαρίτα Βαρθολομαίου, η οποία κατάγεται και εκείνη από την Άνδρο και τρέφει μία ιδιαίτερη αδυναμία. Η κα Βαρθολομαίου, η οποία είναι Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Πίστης ανέλαβε την πρωτοβουλία και έπαιξε τον συντονιστικό ρόλο μεταξύ του Ιδρύματος και του Δήμου Άνδρου.

Κατά τη διάρκεια του λόγου της η κα Κοκόλη τόνισε ότι οφείλουμε να επαναφέρουμε τις ανθρωπιστικές μας αξίες – αξίες που έχουν ως κέντρο τον Άνθρωπο και την φύση που αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο. Ο φιλόσοφος Ηράκλειτος είπε το «Εν εις το Παν και το Παν εις το Εν». Η αλήθεια αυτή πρέπει να γίνει κατανοητή από όλους μας. Να αντιληφθούμε όλοι μας ότι «Είμαστε Ένα Είμαστε ένα με τους συνανθρώπους μας και με τη φύση που μας περιβάλλει.  Ως Ανδριώτισσα με δύο πατρίδες, την μία κλεισμένη στην ψυχή μου, την Ελλάδα, που φωτοδότησε τον κόσμο ολόκληρο και την Αμερική …Με συνεργασία, συνέργεια και με όραμα είμαι σίγουρη πως θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα και η σημερινή δενδροφύτευση σηματοδοτεί το ενδιαφέρον, την αγάπη, και την ελπίδα για έναν καλύτερο – πιο ανθρώπινο κόσμο.»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.