Υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων ΔΗΜ.ΑΡ

Γιατί αποφασίσατε να είσαστε υποψήφιος με τη ΔΗΜ.ΑΡ στις Κυκλάδες;

Αποφάσισα να δεχθώ την πρόσκληση του Φώτη Κουβέλη για να συμπορευτούμε στον κοινό αγώνα για τη χώρα και ιδιαίτερα για τα νησιά μας,  σε μια περίοδο  που η Ελλάδα περνά τη μεγαλύτερη κρίση ηθικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής, που η πλειοψηφία των Ελλήνων βρέθηκε ξαφνικά εξαθλιωμένη, ταπεινωμένη στους ταγούς των μεγάλων συμφερόντων. Το δε υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να αντικρούσει όλα αυτά και η πατρίδα μας έγινε περίγελος ανά τον κόσμο ως η πιο διεφθαρμένη χώρα. Θεώρησα χρέος και υποχρέωση να πω το ναι αυτή την χρονική στιγμή και να συμβάλλω όσο μπορώ για τον τόπο μας, για τα νησιά μας και για την ανατροπή αυτού του σκηνικού.

Τι αποκομίσατε από την υποψηφιότητα σας;

Η επιλογή μου να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜ.ΑΡ μ’ έφερε πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας, ενός δύσκολου νομού που βιώνει την απαξίωση της πολιτείας, την οικονομική κρίση και το αβέβαιο μέλλον των παιδιών μας.

Ποια είναι η γνώμη σας για την επανάληψη των εκλογών;

Η σταθερή θέση και ο λόγος του Προέδρου μας Φώτη Κουβέλλη να υπάρξει κυβέρνηση στο τόπο μας έπεσε στο κενό γιατί κάποιοι δεν κατανοούν που βρίσκεται η Χώρα και ότι οι πολίτες περνούν δύσκολες ώρες, προτιμώντας να συρθεί η χώρα ξανά σε εκλογές και συγκεκριμένα μέσα στην τουριστική περίοδο, προκαλώντας διατάραξη στην ομαλή πορεία του τουρισμού και μεγάλη ζημιά στην  οικονομία μας.

Ποιος είναι ο στόχος σας για τις επόμενες εκλογές;

Στόχος και όραμα μου είναι, μαζί με όλες τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις των νησιών μας, με μπροστάρη τη νεολαία, να βαδίσουμε στη νέα σελίδα που ανοίγει για την παραμονή της Χώρας μας στην Ευρώπη με την κοινωνία όρθια, στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης με νομοθετικό έργο βάσει της αρχής της νησιωτικότητας, στον επιμερισμό των βαρών της κρίσης που δημιουργήθηκε, στην εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά και συντελεστές Φ.Π.Α που λαμβάνουν υπόψιν την επιταγή του Συντάγματος, την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου για την ελάφρυνση των βαρών που επιβλήθηκαν άδικα στον ελληνικό λαό.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα  προβλήματα του κράτους σήμερα;

Η διαπλοκή, η έλλειψη διαφάνειας και η ατιμωρησία σε όλα τα επίπεδα. Η συμπόρευση των δημοκρατικών δυνάμεων θα φέρει την εναλλακτική πρόταση εξουσίας για ένα πιο δίκαιο και κοινωνικό κράτος με αξιόπιστα πρόσωπα και φερέγγυες πολιτικές, με μια προοδευτική κυβέρνηση με όραμα για τους νέους, εγγύηση για τους μεγάλους και ασφάλεια για όλους,  Επίσης, επιβάλλεται ένα αποκεντρωμένο κράτος με λειτουργικούς δήμους, ιδιαίτερα στη νησιώτικη χώρα.

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους κυκλαδίτες;

Η ΔΗΜ.ΑΡ, και εγώ προσωπικά, ζητάμε απ’ όλους τους Κυκλαδίτες να μας εμπιστευτούν με την ψήφο τους ώστε, μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο και στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η φωνή μας να είναι δυνατή για να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στις δύσκολες αποφάσεις που η χώρα θα κληθεί να πάρει, υπερασπίζοντας ταυτόχρονα τον άνθρωπο που ζει και εργάζεται στα νησιά μας.

«Ο  Γεώργιος Χάλαρης του  Αντωνίου και της Κυριακής γεννήθηκε στην Οία το  1956. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Οίας, στο Γυμνάσιο Θήρας και στη Σιβιτανίδειο Σχολή, από όπου απέκτησε το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου. Το 1982, σε ηλικία 26 ετών, ήταν υποψήφιος Πρόεδρος της Κοινότητας Οίας. Από το 1988 έως το 1990 Αντιπρόεδρός της και στην συνέχεια Πρόεδρός της από το 1995 έως και το 2010, επί 16 συναπτά έτη.

Από το 1995 έως και το 2010 ήταν μέλος στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κυκλάδων και διετέλεσε  γραμματέας αυτής. Επίσης, επί 12 έτη ήταν μέλος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας. Είναι ιδρυτικό μέλος των Παραδοσιακών Κοινοτήτων Ελλάδας με το διακριτικό τίτλο “των Ελλήνων οι Κοινότητες”, ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Μελετών και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Πόλεων Ηφαιστείων της Ευρώπης. Από το 2000 έως και το 2010 ήταν μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου ως εκπρόσωπος της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Κυκλάδων, και  μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013 ΕΣΠΑ ως εκπρόσωπος των μικρών νησιών. Το έτος 2010 ανέλαβε  Πρόεδρος του Δικτύου Αειφόρου Ανάπτυξης Νήσων Αιγαίου. Ήταν από τα 15 πρώτα μέλη της Ελλάδας που συμμετείχαν στην υπογραφή του Συμφώνου των Δημάρχων, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την οποία υπήρξε δέσμευση για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της κατανάλωσης ενέργειας στις πόλεις τους. Ειναι μέλος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων Θήρας και Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οίας.

Είναι παντρεμένος με τη Γιούλα Ανδρεωσάτου και έχει δύο παιδιά, τον Αντώνη 29 ετών, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, και τον Μαρίνο 9 ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.