Η έκθεση «Προσεγγίζοντας το σουρεαλισμό», εγκαινιάστηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο. Περιλαμβάνει 100 περίπου εκθέματα –κολλάζ, ζωγραφικά έργα, γλυπτά, κατασκευές, χαρακτικά, φωτογραφίες- προερχόμενα από δημόσια ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές, καθώς και πλούσιο αρχειακό υλικό εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Τους επισκέπτες υποδέχθηκαν η κυρία Fleurette Καραδόντη – Κατσίκη,  Πρόεδρος του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή και ο Διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κύριος Κυριάκος Κουτσομάλλης.

Η έκθεση πλαισιώθηκε από συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Προσεγγίσεις στον υπερρεαλισμό», την οποία συντόνισε η πρύτανις κυρία Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, με ομιλητές την κριτικό τέχνης κυρία Έφη Ανδρεάδη, την Επίκουρη καθηγήτρια στο Α.Π.Θ. και κριτικό λογοτεχνίας κυρία Τιτίκα Δημητρούλια, την καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στην Α.Σ.Κ.Τ. κυρία Νίκη Λοϊζίδη και τον Δρα Ψυχίατρο- Ψυχαναλυτή κύριο Γεράσιμο Στεφανάτο. Στα εγκαίνια χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο δήμαρχος της Άνδρου Γιάννης Γλυνός. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους του Ιδρύματος ήταν ο κύριος Λεωνίδας Εμπειρίκος, η κυρία Ιουλίτα Ηλιοπούλου, η κυρία Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, οι συλλέκτες  Γιώργος Οικονόμου, Marion Meyer,  Αντώνης Κομνηνός,  Σωτήρης Φέλιος κ.α.

Επίσης, στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο κύριος Χρήστος Γεραρής, ο κύριος Κωνσταντίνος Βολτής, ο κύριος και η κυρία Δημήτρη Φιλιππίδη, o κύριος Ιωάννης Βικέλας, ο κύριος Γιώργος Παπαστεφάνου, η κυρία Δ. Μεντζαφού, ο κύριος και η κυρία Ν. Σιγάλα,  η κυρία Νέλλη Ανδρικοπούλου, ο κύριος και η κυρία Αρ. Πίττα,  κ.α. To «παρών» έδωσαν σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως, μεταξύ άλλων, η Νάτα Μελά, ο Αλέκος Φασιανός, ο Κώστας Δικέφαλος, ο Βαγγέλης Μουστάκας,   η Μαρία Φιλοπούλου, ο Στέφανος Δασκαλάκης.

Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε δεξίωση στο δώμα του μουσείου. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, ο Σκαϊ, ο Σκαϊ 100,3, η εφημερίδα Καθημερινη, τα ραδιοφωνικά προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Δεύτερο, Τρίτο και Kosmos και το διαδικτυακό περιοδικό Culturenow.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.