Γιάννης Βρούτσης – Νίκος Συρμαλένιος – Παναγιώτης Ρήγας

Γιάννης Βρούτσης (6518 ψήφοι 6.5.2012)

Στην «ηλεκτρική καρέκλα» του Υπουργείου Εργασίας κάθισε στις 22.6.2012 ο κυκλαδίτης βουλευτής Γιάννης Βρούτσης ο οποίος ως νέος υπουργός παρουσίασε τους βασικούς στόχους της νέας ηγεσίας κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής. Μεταξύ αυτών, όπως εξήγησε, είναι η διασφάλιση της ισορροπίας και της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, το άνοιγμα του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους για να αντιμετωπιστούν οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας, καθώς και η εναρμόνιση των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ επισκέφθηκε στις 25 Ιουνίου τον Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση, τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο ευθυνοφόρο έργο του. «Ο ελληνικός λαός επέλεξε το δρόμο της ευθύνης» «Το εκλογικό αποτέλεσμα, επιβεβαιώνει με τον πιο αδιάψευστο τρόπο ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε την Ευρώπη και το ευρώ. Επέλεξε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ευθύνης καθώς και την αποκατάσταση ηρεμίας και πολιτικής ομαλότητας στη χώρα μας. Όποιοι δε σεβαστούν αυτό το αποτέλεσμα και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα αναμετρηθούν με τις ιστορικές τους ευθύνες, δείχνοντας ότι κάτω από αυτές τις πολύ δύσκολες συγκυρίες για τη χώρα επιδεικνύουν πολιτική δειλία και βαδίζουν στο δρόμο της «ανευθυνότητας».

Όσο αφορά το ποσοστό που κατέγραψε η Ν.Δ. στο νομό Κυκλάδων σημείωσε: «Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στις Κυκλάδες. Σε ένα νομό της προκοπής, της δημιουργίας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, οι Κυκλαδίτες επέλεξαν τη Νέα Δημοκρατία για δεύτερη συνεχή φορά μέσα σε ένα μήνα, ως πρώτη πολιτική δύναμη. Επέλεξαν την πολιτική ομαλότητα η οποία είναι ακρογωνιαίος λίθος για τον Τουρισμό που έχει ήδη κλονιστεί λόγο της ακυβερνησίας. Για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Κυκλαδίτες για την εμπιστοσύνη και στη Νέα Δημοκρατία και στο πρόσωπό μου».

Νίκος Συρμαλένιος (2200 ψήφοι 6.5.2012)

Εκ μέρους του συνδυασμού μας στις Κυκλάδες, θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά από καρδιάς τους χιλιάδες ψηφοφόρους μας, Κυκλαδίτες και Κυκλαδίτισσες, που με τις 19.345 ψήφους και το 26,68% (άνοδος 55,5 % από τις εκλογές της 6ης του Μάη), μας έστειλαν και πάλι στη Βουλή και ανέδειξαν το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεύτερο κόμμα και καθοριστική δύναμη στα νησιά μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους συντρόφους, τις συντρόφισσες, και όλους τους φίλους μας, που έδωσαν όλο αυτό το διάστημα με αυταπάρνηση έναν ωραίο και δυναμικό αγώνα. Χωρίς να θέλουμε σε καμιά περίπτωση να υποβαθμίσουμε το αποτέλεσμα όλων των υπόλοιπων νησιών που σε πολλές περιπτώσεις μας αναδεικνύουν δεύτερους σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση (π.χ. Νάξος), ιδιαίτερη αναφορά θα θέλαμε να κάνουμε στην πρωτιά της Σύρου, της Μήλου, της Σικίνου.

Κατά τη γνώμη μας, το αποτέλεσμα σε επίπεδο χώρας, αναδεικνύει ως πραγματικό νικητή το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, αφού μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τον φέρνει σε θέση απόλυτου πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων. Ο ελληνικός λαός με το σχεδόν 27% που έδωσε στο κόμμα μας, απέδειξε σε μεγάλο βαθμό, ότι ξεπέρασε το κλίμα εκφοβισμού, τρομοκρατίας και κατασυκοφάντησης που επέβαλε η εκστρατεία του παγκόσμιου και εγχώριου κατεστημένου. Όμως πρέπει να θυμίσουμε ότι το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια. Ήδη ο κ. Σαμαράς έριξε με το πρώτο μετεκλογικό διάγγελμα τη μάσκα του «διαπραγματευτή» και δήλωσε ευθαρσώς ότι θα τηρήσει την υπογραφή του απέναντι στην κ. Μέρκελ και την τρόϊκα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πρωταγωνιστήσει σε όλες τις μάχες στη βουλή και στο λαό, για να γυρίσει επιτέλους η χώρα σελίδα. Για την υπεράσπιση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων, των αγροτών, των νέων. Για να υπάρξουν επιτέλους πολιτικές νησιωτικότητας, για να αντιστραφεί η καταστροφική πορεία του τόπου και των νησιών μας.

Παναγιώτης Ρήγας (3452 ψήφοι 6.5.2012)

Θέλω να ευχαριστήσω τις Κυκλαδίτισσες και τους Κυκλαδίτες που με ηρωισμό, πείσμα και πολιτικό θάρρος στήριξαν με την ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ και διασφάλισαν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Κινήματος στο Νομό. Τους ευχαριστώ προσωπικά και εκ μέρους του Κινήματος γιατί γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον την πίεση που υπέστησαν εξαιτίας της τεχνητής πόλωσης και του ακραίου διχασμού που καλλιεργήθηκε στην προεκλογική περίοδο.

Ιδιαίτερη αναφορά, για τη συμβολή τους στο θετικό για το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσμα, θέλω να κάνω στους υποψήφιους που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο του Κινήματος στις Κυκλάδες καθώς και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα νησιά. Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του αυτή την καθοριστική για το μέλλον της χώρας χρονική στιγμή. Η χώρα χρειάζεται σταθερή, βιώσιμη και αποτελεσματική Κυβέρνηση.

Ο Λαός μας προσδοκά αξιόπιστες απαντήσεις και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Οι Κυκλαδίτες αγωνιούν και ελπίζουν στην ταχεία εμπέδωση κλίματος ηρεμίας και ομαλότητας, προκειμένου να επουλωθούν τα «τραύματα» που έχει προκαλέσει στην οικονομία των νησιών η παρατεταμένη αβεβαιότητα και ακυβερνησία. Προσωπικά, θα επιτελέσω το καθήκον μου με συνέπεια, αναλαμβάνοντας κάθε πρωτοβουλία που προωθεί τα συμφέροντα των νησιών μας. Μπροστά μας έχουμε δύσκολες μάχες. Οφείλουμε να τις δώσουμε με αποφασιστικότητα, θάρρος και κυρίως με ενότητα και πίστη στις δυνάμεις μας. Αυτό θα κάνει το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του, αυτό θα πράξω και εγώ μέσα κι έξω από τη Βουλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.