(με αφορμή τις τελευταίες επιθέσεις προς το ΣΥΡΙΖΑ)

Φυσικά δεν θα περιμέναμε από τη ΝΔ και τον κ. Βρούτση να παραδεχθούν την ήττα του κόμματος τους, που από το στόχο της αυτοδυναμίας κατέληξαν μόλις στο 18 και κάτι τα εκατό, εισπράττοντας ως συγκυβέρνηση του μνημονίου τη μήνι του ελληνικού λαού. Θα περιμέναμε όμως λιγότερο θράσος, δείχνοντας ότι έχουν καταλάβει έστω και μερικώς το μήνυμα της κάλπης.

Αντ’ αυτού η ΝΔ και ο κ. Βρούτσης, ως γνήσιοι εκφραστές του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, εξαπολύουν μετωπική επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, διαστρεβλώνοντας – κατά την προσφιλή τους μέθοδο – τις προγραμματικές μας θέσεις, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα απίστευτη υστερία κατά της Αριστεράς.

Αντί να απολογούνται που με το καλπονοθευτικό τους εκλογικό σύστημα κέρδισαν 50 ολόκληρες έδρες, αντί να σιωπούν που χρησιμοποίησαν τη διερευνητική εντολή ως κουρελόχαρτο, ξεπετάγωντας την σε μόλις 6 ώρες, μας εγκαλούν γιατί αποποιηθήκαμε δήθεν τις ευθύνες μας, αφού δεν δεχθήκαμε να γίνουμε κολαούζοι των μνημονιακών κομμάτων και να συνεχίσουμε την καταστροφική πορεία της χώρας.

Μας εγκαλούν για “ανεύθυνους, επικίνδυνους και καιροσκόπους”, γιατί βάζουμε δήθεν σε περιπέτεια τη χώρα, επειδή – άκουσον, άκουσον – ζητάμε την ακύρωση του μνημονίου και την πολιτική διαπραγμάτευση του χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο θα επιδιώξουμε ταυτόχρονα να κριθεί από διεθνή λογιστικό έλεγχο και να διαγραφεί το επαχθές μέρος του. Δηλαδή δεν φτάνει που με την πολιτική τους (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), καταχρέωσαν τη χώρα και οδήγησαν το πολιτικό σύστημα σε διαφθορά και σε διαπλοκή, με αποτέλεσμα να χρεώνουν τον ελληνικό λαό με κερατιάτικες μίζες από πανάκριβα εξοπλιστικά μέσα και από Ολυμπιακούς αγώνες που θα τους πληρώνουμε για πολλά χρόνια, αλλά έχουν το θράσος να εγκαλούν την Αριστερά γιατί θα διεκδικήσει με σθένος τόσο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και ταυτόχρονα θα προχωρήσει στην ακύρωση του μνημονίου και στην άμεση ακύρωση όλου του αντεργατικού και αντιλαϊκού πλαισίου που το συνοδεύει.

Μας εγκαλούν ότι θα βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πολιτική μας επιλογή δεν είναι η έξοδος από το ευρώ και όταν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι (Μέρκελ και Σαρκοζί), με το δημοσιονομικό σύμφωνο σταθερότητας και την παρατεταμένη αυστηρή πολιτική λιτότητας, που φέρνει την οικονομία σε απίστευτη ύφεση και τους λαούς σε απόγνωση, οδήγησαν ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη στα πρόθυρα της διάλυσης. Συκοφαντούν, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευρωπαϊκό κόμμα, μέλος του κόμματος της ευρωπαϊκής αριστεράς (του οποίου ο Α. Τσίπρας είναι αντιπρόεδρος) και ότι αγωνιζόμαστε για ριζικές αλλαγές σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μας εγκαλούν για επιβολή φόρου στις επιχειρήσεις, όταν έχουμε πει ξεκάθαρα ότι αυτό δεν αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις με τζίρο πολλών δις ετησίως και κυρίως με αυτές που φοροδιαφεύγουν υπερκοστολογόντας τις εισαγωγές τους που διενεργούνται μέσω οffshore εταιρειών. Δεν μας λένε όμως τίποτα γιατί με τις πολιτικές τους οδήγησαν σε απόγνωση τους μικρομεσαίους, έκλεισαν δεκάδες χιλιάδες μικρομάγαζα και άφησαν άνεργους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Ας μην ξεχνά εξάλλου ο κ. Βρούτσης ότι με την ψήφο του στο 2ο μνημόνιο άνοιξε το δρόμο για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στο Αιγαίο που θα επιφέρει ακόμα ένα συντριπτικό πλήγμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και στο σύνολο της τουριστικής δραστηριότητας.

