Επιδοτούνται σφαγεία, μονάδες τυποποίησης κρέατος και πουλερικών, πτηνοτροφεία, οινοποιεία, τυποποίηση μελιού, κρασιού κ.α.

Μια Νέα Δράση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα ξεκίνησε ήδη, στα πλαίσια του Προγράμματος ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013, δίνοντας μια διέξοδο σε πολύ δύσκολους οικονομικά καιρούς σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η «ΑΝΔΡΙΑΚΗ» δημοσιεύει σήμερα όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για όσους ενδιαφέρονται, καθώς υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος μέχρι τη λήξη του προγράμματος, στο οποίο υπάρχουν ειδικές κατηγορίες δαπανών που επιδοτούνται και αφορούν μόνο νησιά. Πρόκειται για τη ΔΡΑΣΗ 123Α, η οποία προβλέπει ενίσχυση επενδύσεων στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, μέσω της υιοθέτησης και ανάπτυξης καινοτομιών και τεχνολογικού εξοπλισμού, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα, η υγιεινή και η ασφάλεια των παραγομένων προϊόντων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις (υφιστάμενες και υπό δημιουργία) και επιδοτεί μέχρι και 65%. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης είναι 300.000.000,00 €.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Στη Δράση έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν, αλλά και νέες, που θα δημιουργηθούν μέχρι τη λήξη του προγράμματος, αλλά και οι επιχειρήσεις που έχουν πάνω από 250 και μέχρι 750 υπαλλήλους ή έχουν κύκλο εργασιών πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι 200 εκατομμύρια ευρώ (ατομική επιχείρηση, Ο.Ε., Ε.Ε., ΕΠΕ, Α.Ε., προσωπικές εταιρείες του εμπορικού νόμου, Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις κάθε βαθμίδας, Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Δημοτικές Επιχειρήσεις, που λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις της εμπορικής και φορολογικής νομοθεσίας).

ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ

Οι τομείς που ενισχύονται στα πλαίσια του παραπάνω Μέτρου καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Συγκεκριμένα ενισχύονται δράσεις που αφορούν τα εξής: κρέας, γάλα, αυγά – πουλερικά, μέλι, σηροτροφία, δημητριακά, ελαιούχα προϊόντα, οίνος, οπωροκηπευτικά, άνθη, ζωοτροφές, σπόροι και πολλαπλασιαστικό υλικό, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Ενισχύονται έργα ύψους επένδυσης από 100.000€ έως 10.000.000€. Το συνολικό ποσοστό ισοδύναμης Δημόσιας Χρηματοδότησης καθορίζεται από την Περιφέρεια στην οποία δραστηριοποιείται η επιχείρηση και φτάνει το 65%. Οι επιχειρήσεις που έχουν πάνω από 250 και μέχρι 750 υπαλλήλους ή έχουν κύκλο εργασιών πάνω από 50 εκατ. ευρώ και μέχρι 200 εκατ. ευρώ, ενισχύονται με το μισό του μέγιστου ποσοστού

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Οι δαπάνες που επιδοτούνται είναι οι εξής:  Κατασκευή ή βελτίωση ακινήτων. Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Προμήθεια και εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου και του λογισμικού πληροφορικής και του εξοπλισμού των εργαστηρίων, στο βαθμό που αυτό εξυπηρετεί την λειτουργία της μονάδας. Προμήθεια και εγκατάσταση ειδικών μεταφορικών μέσων εντός του χώρου της μονάδας (κλαρκ, περονοφόρα, γερανογέφυρες κ.α.). Αγορά καινούργιων οχημάτων-ισοθερμικών βυτίων, αναγκαίων για την μεταφορά του γάλακτος προς τον χώρο τυποποίησης-μεταποίησης. Αγορά καινούργιων οχημάτων ψυγείων (μόνο για τα νησιά του Αιγαίου). Εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού Γενικά έξοδα μέχρι 10% του συνόλου του προϋπολογισμού, όπως αμοιβές μηχανικών και συμβούλων, και άδειες πέραν των παραπάνω δαπανών. Δαπάνες για μελέτες σκοπιμότητας, δαπάνες για τη δημιουργία αναγνωρίσιμου σήματος (ετικέτας) του προϊόντος, απόκτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, έρευνα αγοράς για τη διαμόρφωση της εικόνας του προϊόντος (συσκευασία, επισήμανση).

– Απόκτηση πιστοποιητικών ποιότητας από αρμόδιους οργανισμούς (ISO, HACCP κλπ). Αγορά fax, τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, δικτύων ενδοεπικοινωνίας και ηλεκτρονικών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας κειμένων, software), φωτοτυπικών και συστημάτων ασφαλείας των εγκαταστάσεων. Κατασκευή της κατοικίας φύλαξης των εγκαταστάσεων, μέχρι το ύψος των 50.000€.

  Το πρόγραμμα «τρέχει» από τον Σεπτέμβριο και η καταληκτική του ημερομηνία είναι η 28η Δεκεμβρίου 2011. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ ή να απευθυνθούν στα γραφεία που ασχολούνται με τις μελέτες και τις συντάξεις των φακέλων για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.