Με απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτη Χατζημιχάλη αποφασίστηκε:

1.   Η σύσταση Συνδέσμου με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Νήσων Νοτίου Αιγαίου, στον οποίο μετέχουν υποχρεωτικά οι δήμοι όλων των διαχειριστικών ενοτήτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

2.   Σκοπός του Συνδέσμου είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων του συνόλου των δήμων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΠΕΣΔΑ. Ειδικότερα, εξειδικεύει και υλοποιεί τους στόχους και τις δράσεις αυτού για τα εν γένει θέματα διανησιωτικής πολιτικής διαχείρισης στερεών αποβλήτων και θαλάσσιας μεταφοράς ΑΣΑ, εκπονεί το διαχειριστικό σχέδιο δράσης,

καθορίζει την τιμολογιακή πολιτική των υπηρεσιών που παρέχονται σε διαδημοτικό επίπεδο και λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη σωστή λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

3.  Έδρα του Συνδέσμου είναι η Ερμούπολη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

4.   Η χρονική διάρκεια του Συνδέσμου είναι τριάντα (30) χρόνια και μπορεί να παρατείνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου μετά από γνώμη του διοικητικού του συμβουλίου.

5.   Ο Σύνδεσμος διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο του. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από ένδεκα (11) μέλη, τα οποία ορίζονται από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου μεταξύ των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων των δήμων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ακολουθεί τη δημοτική περίοδο.

6.   Πόροι του Συνδέσμου είναι:

•    Οι πρόσοδοι από την περιουσία του.

•    Οι ετήσιες εισφορές των δήμων-μελών που μετέχουν στον Σύνδεσμο που καθορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του. Ειδικά για τον πρώτο χρόνο οι ετήσιες εισφορές καθορίζονται σύμφωνα με πρόταση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

•    Δωρεές, επιχορηγήσεις και εισφορές που παρέχει το Δημόσιο, η Ε. Ε. αλλά και φυσικά ή Νομικά πρόσωπα ή Οργανισμοί.

•    Οι πρόσοδοι από τους φόρους, τα τέλη και τα δικαιώματα που επιβάλλει ο Σύνδεσμος για την εκπλήρωση των σκοπών του.

•    Κάθε άλλη πηγή.

Από τις διατάξεις της παρούσας προκαλείται δαπάνη σε βάρος των προϋπολογισμών των δήμων-μελών του Συνδέσμου, το ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπολογιστεί. Ο καθορισμός επακριβώς της δαπάνης-ετήσιας εισφοράς θα γίνει με συμπληρωματική απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου μετά την πρόταση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και θα εγγραφεί ως υποχρεωτική εισφορά στους προϋπολογισμούς των δήμων για το έτος 2012 και επόμενα.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.