Μας εγκαλούν για τη θέση μας περί επαναφοράς των μεγάλων επιχειρήσεων ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κλπ υπό δημόσιο έλεγχο, διότι βεβαίως δεν μπορούμε να φανταστούμε καμιά χώρα στον κόσμο να διεκδικεί την ισχυρή παρουσία της χωρίς τον έλεγχο της ενέργειας, των επικοινωνιών, του νερού κλπ, ενώ αντίθετα αυτοί θεωρούν πολύ φυσικό το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας και την υποτέλεια που αυτό συνεπάγεται. Σίγουρα τη μεγάλη ζημιά που έχουν προκαλέσει στη χώρα, δεν μπορούμε να την αποκαταστήσουμε τις πρώτες κιόλας μέρες της κυβέρνησης της αριστεράς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πρώτον, ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε τις περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις και δεύτερον σε βάθος χρόνου να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για το εφικτό της πρότασης μας.

Μας εγκαλούν ότι με τις θέσεις μας οδηγούμε την αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας σε διάλυση, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι με τις πολιτικές τους έχουν οδηγήσει τους ένστολους σε εισοδηματική εξαθλίωση, ενώ την ίδια ώρα με απόφαση (Απρίλιος 2012) των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όλα τα οχήματα και οι μοτοσικλέτες της, ακόμη και τα ελικόπτερα που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ., θα μπορούν να ενοικιάζονται από ιδιώτες που διαθέτουν την αναγκαία «οικονομική ευρωστία»

Όσο για το πολυσυζητημένο θέμα των παράνομων μεταναστών, αντί να μας εγκαλούν επειδή δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να τους αντιμετωπίζουμε ως ανθρώπους και όχι ως εμπόρευμα ή αναλώσιμο κρέας για σφαγή, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους που δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα τις διατάξεις του Δουβλίνου 2, που αντί να επιτρέπει την χορήγηση των ταξιδιωτικών εγγράφων προς τις χώρες που επιθυμούν, αποδέχονται τον εγκλωβισμό τους στη χώρα μας, δημιουργώντας σωρεία προβλημάτων τόσο στις περιοχές που οι μετανάστες συσσωρεύονται ( κέντρο Αθήνας κλπ), όσο και σε αυτούς καθαυτούς τους εξαθλιωμένους ανθρώπους που προσπαθούν να φύγουν από τους πολέμους και την αθλιότητα στην οποία ζούσαν. Ας αναλογιστούν επίσης πόσα ευρωπαϊκά κονδύλια χάθηκαν επί πολλά χρόνια για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής, αλλά και πόσο καθυστερημένα και μάλλον προεκλογικά θυμήθηκαν να ασχοληθούν με το θέμα, όταν εδώ και πολλά χρόνια διαφαινόταν ότι θα γίνει εκρηκτικό.

Κύριοι της ΝΔ και κ. Βρούτση, η ώρα της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού πλησιάζει και πάλι. Είναι φανερό ότι, ότι και να κάνετε το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Όσο και αν συκοφαντήσετε, διαστρεβλώσετε, τρομοκρατήσετε, ο λαός πλέον σας έχει για πολλά χρόνια ζήσει και σας έχει καταλάβει. Όπως και να το κάνουμε, η 18η Ιουνίου θα είναι μια άλλη μέρα για τη χώρα.

 23/5/2012  Νίκος Συρμαλένιος Βουλευτής Κυκλάδων

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.