4 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Μάρτυρες μιας ανατριχιαστικής και συνάμα θλιβερής εικόνας στάθηκαν όσοι είδαν από κοντά το μικρόσωμο σκυλάκι ράτσας Μαλτέζ που βρέθηκε στην είσοδο καραβιού της γραμμής στο Γαύριο να το κλωτσάει με όλη του την δύναμη για να το απομακρύνει από την μπουκαπόρτα καμαρώτος (;) του καραβιού.

Το σκυλάκι από την κλωτσιά  κατέληξε στις ρόδες κινούμενου τζιπ, το οποίο κυριολεκτικά το συνέθλιψε και ενώ ήταν βαριά τραυματισμένο ο ίδιος άνθρωπος γελώντας το ξανακλώτσησε για να το απομακρύνει

Σύμφωνα με μαρτυρίες το σκυλάκι είχε θεαθεί την προηγούμενη ημέρα στον Άγιο Πέτρο. Πιθανόν να είχε ιδιοκτήτη και να χάθηκε. Πιθανόν κάποιος να το ψάχνει ακόμη…

Στο μεταξύ στις 4 Οκτωβρίου γιορτάστηκε και πάλι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος. Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντικών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.