Η εικόνα του Αντώνη Αμωράτη όπως πολύ χαρακτηριστικά περιγράφει ο γιατρός και φίλος του Δημήτρης Παπαχρήστου, εικόνα του «ευγενικού, ευπατρίδη, με πλούσια συναισθήματα, με άποψη και όραμα για το καλό του τόπου και την πρόοδο της νεώτερης γενιάς» «έχει αποτυπωθεί στην σκέψη όλων μας με τον καλό του συνεργάτη Αριστοτέλη», θα επισημάνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δωρόθεος «και αυτή την εικόνα περνώντας από το μαγαζί του Αντώνη του Αμωράτη κανείς δεν θα μπορέσει να τη σβήσει».

«Διετέλεσες Δήμαρχος Άνδρου» θα αναφέρει ο δήμαρχος Ιωάννης Γλυνός και θα συνεχίσει: «Επέλεξες να είσαι δραστήριο μέλος της κοινωνίας, ώστε να προσφέρεις συνεχώς, σε όποια θέση και αν βρισκόσουν. Μέλος σε συλλόγους, ιδρύματα και σωματεία, άλλοτε ένα απλό μέλος των διοικητικών τους συμβουλίων, είτε ως πρόεδρος. Από όποια θέση κύριο μέλημά σου ήταν η κοινωνική προσφορά. Ήσουν πάντα ποιητικός και ταυτόχρονα άνθρωπος. Κυρίως όμως αξιοπρεπής σε όλες τις στιγμές. Πράος, ψύχραιμος και λογικός ώστε να μας εμπνέεις πάντα εμπιστοσύνη. Αυτή η ισορροπία είναι η αύρα που αφήνεις πίσω σου, μέσα από τις προσωπικές σου συνομιλίες, μέσα από τις κοινωνικές σου επαφές.

«Χάσαμε έναν εξαίρετο συνάδελφο που διακρινόταν για την τιμιότητα» θα σημειώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Άνδρου για την απώλεια του Αντώνη Αμωράτη και ο γιατρός Γεώργιος Κορκόδειλος θα συμπληρώσει: « Δραστήριος και επιτυχημένος επαγγελματίας διακρίθηκε σε ότι τομέα ασχολήθηκε. Ο συνδυασμός της ηθικής ακεραιότητας που έδεσε με την επαγγελματική του επιτυχία είναι παράδειγμα για τους νέους. Αγωνιστής ο Αντώνης αντιμετώπισε για πολλά χρόνια παλληκαρήσια την δοκιμασία του έχοντας πάντα στο πλευρό του φύλακα άγγελο την καλή του Βάντα με την αγάπη της και την συνεχή φροντίδα της. Μέχρι την τελευταία του στιγμή αρνήθηκε να καταθέσει τα όπλα. Ο Αντώνης πάνω απ’ όλα χαιρόταν την ζωή.»

Για τον φίλο του Φίλιππο Μωραΐτη ο Αντώνης Αμωράτης «πάντα ζει. Γι’ αυτό και δεν τον αποχαιρέτισε με νεκρόλογα αλλά με έναν στίχο από τη Λήθη του Λ. Μαβίλη:

«Καλότυχοι οι νεκροί που λησμονάνε την πικρία της ζωής

Και αν δεν μπορείς παρά να κλαις το δείλι

Τους ζωντανούς τα μάτια σου ας θρηνήσουν,

Θέλουν, μα δεν μπορούν να λησμονήσουν…»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.