Το Σάββατο, 19 Μαΐου 2012, πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ναό Αγίου Φιλίππου Μπατσίου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, η τρίτη για το τρέχον έτος Ιερατική Σύναξη των Εφημερίων της νήσου Άνδρου, με εισηγητή τον Αιδεσιμώτατο Πρεσβύτερο Νικόλαο Στρατή, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η μετάνοια κατά τον ιερό Χρυσόστομο».

Μετά την παράθεση της εισηγήσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της συμμετοχής και των ιερέων στο Μυστήριο της Εξομολογήσεως, ώστε, όπως τόνισε, «πρώτοι εμείς να δίνουμε το παράδειγμα στο Λαό, που καλούμε σε μετάνοια». Στη συνέχεια, κατατέθηκαν προβληματισμοί επί πρακτικών θεμάτων διοικητικής φύσεως εκ μέρους του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνδρου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Νικολάου Μανδαράκα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε την Κυριακή, 20 Μαΐου, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου, στην περιοχή «΄Ωρες» της Άνδρου, επί τη ιερά μνήμη της Ανακομιδής των ι. Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, μικρό μέρος των οποίων φυλάσσεται στην Ιερά Μονή, από κτίσεώς της. Προ της απολύσεως, και αφού ευχήθηκε και ευχαρίστησε τον Ηγούμενο, Πανοσιολ. Αρχιμ. Δωρόθεο, και τους Πατέρες της Μονής για το έργο που προσφέρουν, ανέγνωσε ειδική ευχή υπέρ των Ναυτιλομένων. Στο σύντομο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο πολύπλευρο θεολογικό περιεχόμενο της Ευαγγελικής Περικοπής και ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα να βρούμε επιτέλους όλοι τη δύναμη να ξεριζώσουμε και να αποκόψουμε από την καρδιά μας τα ζιζάνια της συκοφαντίας, της κατηγορίας, της καταλαλιάς και της κατακρίσεως κατά του αδελφού μας, αναγνωρίζοντας τα χαρίσματα, που έχει ο κάθε άνθρωπος, και ευχαριστώντας Εκείνον που τα πρόσφερε, για τις πολλές Του ευεργεσίες προς τους άλλους και τέλος προς τον εαυτό μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.