Του Θεοδόση Σουσούδη Δημοτικού Συμβούλου Επικεφαλής ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Τον Φεβρουάριο του 2011 -πριν 16 μήνες!!!- λίγες ημέρες μετά την κατάρρευση της χωματερής, στείλαμε αίτημα στην περιφέρεια για συντονισμένες κινήσεις δράσης σχετικά με την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών. Μεταξύ άλλων ζητήσαμε να γίνει μία ευρεία σύσκεψη με όλους τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της Άνδρου, παρουσία Δημάρχου και Περιφερειάρχη, για ένα και μοναδικό σκοπό, να δουλέψουμε όλοι μαζί συντονισμένα και να διεκδικήσουμε από κοινού τα μέτρα εκείνα που θα μας έδιναν τη λύση στο μεγάλο μας πρόβλημα, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δυστυχώς η απάντηση που πήραμε δεν μας έδινε την δυνατότητα να ελπίζουμε σε αυτή την συνάντηση, γιατί όπως μας είπαν, «ο Δήμαρχος  θα βρει τρόπο χωρίς την παρέμβαση τρίτων».

Πολλές συζητήσεις από τότε, έγγραφα και προτάσεις εκ μέρους μας, άκαρποι διάλογοι και κριτική στην απραγία και επιπολαιότητα του Δήμου. Δυστυχώς όμως τίποτα, κανένα αποτέλεσμα, καμιά επί της ουσίας λύση από την πλευρά του Δήμου.

Στις 5 Ιουνίου του 2012 και αφού εξαντλήσαμε κάθε άλλη προσπάθεια, στείλαμε –πάλι ως παράταξη και ως υπεύθυνη αντιπολίτευση- στο υπουργείο υγείας, στη διεύθυνση υγιεινής Άνδρου και στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, έγγραφο που προειδοποιούσε ότι θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα υγείας με τα σκουπίδια στους δρόμους, λόγω του καλοκαιριού και των υψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται, ιδιαίτερα αυτή την εποχή.

Στις 7-Ιουνίου 2012, περιμένοντας τις ενέργειες των υπηρεσιών, μάθαμε ότι η περιφέρεια προσκάλεσε τον δήμο Άνδρου (συμπτωματικά;) σε σύσκεψη στην Σύρο, προκειμένου να συζητηθεί  μεταξύ άλλων και το θέμα των σκουπιδιών.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Δήμαρχος κ. Γλυνός, αντιδήμαρχοι,  περιφερειακοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι μόνο της παράταξης του κ. Γλυνού.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του 48%, δηλαδή η αντιπολίτευση, δεν είχε καμία ενημέρωση για την συνάντηση και συνεπώς δεν συμμετείχαμε στις συζητήσεις για τα προβλήματα στο νησί μας. Αποκλείστηκε συνειδητά  από τον κ. Γλυνό και την παράταξή του.

Φαίνεται λοιπόν, πως κάπως έτσι αντιλαμβάνεται ο Δήμαρχος την έννοια της συνεργασίας και της κοινής δράσης.

Κατά τα άλλα έχουν το θράσος κάποιοι σύμβουλοί του να μας ζητάνε και ευθύνες, εξαντλώντας κάθε όριο θρασύτητας αλλά και σκοπιμότητας, προσπαθώντας να αποποιηθούν των δικών τους ευθυνών και να παραπλανήσουν τους πολίτες.

«Η λογική είναι να λύσουμε προβλήματα και όχι να μείνουμε σε μία απλή   έκθεση ιδεών,  όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια», (εφημερίδα «Κοινή Γνώμη» 8-6-2012).

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε ο κ. Γλυνός την ομιλία του στην  σύσκεψη της Σύρου.

Απλά αναρωτιέμαι αν, τους τελευταίους 16 μήνες της απραγίας και της ανικανότητας, της παραμυθολογίας και της αναβλητικότητας, έχουμε ακούσει όλοι μας κάτι διαφορετικό εκτός από εκθέσεις ιδεών, σεμινάρια και παραμύθια.

Επίσης αναρωτιέμαι ποιούς εννοεί όταν λέει «όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια». Είναι σαφές ποιόν εννοεί, αφού τα προηγούμενα 12 χρόνια ήταν Δήμαρχος ο ίδιος και όχι κάποιος άλλος…

Πρόκειται, προφανώς, για μια από τις λίγες φορές ρεαλιστικής αυτοκριτικής του Δημάρχου που εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται ότι τόσα χρόνια είναι επί της ουσίας, μόνο λόγια, απομυθοποιώντας έτσι άδοξα τον μύθο που τόσα χρόνια κάποιοι του έκτιζαν με μεγάλη μαεστρία.

Πως μπορούμε να ξεχάσουμε το περίφημο: «πείτε μου τι να κάνω;» και πρόσφατα, στο συμβούλιο του Μαΐου, από σύμβουλό του, το επίσης περίφημο: «και τι να κάνει ο Δήμος;», σχετικά πάντα με τα σκουπίδια.

Το κακό όμως είναι ότι αυτά τα λόγια και οι εκθέσεις ιδεών, δυστυχώς συνεχίζονται μέχρι σήμερα και αυτή τη φορά με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία, τον πολιτισμό και την οικονομία μας.

Συνεπώς, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και οι βουλευτές των Κυκλάδων, που αντιπροσωπεύουν την κεντρική εξουσία, πρέπει να αναλάβουν δράση και να συνδράμουν  στην επίλυση του τεράστιου προβλήματος μας.

Γιατί, όπως όλα δείχνουν ο Δήμος αδυνατεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο και οι εκθέσεις ιδεών δεν λύουν αλλά αναλύουν τα προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.