Με άρτια οργάνωση –παρά τους αστάθμητους παράγοντες που προκάλεσαν μικρή αναστάτωση στα εξω-συνεδριακά- και ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, πραγματοποιήθηκε στην Άνδρο το Ναυτιλιακό Συνέδριο «Ετήσιες» στις 4 και 5 Αυγούστου 2012. Το συνέδριο, όπως εύστοχα ξεκαθάρισε ο κ. Σπυρόπουλος «γίνεται στην Άνδρο και αφορά την ελληνική ναυτιλία γενικότερα, κι όχι μόνο την ανδριώτικη, ενώ στόχος είναι να συνεχίσει να πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο νησί με διαφορετικά θέματα κάθε φορά.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου 4 Αυγούστου 2012 με συντονιστή τον κ. Γ. Ανωμερίτη – Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ, εξετάστηκαν τα προβλήματα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος με εισηγητές τους κ. κ.  Απόστολο Σίγουρα,  Μιχάλη Σπανόπουλο, Κωνσταντίνο Σταμπεδάκη, Παναγιώτη Μαλλίρη, Νικόλαο Παπαχατζή, και Νίκου Γκουσόπουλου.   Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Πρόεδρος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης παρουσίασε το δικό του λεύκωμα με τίτλο «Η Άνδρος άνωθεν».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Ιωάννης Γλυνός τίμησε στα πλαίσια του Β’ Ναυτιλιακού συνεδρίου 8 κυρίες για την προσφορά τους στο χώρο της ναυτιλίας. Πρόκειται για τις κ.κ.: Βογιαζίδη Αλεξάνδρα της Alexandria Shipping S.A., Καμπάνη Δήμητρα της Dilek Transport Inc., Κτιστάκη Μαρία – Χριστίνα της Seabound Maritime Inc π. πρόεδρο της Wista Hellas (2006 – 2008), Μητροπούλου Ρέα – πρόεδρος της Wista Hellas, Δικηγόρος του γραφείου Bartsiokas – Metropoulou and Associates, Μονογιούδη Άννα – Μαρία της Aegean Protective Coatings S.A. π  πόεδρος της Wista Hellas (2008 – 2012), Ξυλά Κατερίνα της Pyrsos Shipping Co. Ltd. Πολέμη Άννα της Remi Maritime Corporation, Φαφαλιού – Ξυλά Φωτεινή του Ναυτικού Μουσείου των Καρδαμύλων.

Η ημέρα έκλεισε με την δεξίωση που παραχώρησε ο κος Παναγιώτης Σπυρόπουλος και οι συνεργάτες του στο ξενοδοχείο «Μικρά Αγγλία» στην Χώρα της Άνδρου.

Την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου 5 Αυγούστου 2012 με συντονιστή τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Τατάκη εξετάστηκε το θέμα της πειρατείας στα πλοία. Εισηγητές ήταν οι κ.κ.: Παναγιώτης Μωραΐτης, Σταύρος Κεχρής, Ρέα Μητροπούλου, Ιωάννης Μαρκιανός – Δανιόλος και Θεόφιλος Ξενακούδης.

Ενδιαφέρουσες ήταν οι παρεμβάσεις των κ.κ. Chris Σπύρου – προέδρου της Hellenic American Union και εκλέκτορας του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ και Ανδρέα Ανδριανόπουλου – π. υπουργού.

Το βράδυ της Κυριακής το συνέδριο έκλεισε με την παρουσίαση του υπό έκδοση λευκώματος του Παναγιώτη Σπυρόπουλου με τίτλο «Η εμπορική ναυτιλία των Καρδαμύλων» που παρουσίασε η ιστορικός τέχνης, υπεύθυνη για την δημιουργία του Ναυτικού Μουσείου Καρδαμύλων κα Φωτεινή Φαφαλιού – Ξύλα και ο ε. α.  Ναύαρχος Π.Ν. Γιάννης Παλούμπης

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Άνδρου κος Γιάννης Γλυνός εγκαινίασε την έκθεση της κ. Brigitte Λ. Πολέμη εμπνευσμένη από το liberty Arthur Mc Hadell το οποίο με την φροντίδα των κ.κ. Λ. Ραπτάκη, Σπ. Μ. Πολέμη και αειμνήστου Β. Κωνσταντακόπουλου βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα..

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.